Přejít na obsah

O2 - Podivne zvuky drhnuti a vrzani pri klidne jizde z klimatizace


marthass

Doporučené příspěvky

Ahoj, zacinam badat u Octavie 2 nad podivnym zvukem. Jelikoz mam vubec problem popsat tu zavadu, tak nevim, co bych v servisu rikal.
Jedna se o Octavii 2,2007 BXE,140.tisic najeto.
Pri velmi klidne jizde na lehky plyn, napr. ve meste na trojku po rovine nebo z kopce se mi od motoru ozyva vrzavy zvuk, ale v nizsich tonech. Spise jako drhnuti. Ale neni konstantni. Zvuk jako kdybych kazdou vterinu na chvili lehce prislapl brzdu a ozval se zvuk treni.
Kdyz prislapnu plyn nebo vyradim, zvuk prestane. Kdyz prislapnu skutecne brzdu, tak nikoliv. Nedela to ani pravidelne. Nekdy je tento skripavy zvuk slyset vic, nekdy min,nekdy vubec.
Auto nevykazuje zadne problemy, ma pravidelny servis. Docela jsm bezradny, mesic prohledavam fora a nic. Muze to byt setrvak? Mam radsi prevenci, nez nekde zustat stat. Diky za napady.

Editováno: , autor: Pawouk
Upraven název vlákna.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Shotik: No klapky, zní to jako když vibruje, jemně, mobilní telefon na stole. I ty intervaly. A je to slyšet hlavně kolem 2000 ot, když jedu ve městě na 3 rych. stupeň po městě 50km/h a jen to lechtám, po rovině, tak to je nejhorší...měl jsem to v servisu, kontrola klimy a řemene, vše ok...možná volnoběžka alternátoru, jestli se tak neprojevuje? Oni to tam neslyšeli...

Editováno: , autor: Wojnar
Format
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 5 týdny později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

Zdravím, tak pořád jsem s klimou nic nevyřešil. Prosím o jakoukoliv radu.

Vrzání z klimatizace se již teď ozývá pravidelně a jasně zřetelně. Dělá to i na volnoběh, ale jen decentně, když přidám plyn nad 1500, tak to vrže jak stará postel. Při vypnutí klimatizace na econ je klid. Klima funguje. Ale to vrzání je děs. Měl jsem auto na otestování v servisu a nic. Takže prý musí rozebrat půlku auto a vyzkoušet kdejaký díl. To se mi děsně chce zaplatit tisíce za laboraci.

Myslíte, že je to kompresor v tahu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 1 rok později...

Měl jsem naprosto stejný problém! Ve Škodovce mi napřed tvrdili, že je to setrvačník, který už byl načatý, ale výměna nepomohla. Pak došli k tomu, že to jde od klimatizace, že je třeba vyměnit klimakompresor (s prací ve Škodovce cca 15 tis.). Nakonec jsem to vzal do firmy, co dělá autoklimatizace, kde zjistili, že kompresor je jak nový, ale bylo v něm strašně moc oleje. Dali to do pořádku za 1.000,- Kč a problém je pryč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny. 

Mám stejné problém, i zvuk z toho videa presně odpovídá tomu co slyším ve svém autě. Akorád při jiných okolnostech. Uz druhý večer, když jsem dorazil domů a zaparkoval, vypnul klimu, vypnul ventilátor, radio a všechny rušivé elementy, s tím že jsem chtěl nechat schladnout turbo, tak na volnoběh slyším z palubní desky vycházet zvuk z videa. Jako kdyby vibroval mobilní telefon na dřevěném stole. Pravidelný interval, ale dost potichu, musí být uplný klid.

 

Včera jsem zjistil, že když jedu na místě spolujezdce tak tomuhle zvuku zřejmě předchází zvláštní pískání které je ale tak jemné že to řidička neslyší. Zkoušel jsem s otevřeným okýnkem poslouchat jestli to nejde od kol apod, ale naopak je to slyšet více když je v autě klid. Možná tyto dva zvuky spolu nesouvisí, ale z toho vibráta mám trochu obavy. Nevíte čím to můze být kdyz je vše vypnuté? Jinak když jsem to zkoušel poslouchat z venku jestli to nejde od motoru tak jsem vůbec nic neslysel. 

 

Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MikeeZ: u mě to šlo taky slyšet jen, když byla klima vypnutá (kompresor se točí pořád). A bylo to velkým množstvím oleje v kompresoru. Nikdy by mě nenapadlo, že tohle může vydávat takové zvuky. Zkus poslechnout přes šroubovák, jestli to jde z kompresoru. Dej šroubovák na jednu z těch trubek, na druhou stranu přilož ucho a poslouchej ;-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 3 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...