Přejít na obsah

Koupě ojetého Superba II


Jims Sanders

Doporučené příspěvky

Ahoj, pokud byl pravidelně a poctviě servisován a DSG nevykazuje žádné vady, tak bych se toho nebál. Sám jsem koupil superba 2,0TDi 125kW s DSG při koupi měl najeto přes 244.000km, teď má přes 250.000km a na autě to nikde poznat není,

Ale bylo pravidelně a poctivě servisované jen ve Škodě, vše dohledatelné, majitel byla firma a pouze jeden uživatel, který byl velký pečlivka, to je na autě vidět.

Co se týče toho motoru, tak ano 125kW byl už od počátku CR, narozdíl od 103kW, kde bylo ze začátku ještě PD. Nevím o tom, že by CR motor 125kW vykazoval nějaké velké vady, jediné, pokud to budeš mít auto z Německa, tak můžeš mít cinknuté emise :-)

Pokud chce, tak sem nebo do zprávy pošli odkaz na superba co by jsi chtěl, pokud je někde na inzerátech, určitě se tu na něj někdo podívá a řekne ti :-)
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky bych to neřešil, co mi jde z výfuku mě moc nebere, pokud to není mega hustý dým...
 

PS: Jednoho SII 2.0 TDI 4x4 DSG mám na prodej, viz bazar. Je to opravdu skvělý kousek, servisoval a šetřil jsem si ho na odkoupení z firmy do soukromé garáže, ale žena chce SUVko :( 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zdravím,

 

prosím místní znalce o názory na tohle auto:

 

http://www.skodaplus.cz/Car/1038115/skoda-superb-tsi-4x4-1-8-118-kw-ambition-drive

 

1) Obecně připomínky k těm parametrům, tedy asi především k tomu motoru a ke 4x4.

2) Konkrétně k tomu kousku - samozřejmě první co praští do očí je těch pouhých 29 tisíc km. Jak ověřit? Jakou váhu má serviska od škodovky a cebia report?

3) Cena je ok? Mě to přijde vzhledem ke km skoro až levný.

 

Dík za názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@bigboban

1. - o TSI motoru je tu napsáno dost, nemám to naštudované přesně (jsem na naftu), ale jsou tam problémy s řetězem u rozvodů, musí se nechat vyměnit + něco udělat a bude klid. To tu najdeš.  4x4 je v pohodě - jen každých 60.000km vyměnit olej v haldexu a je to cajk.

 

2. ty km jsou podezřelé hlavně kvůli tomu, že tam jsou 3 majitelé - to je vůbec divné, že by za 4 rok y vyměnil 3 majitele a každej jezdil 7-8 tisíc za rok ??? Serviska ze škodovky má velkou váhu když s ní zajdeš přímo do servisu a  ověříš dle VIN (jiného než to prodává), ale bude tam asi jen jeden, max. dva záznamy, bohužel když je to rok 2013 tak to nebylo ani na STK, jedině dohledat záznamy o evidenčkách (když jsou 3 majitelé, tak musely být 2 evidenčky).

Cebii já osobně nevěřím, viděl jsem jak dali pro HAV pojištění report, že auto je skoro nové a přitom bylo celkem dost bourané z půlky lakované, ale v reportu vyšlo jak auto z linky, dostalo jen mínus za měněné čelní okno, boční (měněné) už nikdo nezkoumal...   (zkušenost v rámci rodiny...)

 

3. Cena je vzhledem ke km a  roku 2013 levná, ale je to tím, že je to trochu socka - nemá navi, el. sedačky s pamětí, MF volant, má jen látkové sedačky, ani přední parkovací senzory, takže výbava nic moc ...

 

Rozhodně je to za mě až podezřelé a já bych TSI nechtěl, ale to už je věc názoru a otázka na ty co jej mají/měli ...

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík za názor. TSI je pro mě asi nutnost, nechci naftu a v benzinu je to asi takový střed v poměru cena/výkon. Výbava pro mě ok, přecházím z Octavie 2005 tedy já si určitě polepším - vyhřívání sedaček, vyhřívané okno, střešení okno, ... Nic z toho co píšeš mi nechybí (sedadlo s pamětí - jezdím jen já, přední senzory nepotřebuju, zadní to má, na sedačky dám stejně potahy (děti jsou prasata po mě, ..). Jediné k čemu se vyjádřím je navi:

 

Zabudované navigace považuji za ten největší shit co na auto klidně za miliony dokáží automobilky vypotit. Pokud si jednou zvyknete jezdit s navigací od Googlu kde je vše vždy na 99% aktuální včetně aktuální dopravy, objížděk, nehod apod tak už nechcete nikdy nic jinýho. A mám to zadarmo a nikdo mi to neukradne protože to mám ve svém smartphonu co si nosím u sebe.

 

V servisu škody (jiném než nabízí) mám známého takže přes vin bych si asi dokázal nechat vyjet data. Snad to pomůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad výbava - je to každého věc, mě by věci co píšeš chyběly, včetně navi (mapy zauktualizuješ každý rok, aktuální dopravní info tam máš taky, ...) ale to je opravdu věc názoru.

 

Zase koupit auto za 400 a nemít ho vybavený taky není nic moc ... píšeš že ti nic nechybí - protože jsi to nikdy neměl, já když sednu do manželky octávky tak první co hledám je tlačítko na nastavení sedačky  (manželka měří 158cm takže se tam nevejdu), ale jak píšu - každýho věc ...

Ještě jsem předtím zapomněl - cenu snižuje i barva, což třeba stříbrná u superba je, protože působí lacině , ale opět věc vkusu a názoru.

 

Takže je to na tobě, za mě podezřelé km, divné 3 majitelé, špatná výbava, barva, ...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok dík za názor. Opravdu ta výbava je pro mě ok. Navi dopravě od škody nevěřím. Google má data z živého pohybu mobilů tedy je to vždy naprosto aktuální. Jiné firmy včetně automobilek musejí podle mě nutně čerpat z dopravních hlášení a to je s prominutím na houno. Já už jezdím s googlem i z práce Praha Pankrác-Modřany každej den jen proto, že každej druhej den je trasa jiná protože se zrovna před 5 minutama nějakek trouba naboural.

 

Výbava - hele nejezdíš náhodou s tou mojí manželkou ta má taky 158cm :lol:. Ale opravdu v tom superbu budu jezdit jen já, octavii dostane manželka. Barvu chápu, ale teď jsem měl stříbrný auto a pro mě je barva úplně to poslední co bych řešil. Jediný co bych asi úplně nechtěl je bílá a černá.

 

KM souhlas že je podezřelý, zkuším prověřit horem dolem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě dodatek: dík za obecné názory, to se hodí. Konkrétní debaty kolem tohodle kousku přestávají mít smysl protože jsem právě dostal odpověď že nelze odpočítat DPH. Což dělá rovných 80 tisíc korun a to nejsou malý peníze. Takže se musím rozhlížet jinde. Blbý je že jediný komu (ještě trochu) věřím je škoda-plus a tam se podobný auto objeví tak max. jedno za měsíc až dva. :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nechci dělat reklamu, ale tento člověk na bazosi vozí auta většinou s odpočtem DPH, teď tam Superba nemá, ale bude mít dle tohoto inzerátu a není o tolik dražší a je to FL a nafta, ale mívá tam po různu nebo ho zkus olovit:

 

https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=1229&telefon=774109669&jmeno=►KOMPLETNI

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cebia jen vychází z dostupných databází - ten certifikát si u nich za pár stokorun můžeš koupit a dozvíš se více. Předpokládám, že ty kilometry vycházejí z databáze Škodovky , což nemusí vůbec nic znamenat. Pokud člověk už při koupi auta uvažuje o jeho budoucím prodeji, dá se na každou servisní prohlídku jezdit  se stočeným tachometrem. U operativního leasingu, kde je nájezd limitován a sankcionován, se to rozmáhá jako prase. Pak ti žádné lustrování auta nepomůže. Maximálně se pošťourat v ostatních řídících jednotkách, ale ani to nemusí pomoci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proto je lepší koukat na 4 roky starý auto s nájezdem nějméně 100.000km, protože to odpovídá samozřejmě spíš.

Já když kupoval loni Superba 2009 tak měl 220.000m a 2010měl 244.000km a oba dva souhlasili. když jsem hledal a byl tam nějaký se 120-150.000km tak byl stočený :-(  Protože 6-7 let starý auto jako je superb - tj. manažerské prostě 30.000km mít nebude, to už musí být obrovská náhoda ... protože málokdo si koupí auto za 800,000 a najede s ním 7tisíc za rok ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, bigboban napsal:

Ještě dodatek: dík za obecné názory, to se hodí. Konkrétní debaty kolem tohodle kousku přestávají mít smysl protože jsem právě dostal odpověď že nelze odpočítat DPH. Což dělá rovných 80 tisíc korun a to nejsou malý peníze. Takže se musím rozhlížet jinde. Blbý je že jediný komu (ještě trochu) věřím je škoda-plus a tam se podobný auto objeví tak max. jedno za měsíc až dva. :(

 

Tak co toto..... https://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/superb/17039306?goFrom=list

 

... když už chceš ze Škoda Plus..... má odpočet DPH i pěknou výbavu a malý kilometry

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...