Přejít na obsah

Emise Do dílny! OII 1.9 TDI PD


Honza10

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

Mám uplně stejný problem.Minulý týden mi auto octavia II 1.6 75kw 2005 začalo cukat a ztratilo výkon.Začala blikat kontrolka výfukových plynů a rozsvítilo se ASR.Po chvíly jízdy kontrolka plynů svítila pořád a na maxi-dot mi to napsalo emise do dílny.Vím že budu muset do servisu,ale chtěl bych vedět přibližně co by tomu mohlo být.Děkuji za odpoveď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ten ventil je egr ventil...je potrebne ho skusit najprv vycistit a vymazat chybu...ak sa kontrolka rozsvieti opat je potrebne ho vymenit. Zhavice na ktorych je chyba by som urcite vymenil (to nie je taka investicia)...toto sa rozoberalo v sekcii Motor, sam som mal v zime tento problem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravím,chtěl bych se zeptat na chybové hlášení ,svítí kontrolka spalování,píše to Emise do dílny a na Multi-Diag vyjelo- Lineární sonda lambda 1/vyrovnávací vedení proudu čerpadla 19617P3161 008 . Prý je to asi vadná lambda před katem. Neměl jste to někdo,nevítě co by to mohlo být ? Pokud by to byla lambda nevíte někdo kde dobře sehnat vhodnou? Dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Já už mam problém vyřešený, pojištovna mi nový originální EGR Ventil proplatilo a přitom se zjistilo že je jen prasklá hadička takže ventil nebyl pod tlakem tak mi to vyhazovalo kontrolku Emise do dílny. Takže mám EGR Ventil na prodej na víc :)) Kdyby někdo měl zájem o koupě ventilu pište.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj mam 1.9 TDI 77kw PD , najeto 173tis , vcera sem se vratil s chorvatska a tam jak jsem dojel tak mi vyskocila kontrolka motoru a na palubni pc napsal EMISE DO DILNY ! Asi nevite co to muze znamenat ze ? jen se ptam nez pojedu na diagnostiku pac jinak se to urcit neda.

Diky za rady.

Editováno: , autor: octaviazlin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten sem taky hledal ale na O II nenašel (zas tak ukrutně sem nehledal :) ) tak sem použil dílenskou příručku, ani sem to celý nerozebral páč to bylo s podivem hodně čistý, německá a rakouská nafta :kol-47: Mám pro BJB a BKC, snad ti to pomůže. Jen se zeptám kde a jak dlouho tankuješ? (když tak do SZ ať tu nejsme OT ;) )

EGR.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, mám také problém s EGR ventilem. Mám 2,0 TDI PD model 2005 kód motoru BKD najeto 187000 km. VAG napsal nízký průtok plynů. Ventil jsem vyndal a vyčistil, jak tady někteří poradili, zároveň jsem vyčistil i sací potrubí. Marast to byl strašnej. Přezkoušení OK jak elektronická část tak mechanická podtlaková - postup dle DP. Vagem vymazána chyba. Po ujetí cca 20 km opět hlášení chyby. Nevíte někdo co by to ještě mohlo být. Prosím poraďte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

zdravím všechny,mám takovy problém jiste jste to tu uz resily.do servisu kam jezdim si uz nevedi rady tak se chci obratit na vase rady uz jsem fakt zoufaly.

takze kde je vlastne problem?cas od casu se mi na aute rozsviti kontrolka motoru emise do dilny motor ztraci vykon pri tahu kdyz takhle sviti kontrola tak kdyz potrebuju jet od kopce nebo predjet proste zrychlit tak se nic nedeje a to mam pedal plynu az na podlaze dostanu se na rovince max 80km/h a kdyz jedu do kopce tak uplne ztraci vykon a musim podrazovat dokat to jde.

tento problem resim uz 3/4 roku v servisu uz vymenily vahu vzduchu,lambda sondu,vycistily nake cidlo zatim mi nebylo receno jake :-( prehraly software a porad stejny problem.uz jsem se tu i docetl ze by to mohla byt klapka privodu vzduchu myslim a nebo najaky kabel k ni.

nevim nejsem zadny odbornik.tak Vas chci pozadat o kloudnout strucnou odpoved co by stim mohlo byt predem dekuji za odborne rady.

mam octavii II 1.9 TDI 77kw 4x4 rok 2006 koupeno s 164 000 km a ted 192 000

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdravim něco podobneho jsem měl na sve octavia 2.2.tdi, 2x vyměna turba pořad stejne zatah nic moc spotřeba vysoka 8.5. dle servisu vše ok,,,, potom v garaži chlapek co opravuje auta mi vyměnil všechny hadičky co vedou k turbu a vyčistil nějakou trubku a dal nove uchyty,,,, a ted auto jede jak dive,,,,,, :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...