Přejít na obsah

Výměna čelního skla


mischak

Doporučené příspěvky

Omlouvám se, ale prostě jsem neodolal. :rolleyes: Hrozně mě to rozesmálo, těch chyb jako much v létě na čelním skle. Jinak čtu toto vlákno pozorně, člověk nikdy neví... Navíc jsem jednu dobu uvažoval o výměně skla za vyhřívané, ale jak to tady sleduji, je to martýrium. Takže nic.

Editováno: , autor: Tygrik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si nechal sklo vyměnit minulý týden (musel jsem, chytil jsem kamínek a prasklina byla cca 25 cm). Nechal jsem si dát vyhřívaný (originál Škoda, vyhřívaná druhovýroba naštěstí údajně neexistuje), výměnu platí pojistka (limit 10000Kč, bez spoluúčasti), já doplácel slabých 1500. K vyhřívání: panel climatroniku mám už vyměněný (cena -100Kč :kol-46: ), kabeláž (všehny 3 dráty :kol-47: ) dodělám v dohledný době. Relátko a konektory budou stát dalších asi 500. Takže vyhřívaný sklo za asi 2000Kč - myslím, že je to solidní cena. Akorát budu muset čekat půl roku na vyzkoušení.

PS.: prosím Tygříka o zkontrolování pravopisu, češtinu jsem měl za 3-. :rtfm:

Editováno: , autor: MichalJ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kontrola pravopisu pro biga a Mika zdarma, pro ostatní 5,50,-Kč. :kol-28: Tak to je dobrá haluz Michale. Co jsem si tady přečetl, bych do toho normálně nešel, výměna je moc komplikovaná. Nemám rád, když se do auti moc šťourá. Ale pokud by se mi stalo to, co Tobě, tak bych pouvažoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všichni berte Tygříka s rezervou, on to chlapec nemyslí špatně, ale už je tak retardovanej :smich: , že po každém opravuje pravopis.

Ale jinak k temu čelnímu sklu, je super, v zimě nemusí člověk jak idiot pobíhat kolem auta jako by ho chytila běhavá, a jen klidu se uvnitř auta kochá jak taje led, sníh nebo další ty zmrzliny co jsou v zimě. Prostě nádhera, a orošení taky rychle zmizne. :kol-47: Mohu jen doporučit. Vyměnit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 rok později...

Čelní sklo jsem měnil jen dvakrát, poprvý na feldě, kde mě to moc netrápilo. Podruhé na nové Fábce - ale naštěstí jsem měl již čelní sklo pojištěné. Ale už jsem se přeci jen bál, že mi to ani to připojištění neutáhne, naštěstí mi v servisu, kde jsem si to nechal dělat (http://www.autosklots.cz/vymena-autoskel), pomohli a všechno s pojišťovnou zařídili tak jsem neplatil ani korunu.  :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 1 měsíc později...

Ahoj. Určitě nejsi jediný. :D Já mám co dva měsíce prasklé sklo. Měl jsem to super, že jsem měl z pojistky nárok každý půlrok na nové sklo zdarma, ale teď to zrušili a vymáhat tu pojistku teď je na dva měsíce a to se mi fakt nechce. Takže si to nechávám vyměnit sám. Sice si zaplatím ale znám jeden servis v Praze 4 kde to dělají za super cenu. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

nemusíš ho měnit pokud je jináč v pořadku, měl jsem to samé a sklo jsem nechal jenom vyndat a znovu přelepit, cena cca 1000kč a bylo to uplně v pohodě, jednalo se taky o YETI a sklo bylo vyhřívané po opětovné montáži vše ok.  tot moje zkušenost, taky jsem nevěřil že my tam teče oknem ale bohužel 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

martin8xf - já vím že mi teče oknem, ale pochybuju že se to dá přelepit, protože v rámu to drží. Odlepilo se to od toho těsnění co lepí na sklo výrobce a na něj se pak dává lepidlo ve Škodovce. Normálně vezmu list papíru a zevnitř s ním jedu po skle tak ho prostrčím ven z auta u spolujezdce od kraje až k vnitřnímu zrcátku u řidiče o něco méně. 

Obe - výrobce neznám mrknu zejtra je to originál výhřev 2014 květen. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no já jsem nejdříve taky nevěřil že muže tect předním oknem ale až když jsem opravdu provedl test pomocí tlakové vody tak nahoře ve spojení se střechou cca 40cm okno odlepeno. taky jsem měl okno s vyhřevem rok vyr. 2009 a tuto opravu jsem dělal v roce 2017, okno jsem zrovna poprvé nepojistil, bylo naprosto bez poškození. zjištoval jsem co stím a asi ve třech servisech na vyměnu okna vždy chtěli dát nové sklo ale pak jsem našel servis v Liberci a tam neměli problém okno opatrně vyříznout  a znovu ho nalepit. bylo ta hotové do druhého dne a cena cca 1000kč. ale co to bylo za vyrobce okna už nevím, auto už nemám pač jsem ho letos v lednu prodal. jak se mohlo po cca 7-8 letech odlepit fakt nevím, auto jsem měl od nova, nebourané a perfektní stav. když jsem ho prodával mělo najeto 87500km. po této opravě skla nebylo vubec nic poznat a bylo to docela za dobrou cenu. taková je moje zkušenost. servis my po odlepení skla to nafotil a ukázal kde se to přesně odlepilo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

A proč jsi nedal origo? Nevím, jaká je situace dnes, ale před pár lety, když jsem měnil na yetim vyhřívané sklo (na pojistku), mě to vyšlo cenově skoro stejně v autorizáku, jako v různých autosklech. Sice jsem v autorizáku déle čekal, ale věděl jsem, že mě správně zprovozní i dešťový a světelný senzor pod zrcátkem. Cenově mě to nevadilo, protože to šlo na pojistku, navíc s přímou likvidací. Ty autoskla by vyhřívané sklo sehnaly do druhého dne, origo o něco levněji a neorigo o více levněji (při pojistce však nepodstatné) ... ale měl jsem po provedení google monitoringu obavu, jak by si poradily s těmi senzory, tak jsem raději zvolil  delší čekací dobu na opravu ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protože už takhle kvůli svátkům jsem čekal dost dlouho. Navíc co jsem vyděl oknna z autorizáků, které by přicházely v úvahu sám bych to nalepil lépe.

Šlo to na pojistku přímá likvidace, bez spoluúčasti. 

Oproti originálu je stejné jen bez slepice, co jsem si zjišťoval tak tato firma dodávala originály. Kolega má o 2 roky mladšího Yetiho a má tohle okno jen navíc se znakem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdravím,
já jsem na Karoqu včera chytnul kamínek, jsou tam "jen" dvě malé šmouhy. Koupil jsem Loctite "sadu na opravu čelního skla" ale teď trochu i váhám jestli vůbec má cenu se v tom rýpat. Navíc to chce zatvrdit UV zářením a momentálně slunce moc nesvítí. 
Nějaký doporučení/rady? Už někdo zkoušel takovou sadu?:) 
Odkud ten kamínek přiletěl si nejsem jistej, myslel jsem že z protisměru ale když jsem se podíval na záznam z kamery tak spíš od auta vedle.

Díky
 

loctite.jpg

20210123_190630_3x.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak taky jsem chytil v neděli kámen. Rána jak z děla. Asi upadl kus betonu z mostu co jsme pod ním jel.

Na to že to mám 4 týdny a najeto 1800 km tak je to radost. Ve čtvrtek přistavuji auto do Škoda na výměnu skla.

Napřed to byla hvězdička už je tam 15cm prasklina. Mělo by to jít na pojistku. Mám hroznou radost. 

Protože to tam mám už podruhé. Po týdnu měnili spodní plast na pravých zadních dveřích - odlepovalo se jim to a byla tam mezera.

A po 14 dnech zase přední sklo.

No a když to tam bude tak si nechávám ještě doseřídit páté dveře kufru. Mají to křivé a když otevřu kufr tam mi tam vyskakuje plastová krytka z dorazu dveří. Už jsem to měnil jednou a zase to prasklo a vyskočilo. Asi to chce seřídit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...