Přejít na obsah

Dojezdové kolo


mar1tin

Doporučené příspěvky

Ahojte, máte někdo zkušenost s dojezdovým kolem na Yetiho? Mám objednaného Yetiho bez rezervy (z důvodu většího kufru), ale přesto přemýšlím, že bych eventuálně nějakou rezervu pořídil, ale ne tu originál 185, ale něco užšího. Nevím, jestli Škodovka někdy něco takového dávala do svých aut, ale třeba VW dávali do svých vozů ty úzké placaté "galusky", na kterých se dá dojet do pneuservisu. Nevíte tedy někdo, jestli některý z koncernových vozů používal takové kolo a jestli by se dalo použít na Yetiho?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, já v autě mám dojezdové kolo....originál, myslím, že je tam rozměr 185/? a je pravda, že pokud tam kolo není, klesne dno kufru o dobrých 20cm. To značně přispěje ke zvětšení kufru, ale jen na výšku. Já osobně jsem moc rád, že to kolo tam je. Nedokážu si třeba někde v mrazech představit, jak nasolené pneu budu lepit. Navíc už na tom originálním kole je max.povolená rychost 80km/h, nevím, zda by menší kolo bylo vůbec vhodné. Ještě jednu připomínku.....to kolo by jsi měl "volně" ložené v kufru, nebo by jsi použil originální zadeklování rezervy? Protože pak by jsi si menší rezervou vůbec nepomohl :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To kolo bych měl v nějakém obalu volně uložené v kufru a v případě potřeby bych ho buď vozil nebo nevozil. V kufru často něco vozím, tak bych opravdu uvítal to hlubší dno a ty dojezdová kola jsou opravdu znatelně menší a skladnější, než ta 185ka rezerva nebo plnohodnotné kolo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Chtěl jsem se zeptat, zda si někdo náhodou neobjednal Yetiho z výroby včetně rezervy a posléze ji chtěl vyhodit  a nahradit lepicí sadou z důvodů větší kapacity kufru. Já se o to pokoušel, úspěšně jsem odmontoval polystyrenové výlisky, vyndal rezervu, složil dno kufru a na něj dal origo hlubokou (15 cm) plastovou vanu. Bohužel se mi zdá, že v kufru není úplná rovina. Pokud by někdo absolvoval stejnou věc, případě sem hodil fotku dna kufru v provedení s lepicí sadou, zlobit se nebudu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 7 měsíců později...

Zdravím,

taky řeším dodělání dojezdového kola.

máme auto bez rezervy, pouze s lepící sadou. Hned po koupi auta (ojeté auto) jsem začal uvažovat o dokoupení rezervy, nebo dojezdového kola. Defekt takového rozsahu, kdy už nebylo možno lepit (guma na s****u) nás bohužel předstihl.

Protože vozíme neustále kočárek, tak je pro nás velikost kufru docela zásadní. Uvažoval jsem o ponechání  lepící sady a přidání pouze dojezdového kola (na jezdění v blízkosti  domova) a na dovolenou přidat regulérní kolo (třeba letní či zimní). Chtěl bych si dokoupit celou přestavbu (polystyrény, nová podlaha, ...) a zajímalo by mně, jestli by šly ty polystyrény snížit podle výšky dojezdovky (chtěl bych 125) tak, aby výška nové podlahy byla co nejníže.

Nejspíš je dělaná na kolo 195 a 7cm je celkem dost. Podlahu ani polystyreny nemám, tak nemám možnost prohlédnout nebo změřit. 

Vím, že snížením už tam pak nedám to regulérní kolo, ale vzhledem k tomu, že to bych tam vezl tak 2x ročně, tak to teď neřeším. Pak ho prostě někde dám.

Takže prosím někoho, kdo má rezervu, jestli by se nepodíval, zda by šla snížit podlaha (nejspíš seřezáním těch polystyrénů) tak aby se tam vešlo kolo 125.

Taky prosím o vaše názory jak jste podobnou situaci řešili. (spíše jsem ale narazil na témata o zvětšení kufru - odděláním rezervy)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 11 měsíců později...

Lostinusa: mam fabku kombi a v kufru vozim rezervu, bezne tam vozim kocarek s hlubokou korbickou samo slozeny. Jinak sem tam vmestnal i v zime toto: rezerva+ kocarek +sanky+boby+pes(labrador) ale s tim ze starsi syn sedel v sedacce u spolujezdce, mimo vzadu ja vzadu uprostred a vedle me cast sanek (leve sedadlo sklopene) a na vysku jsem drzel korbicku zena ridila :) 30 km se takhle v poho da ujet :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

uplne neprakticke,si to objednej urcite to jde,kufr je tak velky jak si ho udelas-ber s nadsazkou,kdyz jsem letos jel poprve na dovo s yeti na trebon,tak jsem do auta dal vse,mam dvojitou podlahu-do ni rezervu a dalsi ptakoviny,pak hadry pro 2dospele a dve deckaspacaky,deky,nejaky jidlo,dva pruty,sedacku na ryby,pivo :)deckam hracky,v aute tri deti a dva dospeli zadni sedacky v zadni pozici,na taznym nosic a na nem 4kola,do auta bych jeste dostal par veci uplne v pohode,kdych jel do chorvatska tak nahodim rakev a dalsi mega misto,nevim proc mate poprad pocit ze je malo mista v kufru

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Ahoj, měl bych otázku.....nemůžete mě někdo kouknout, jaké označení má ta polystyrenová vložka v kufru na lepící sadu? Potřeboval bych jí někde sehnat, tak že bych se zeptal ve Škodovce.....ale abych tam šel rovnou s číslem.

 

Resp je tam rozdíl mezi 4x4 a 4x2 verzí?

 

Nebo kde to zjistit?

 

díky

Editováno: , autor: Sovaja
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...