Přejít na obsah

Problém s nastartováním (nová baterie)


lukasso333

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny příznivce Škodovky, mam tady situaci, kterou mi hlava absolutně nebere. Jednoho rána přijdu k autu a nemohu nastartovat, nechal jsem ji přes noc v nabíječce a druhý den také nic. Vzal jsem si baterku z jiného auta na zkoušku a všechno šlapalo. Na základě toho jsem si tedy koupil novou baterku. Překvapením bylo, že jsem s ní opět nemohl nastartovat. Auto chytlo až po roztlačení (mám benzín). V tu dobu se začínám obávat, že jde o startér. Ovšem přichází další překvapení, při jízdě má auto tendenci cukat (jakoby se dusil motor a nefungovalo vstřikování). Po natankování a ujetí asi 20km jsem dojel na parkovišti, nechal auto natočené a jdu se podívat do motoru...v tu ránu mi to chcípne.

Prosím Vás o každý nápad, radu, cokoliv...

EDIT:

Jo ještě bych měl dodat, že mě v poslední době zlobila elektrika, kdy mi elektrikář vyměnil dvakrát relé...ale to by nemělo mít vliv, ne?

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedná se o Octavii 1,6 (55kW/75HP), r.v. 1996, najeto 160 000 km. Baterku mi nic vybíjet nemůže, mám tam modul, který vypne veškerou elektriku po 30s po vysunutí klíčku (mimo central). Filtr nevím, kupoval jsem auto před rokem pro přítelkyni a od té doby jsme ho neměnili. A nevím, jestli mi saje vzduch, jak to poznám? Nikdy s tím žádný problém nebyl...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

dobrý den mam na vás prosbu mam octavii II.řadu a mam prolem s nastartovanim. chci nastartovat auto, strčím klič do zapalovani otočim kličkem necham zhasnout kontrolky a pak nastartuju ale nic prostě to nechce nastartovat nic. zkoušel jsem do zapalovani střiknout VD ale pořád nic proím o radu děkuji moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kde do "....zapalovani střiknout VD..."?

 

No, podle mně "...nic...", že prostě nic, nic se neděje. Není kontakt a stříká do zapalování, myšleno do spínací skříňky. Jen by mně zajímalo kudy to tam stříká, bo jestli klíčovou dírkou, tak to tam může vystříkat celý ten sprej :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

príčin môže byť veľa napr.: cvaká ale nepretočí štartér

 

1/ (zaoxidovaný kábel ktorý vedie priamo z baterky na štartér - ja som vymenil celý štartér a nakoniec bolo toto)

2/ vymeniť uhlíky v štartéri ak sú zodraté

 

 

štartér točí ale motor nenaskočí

 

1/ (odpojiť trubku vedúcu k strekovačom položiť do fľaše, otočiť kľúčikom neštartovať, ak je tam benzín čerpadlo je OK, ak nie buď filter alebo čerpadlo)

2/ vybrať kábel z prvej sviečky nasadiť sviečku, priložiť ku kostre, preštartnúť motor či dáva iskru, ak nie hľadáš závadu od káblov cez rozdelovač až k cievke.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...