Přejít na obsah

Propadající se brzdový pedál


ratras1

Doporučené příspěvky

Já čím víc nad tím přemýšlím,tak to vidím na ten hlavní válec.. 

Vrtá mi hlavou,že po odvzdusneni je to dobré nějaký čas a pak se to zhorší.

 

Kdyby tam byl vzduch pořád,tak bych šlapal do bláta pořád a ne až po nějakém čase. Leda by byl vzduch někde kousnutý a postupně se pak hromadil na kolech.

 

Dnes jedu na zvedák dál pátrat, koupím hodně kapaliny a poctivě to odvzdusnim na několikrát. Pak dám vědět.

Editováno: , autor: Boby91
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mám asi vyhráno...

Dnes jak jsem vůz zvedl, tak jsem na levém zadním brzdiči zpozoroval takovou zašlou zaprášenou mastnotu.

Je očividné,že tam musí ucházet kapalina. Schválně jsem jako první začal s odvzdušněním této brzdy a normálně jsem na to koukal s otevřenou pusou a nevěřícím výrazem. Tolik bublin co z toho šlo by stačilo na nafouknutí balónku... 

 

Nechápu jak je možné,že předtím z toho nešlo nic. Asi to tam někde tahalo pidivzduch bez větších úniků, protože až do dneška byl ten brzdič suchý :/

 

Musím tedy vyměnit brzdič a snad už bude problém pryč. Měl jsem tenkrát dát nové oba a bylo by po starostech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Měl jsem podobný problém na O1 2004 1,9tdi koncem října mi při brždění pedál propadl skoro až na podlahu a od té doby při brždění pedál padal hodně dolů. Včera jsem vyměnil posilovač i hlavní brzdovej válec, třikrát jsem odvzdušnil. Při jízdě dvakrát to brzdilo krásně pedál bral nahoře, po třetí jsemšlápnul zprudka reagovalo i  ABS a pedál spadl dolů skoro až na podlahu. Teď pedál bere jako před výměnou hodně dole a hlavně při sešlápnutí brzdy se propadá až na podlahu. Čím to může být?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už som ju vybral , treba len riadne potiahnuť. Zistil som ze s odpojenym posilnovacom sa ten pedal neprepadá. Hadica k posilnovacu pracuje spravne- zaklopka sa uzavrie, púšťa vzduch - podtlak iba jednym smerom. Pri odpajani hadice pocuť ako si posilovač nasaje vzduch, takže tesní správne. Skusim pojazdiť s odpojeným posilovačom. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Beriete to s pedalom podla mna dramaticky.od nova ti pedal tiez jemne klesa a zastavi sa v urcitom bode pri beziacom motore.Treba si uvedomit ze akonahle sa do systemu dostane mini bublinka ked je malo kvapaliny,alebo hlavny brzdovy valec netesni uz a nejaku cast drahy len mixuje kvapalinu uz nikdy to nebude ako bolo od vyroby.a aj ked odsajes a naplnis podla predpisov nikdy sa nevrati draha sustavy do povodneho stavu.zaklad je nech neklesne skoro na podlahu.radsej si treba pozriet hadicky lebo po rokoch sa vytvaraju mini praskliny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Vybral som sitko nadobky brzdovej kvapaliny , lebo som nikde na internete nenasiel ako su prepojene komory nadobky. Teda ci sa nestane ze pri odvzdušnovaní budem vydieť v jednej komore kvapalinu (pod uzáverom) a medzitym sa v druhej komore kvapalina minie. Teraz viem že je tam pozdľžna drážka - otvor medzi komorami a nie len kruhový otvor vo vrchnej časti medzi komorami. Všimol som si niečo ako keby bol na spodku sitka ľad . Bol tam kúsok fólie.Ešte dobre že tam to sitko bolo. 

Screenshot_20200108_233510.thumb.jpg.b9c2456829d508df25ed843c2f00e717.jpg 

Screenshot_20200108_233124.thumb.jpg.d1f0de3b8391e0d1521b7fcd35fa27b8.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...