Přejít na obsah

Demontáž schránky před spolujezdcem.


martineQ

Doporučené příspěvky

Nedovírá se mi schránky před spolujezdcem, protože špatně pracuje jeden z jistících kolíčků, potřebuje promáznout. Schránku jsem se pokusil dementovat, drží po svém obvodu na několika šroubech. Jeden je však umístěný pod pojistkou kterou se schránka uvolňuje. Nevíte prosím někdo jak ji odstranit a dostat se k poslednímu šroubku?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To tlačítko sa skládá ze dvou částí - vlasntního mechanismu a krytky. Ta krytka se dá odšoupnou (vypáčit). Z vlastní zkušenosti - dost ztuha. Viz obrázek.

Vezmi širší tenčí šroubovák (nebo něco podobnýho) a vsuň ho mezi plasty na tlačítku (na levé straně, cca pod úhlem 45° k podélné ose auta - opravdu mezi plasty tlačítka a ne mezi tlačítlo a přístrojovka) a "lehce" zapáčit - krytka by se měla vysunou doprava. Bacha na dráty airbagu a světýlka a hadici chlazení při vyndavání schránky - ať si je neutrhneš!! Měj vyndanej klíček ze zapalování - jinak ti naskočí na přístrojovce chyba airbaku (pak by se musela VAGem smazat).

post-2988-0-11129400-1329903033_thumb.jp

Editováno: , autor: MichalJ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Michal: nemal by si podobny obrazok ako rozobrat popolnik v laktovej opierke.

Sudruhovia akosi nedomysleli, ze ked sa sklopi zadne stredne sedadlo dopredu, hlavova opierka dost vyrazne naraza do tohoto popolnika. Som si ho nejako vymackol s pantov a teraz to neviem dat naspat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já už jsem ho stačil tou opěrkou při sklápění sedaček vylomit - tak jsem ten vnitřní plast vyhodil a neporušenou krytku nalepil na tlustou oboustranku a je po otevírání při sklápění sedaček. Pohledově není poznat, že tam popelník není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 let později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 5 měsíců později...

Také jsem řešil problém s otevírající schránkou před spolujezdcem a přišel jsem na věc proč to dělá. Odšrouboval jsem ty horní tři šroubky, co jsou vidět po otevření schránky a schránku jsem odklopil, jde to docela dost, tak, že je vidět komlet celý mechanismus otvírání. Vyndal jsem obě páky ,na jejichž koncích je ozubený hřeben a tím pádem mi zůstalo ozubené kolečko volné. Zjistil jsem, že se otáčí poměrně ztuha a tím pádem mechanismus chodil pomalu a nedocvakl se úplně. Vyndal jsem ozubené kolečko a opatrně ho protáhl kulatým pilníkem a na závěr půlkulatým jehlovým pilníkem, namazal, vsadil zpět a začalo se točit krásně volně. Sesadil jsem komplet páky na svá místa a hle zavírání chodí krásně lehce i na původní pružinku co tam je. Myslím si, že tento problém řeší asi hodně majitelů Yeťáků, tak snad vám to pomůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...
V 29. 7. 2018 na 1:57, Sudetak napsal:

Jo řešil, koupil jsem origo pružinku (dle ETKY), která vrací mechanismus do polohy zavřeno a přidal ji k té co tam již je. 

Funguje to, je ale třeba při otevírání více tlačit na čudl pro otevření schránky.

Prosím tě o jakou pružinku se jedná nebo mě z toho kastlíku klepne, ten se neotvíral ani ve favoritu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Tak mám taky opraveno, díky za vaše zkušenosti. Největší problém byl sundat tu krytku na tlačítku pro otvírání schránky, pod kterou je jeden šroubek. Nakonec mi pomohlo video a fotky z těchto odkazů, krytku není třeba vůbec páčit do boku, to nešlo, měl jsem obavy, že to zlomím/poškrábu. Jde sundat úplně lehce použitím šroubováku ze spoda a zatlačením na západku pod krytkou, která ji uvolní a pak jde lehce posunout do prava a je dole. Kdo to dělá poprvé, tak se na tom dost natrápí, protože dílenská příručka to tam nezmiňuje. A pak jsem to ozubené kolečko, po kterém jezdí šoupací lyžiny lehce projel vrtákem 7,5 a už to jde krásně volně.

https://www.drive2.ru/l/472418091209326858/

https://www.youtube.com/watch?v=FgJA_XTxWq8&ab_channel=Yetas

https://www.youtube.com/watch?v=tVyk1-ZeYbA&ab_channel=%D0%AD%D0%B4%D1%83%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%95%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B5%D0%B5%D0%B2

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 22. 10. 2019 na 7:57, miňonka napsal:

Uvnitř schránky je šoupě na horní straně kastlíku... tuší někdo k čemu slouží? Nějak jsem na to dosud nepřišel...díky moc za vysvětlení ☺️☺️

Slouží k otevření/uzavření přívodu od klimy/topení, abys mohl schránku v létě chladit a naopak ji v zimě nevytápěl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...