Přejít na obsah

Motor nemá výkon a nefunguje posilovač brzd


HTP 12V

Doporučené příspěvky

Ahoj, dneska mě postihla neobvyklá závada. Auto nemá výkon, jakoby netlačilo turbo a navíc nefunguje posilovač brzd, pedál brzdy úplně tvrdý a musím vší silou na něj šlapat, aby to alespoň trochu brzdilo. Na brzdové kotouče jsem šahal, jestli třeba náhodou jedno kolo stále nebrzdí, ale i po pěti kilometrech jsou studené. Nesetkali jste se s tím někdo? Je to 1,9TDI, auto jezdí denně a i ve větších mrazech vše fungovalo v pořádku, až dneska tahle závada.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak po pročítání moudrých knih to tipuju na problém podtlaku od tandemového čerpadla, na podltlaku je závislý posilovač brzd a skrz ventilový blok i regulace turba, EGR ventil. Proto to asi nebrzdí a motor nemá výkon. Zítra mrknu na hadice, jestli nejsou někde děravé vypadlé, zkusím zaškrtit hadičku od tandemového čerpadla do ventilového bloku, když by byl problém ve ventilovém bloku a dál a někde to přisávalo, tak by to mělo začít alespoň brzdit a jestli na nic nepřijdu, tak to dám do servisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už jsem tu založil tohle téma, tak alespoň napíšu, jak to dopadlo :-)

Bylo prasklé plastové kolínko hned u vývodu tandemového čerpadla, hadice dál vede k posilovači brzd a má uprostřed odbočku, z níž vede hadička k ventilovému bloku. Moje úvaha tedy byla správná. Náhradní díl je celá podtlaková hadice včetně kolínka, stojí kolem 600kč na netu, ale já přes prasklé kolínko natáhnul větší gumovou hadici a dal přes to sponky. Hadice se podtlakem nijak nedeformuje, vypadá to, že to bude držet :kol-47:

Kolínko prasklo pravděpodobně, když jsem se chtěl rozjet, ale jak byl motor studený a já dal málo plynu, tak mi to chcíplo, motor sebou hodil a bylo vymalováno.

Snad to někomu někdy pomůže.

post-13885-0-99537100-1328549247_thumb.j

post-13885-0-68259700-1328549287_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj...děkuji za užitěčnou radu,měl jsem stejnou závadu a díky tvému příspěvku jsem měl vše jednoduché,akorát jsem to řešil novým dílem...jsou to přece jen brzdy a mám dvě malé děti...ale nic proti tvé variantě...Ale ani ve škodovce díl neměli,tak ho museli objednávat,takže auto stálo 3 dny..ale už je vše ok.. Na novém díle je to kolínko už parádně vyztužené takovým žebírkem...asi s tím mělo víc lidí problém...takže ještě jednou dík za radu.. :kol-47: :kol-47: :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Po opravení zlommeneho kolinka u tandemove čerpadla,prozměnu skočilo emise do dílny!!tak znova řikam si otevřu kapotu možná něco najdu a ejhle rozpojena (Hadice vedeni vzduchu k turbodmychadlu dole u chladiče) ale to by mně tak neštvalo spojit hračka ale co ten OLEJ?????olej by tam nemněl byt ne??nebo ano?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ta hadička odešla minulý týden i mně. Když jsem volal do servisu, tak mi řekl, že to na 100% bude ta hadička, že u nafťáků to praská často. Cena včetně práce 800,-

Ten olej v chladiči je známka netěsnosti ložiska u turba. Řešil bych to docela rychle, protože jak se olej dostane do prostoru motoru, tak to teprve uvidíš to tóčo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

záleží kolik máš nalítáno turbo propuští

125000km

Zdravím stejný problem jak tady uvádite,prasklé kolinko u vývodu tamd.čerpad.,,opraveno" brzdy zase fungují ale pro změnu si autičko na mně nachystalo další problém...EMISE DO DÍLNY!! :wacko: jdu hledat po foru co mně zase čeká....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 let později...

Ahoj, mám VW Golf 5  2.0 TDI PD 103 kW a ten samý problém. Auto má tvrdý brzdový pedál a jede bez turba. Po prohlídce motorové části jsem zjistil, že je to prasklou hadičkou od Tandemového čerpadla. Ani jsem tomu nechtěl věřit, ale po výměně hadičky vše zase OK. Přiložím foto té neplechy. Díky

IMG_20190429_220742.jpg

IMG_20190429_220737.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...