Přejít na obsah

Střešní box


Almazek

Doporučené příspěvky

Zdravím,

rád bych poradil ohledně koupi střešního boxu, po přepravu lyží a v létě horolezeckých cajků na delší výpravy do zahraničí.

Teď jsem měl na pololetní prázdniny půjčený od kamaráda box Hakr zřejmě Magic Line 350. Jelo nás plné auto, někteří měli snowboard, jiní sjezdové lyže, do toho 3 chtěli ještě běžkovat... Zjistil, jsem, že naplnit box je velmi snadné, tedy spíše, vmačkat tam potřebné vybavení je velmi těžké... Nakonec jsem musel dát dvoje sjezdové lyže ke kolegovi, který měl sklopené sedačky a jen 3 lidi v autě...

Díky tomu jsem trochu zmaten, nevím, zda pořídit box přes celou střechu, nebo jen poloviční s tím, že na léto mi zbyde místo na střeše pro 2 kola a na zimu si případně druhý půjčím. Protože na týdenní zimní dovolenou při obsazení auta 5 lidmi se mi jejich "lyžařský vercajk" do boxu šířky 50 cm nevejde.

Mám nyní několik otázek a prosím o radu.

Má někdo zkušenost s 2 boxy na střeše?

Uvažuji o Thule Spirit nebo Atlantis, které mají oboustranné otvírání... není to na úkor tuhosti krabice oproti třeba "Pacific"

Jaké máte zkušenosti s velikostí střešního boxu.... překvapilo mě, jak rychle se těmi lyžemi a snowboardy zaplnil.... Helmy se mi tam už zamknout nepodařilo..

Vypadá, že asi budu volit opravdu 780 případně 900, která je ještě větší, ale přijde mi už dost obludná. Zatím nejdelší běžky máme 190, ty by se asi vlezly i do té 780. Zase, když už krabici přes celou střechu, tak bych nerad tesknil nad tím, že jsem sice ušetřil 3000 Kč...., a pak zjitil, že větší by byla lepší. Jde mi však i o aerodynamiku a ta bude asi u širokého boxu horší.

Prosím poraďte, co ovlivňovalo vaše rozhodování při koupi, případně jaké máte zkušenosti...

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 2 měsíce později...

Nikdo se neozval, tak jen přídávám, že jsem koupil Neuman XX-line. Má objem cca.600 litrů, takže vlastně zvětšuje objem zavazadel na dvojnásobek. Zatím jedna cesta do Itálie a spokojenost. Thule jsem nakonec nevybral kvůli ceně (cca. o 5 000 dražší) a oblíbenosti zlodějů.

 

post-548-0-09219100-1419432858_thumb.jpg

Editováno: , autor: Mirek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Téma je o oktavii 2 FL, taže z trojek to přesouvám.

 

Téma bylo zařazeno dobře, protože mně skutečně šlo o střešní box na O3. O3 ale dostanu až v lednu a tak jsem ho zatím ukázal na O2. Asi by to téma mělo být spíš u O2 i O3, ale mně je to upřímně úplně jedno.Já to mám vyřešené, spíš by to mohlo pomoci někomu jinému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to že má 600 litrů je pěkné placebo, stačí vzít v potaz max. zatížení střechy a vlastního boxu a zjistíš, že opravdivá užitná je potom trochu někde jinde a pak se třeba na youtube podívat na kreštesty boxů a pochopíš hned proč nepřetěžovat a proč je to Thule o tolik dražší

 

S tím nemůžu souhlasit, protože velký box automaticky neznamená jeho přetěžování. Vždycky se snažím dávat do boxu lehké a objemné věci, na to slouží super. Teď máme 2 malé děti a vozíme spoustu objemných a lehkých věcí (matrace do postýlky, sedačka na krmení, nočník, balíky plínek, ...). Tento box jsem taky vybíral taky tak, aby se do něj vešel vozík za kolo. Ten je pro dvě děti tak velký, že když ho dám do kufru, tak už tam moc dalších věcí nedám. Takže pro mě nejde o žádné placebo, ale o skutečné navýšení kapacity zavazadlového prostoru o objem boxu.

 

Ad výběr boxu jsem test na Neuman XX-line bohužel nikde nenašel. Ale porovnával jsem je na prodejně a přišel mi udělaný stejně bytelně, ne-li lépe. Když jsem si pak dal na misky vah uživatelské vlastnosti, provedení, cenu (9250 Kč/16 800 Kč) a zájem zlodějů, nemohl to Thule vyhrát ani náhodou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Téma bylo zařazeno dobře, protože mně skutečně šlo o střešní box na O3. O3 ale dostanu až v lednu a tak jsem ho zatím ukázal na O2. Asi by to téma mělo být spíš u O2 i O3, ale mně je to upřímně úplně jedno.Já to mám vyřešené, spíš by to mohlo pomoci někomu jinému.

Víš, ono se to z tvého příspěvku těžko pozná, když máš v podpisu nejspíš OII a dáváš tam fotky OII. Ne každý trefí správnou sekci, to je zde bohužel časté. A jelikož se tam jedná o OII, tak to Luďa přesunul a já to sloučil s již starším tématem. Jestli chceš řešit box na OIII, můžeš založit nové téma, ale byl bych rád, kdyby se týkalo OIII.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mirku

přesně jak napsal Pawouk. Je tu spousta dotazů založená v sekci OIII a přitom se týkaj OII FL. A tvůj příspěvek podle tý fotky přesně zapadl do týdle kategorie. Kdyby si dal popisek: ilustrační foto, tak by mi to došlo, ale takle sem to automaticky přešoupl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

jak, kdy - daleko více záleží na protivětru, než při jízdě bez něj a také na motorizaci - slabší motor se s tím více zapotí. A pak také skutečnost, že pokud jedeš se střešním boxem, tak máš pravděpodobně narvané (tedy těžší) celé auto... U sebe to odhaduju tak + 0,5 až 1 litr. Ale na dálnici jedu o něco pomaleji, než bez něj...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně jak psal Wittman,+ 0,5 až + 1 litr. Taky s ním jedu typicky pomaleji po dálnici, pak se dostávám spíš jen k tomu + 0,5 l. Při vyšší rychlosti je to naše monstrum (viz foto výše) hodně hlučný, takže cesta není příjemná (ale dá se). Na O3 jsem to zatím nezkoušel, takže výše uvedené platí pro O2 1.9 TDI 77 kW a pro plně naložený auto 2 dospělí + 2 malé děti + spousta krámů :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpovědi. Asi zkusím nějákou půjčovnu na odzkoušení. Mám O2 1.6FSi 85kw a bojím se, že to bude žrát jako kráva s boxem na dálnici. Protože kufr nám už je při zahraničních výpravách prostě malej. A vyskládat vždycky polovinu kufru, když si chceme něco po cestě uvařit mě štve.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...
  • o 1 rok později...

My teda dost váhali nad Thule a nad Taurus. Nakonec, když jsme vzali v potaz, že budeme opravdu jezdit jednou do roka, tak že nepotřebujeme drahý box. Což prostě Thule je a předpokládám, že si prostě člověk i za značku platí víc. Takže Taurus vyhrál a koupili jsme ho tady , kde se nám zdál box nejlevnější. Dneska moc není možnost utrácet. Jinak vyzkoušen, rychlá instalace, bezproblémový.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...