Přejít na obsah

Posilovač brzd


Red Dwarf

Doporučené příspěvky

Dneska jsem málem nedobrzdil křižovatku. Po nastartování jsem ujel jen pár metrů a pedál prošlápnul skoro na podlahu. Pěkně mě to vyděsilo, nikdy se mi to předtím nestalo. Zkoušel jsem pak po zahřátí hamtat na pedál a brzdilo to už snad normálně. Pak jsem ještě zkoušel šlapat pedál na volnoběh a po třetím šlápnutí už to bylo jako bez posilovače, pedál tvrdej, po dalších cca pěti vteřinách posilovač zase naběhnul, ale po našlapání to samý. Můžete to někd vyzkoušet, jestli to dělá jenom mě? Kontrolka samozřejmě žádná nesvítí a na nádržku, respektive hladinu, nevidím přes ty všechny baterky a tak. Mám 2.0 TDI 103 kW, najeto 85000. Už dřív se mi stalo, že přes noc stání byl pedál ráno tvrdej, byť na ruční neparkuju a sundám nohu z brzdy před chcípnutím motoru...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, s tím tvrdým pedálem se mě to stává taky, ale jen, když auto stojí déle, než cca 1 den. Jinak po nastartování do 3 vteřin změkne. Kdyby ti ale nefungoval posilovač (nebo fungoval špatně), tak by jsi nesešlápl pedál hluboko, jak píšeš, brzdilo by to stejně, ale bylo by zapotřebí šlápnout na brzdový pedál daleko větší silou (byl by tvrdý). Raději by sis to měl nechat prohlídnout - brzdy jsou na autě to nejdůležitější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...