Přejít na obsah

49.9 L/100 pri rozjazde


Doporučené příspěvky

Zdravim

Chcem sa opytat kedze nemam nikoho v okoli kto by mal 1.2 TSI 77 kW ci je normalne ze mi pri kazdom rozjazde nabezne na palubnom pc takato aktualna spotreba. A to ci sa snazim rozbehnut pomaly alebo tomu nalozim.

Pripadne odporucte vasu skusenost s rozjazdom a aktualnou spotrebou.

Co ma ale zaraza je ze ked cuvam tak spotreba nepresiahne 2L ako to je mozne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to prece uplne jedno, jestlize se rozjidis na rekneme 50km/h a tu rychlost pak budes udrzovat, tak by melo vyjit plus minus stejne kdyz na to slapnes a rozjedes se rychle, a nebo se budes plouzit a zrychlovat 6x tak dlouho. Urcitou roli tady bude hrat ucinost motoru v ruznych rezimech, ale ve vysledku by to melo vyjit cca stejne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vysoká okamžitá spotreba pri rozjazde je normálna, už som videl aj 99,9l/100km a to aj na bývalej 40kW HTP...... Ono totiž v momente rozjazdu je rýchlosť blízka nule a spotreba maximu, teda už len pri spotrebe voľnobehu (cca 0,5l/h) a rýchlosti 1km/h vyjde tých 50l/100km. Prepočet spotreby je na základe dĺžky vstrekov, tie musí chíľu počítať (integrovať), tak je tam určité oneskorenie, teda je možné, že pri rýchlosti 15km/h zobrazuje ešte spotrebu z 3km/h, ktorá dosť vydesí, stačí dať zobraziť priemernú spotrebu a je po probléme.

Editováno: , autor: lubikSK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 8 měsíců později...

ono tá spotreba pri státí 0,7 vyzerá nevinne, ale pri státí sa to prepne na jednotky v litroch za hodinu, keby sa to prepočítalo na litre za 100km tak tá hodnota spotreby vychádza nekonečne vysoká.

Pre lepšiu predstavu si predstav, že na križovatke nestojíš, ale sa pomaličky pohybuješ rýchlosťou 0,1 km/h a to by zodpovedalo spotrebe ako pri voľnobehu cca 0,7l/h, takže po prepočte to vychádza 700 l/100km, čo už nevyzerá až tak nevinne ako 0,7l/h.

On ten start-stop system na spotrebu význam má, hlavne v mestkých testoch kde sa dlho a často stojí na križovatke.

Ja start-stop nemám a ani po ňom netúžim, on totiž nevidí situáciu na ceste a často vypne motor aj na 2 sec, čo má viac nevýhod ako výhod, ja keď vidím, že budem dlho stáť napr: železničný prichod, zápcha, tak vypnem motor ručne.

Editováno: , autor: voodoo123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Chlapi, co riesite. Minule som isiel MHD (SOR 18) a cez plece som videl vodicovi na palubny pocitac. Pri rozjazde mu to zralo cez 500 litrov :rolleyes:

je to sice OT jak prase,ale s tímhle strojem to jde i přes 750l okamžité spotřeby (plný kick-down) je to ovšem jen na mžik :kol-43:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...