Přejít na obsah

Vadné Turbo OII 1,9 TDI PD 77 kW


romankoWW

Doporučené příspěvky

Zdravím, chci se zeptat. Mám Oct II, 1,9TDi, 77kW, typ motoru BJB. Při jízdě vůbec není znát, že zabírá turbo. Předtím jsem měl Octu té samé motorizace , ale tam jsem to při určitých otáčkách poznal. Bylo to, jako by mě zezadu někdo nakopnul, když turbo zabralo. V jiném autě této motorizace jsem neměl možnost se svést. Je pravděpodobná na té mé nynější Octě nějaká závada? Asi ano. Diagnostika ukázala chybu regulace plnícího tlaku, mez regulace nedosažena. Máte někdo podobnou zkušenost? Zkusím s tím chvíli pojezdit a znovu přečíst chybovou paměť, jestli se ta chyba objeví znovu. Díky za odpovědi

Editováno: , autor: pitrs1971
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Tak mě to taky potkalo :) BXE najeto 254000km - turbo houkalo a teď začalo občas vynechávat, samozřejmě hlavně při předjíždění :) když dojedu nad 3000ot tak auto přestane jet. Vypnu zapnu motor a zase jedu.

Prosím o radu poptávam někoho z okolí Rožnova pod Radhoštěm (Valmez, Jičín, Kopr atd) na opravu. Jde turbo ještě nějak vyčistit a zprovoznit dál, nebo se musí měnit??? Samozřejmě hledím na peníze.

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám další problém dnes při rozjezdu na 1 rychlostní stupen´se vyvalil z výfuku černý kouř a od té doby málo táhne turbo od cca 2200 otáček, má s tím někdo zkušenost????děkuji za rady.Jinak z výfuku už kouř nejde, bylo to jen v ten okamžik.

Editováno: , autor: Chzluky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Může být mnoho věcí...zaráží mi že dáváš turbo a nebyl si na diagnostice. Můžeš mít špatný plynový pedál,špatnou regulaci, váhu vzduchu(což si myslím je ta závada co hledáš),podtlakové hadice,nebo třeba filtry, může toho být sakra hodně...je třeba načíst chyby a udělat logy a někoho kdo se v tom vyzná.může ti špatně dávat Váha

Editováno: , autor: Svoby85
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

ahojte

prosím o radu

 

oplatí sa repasovať turbo alebo ísť radšej do kúpy nového?

máte s tým skúsenosti? ako dlho vydrží repas oproti kúpe nového - či sa to oplatí alebo nie?

pomer - cena - výdrž po repase?

prípadne či poznáte nejakú serioznu firmu na repas turba a aj na kúpu nového.

 

a viete niekto označenie turba - resp. aké ide do O2 Tdi, 1,9, 77 KW, r.v. 05/2007, BLS, s DPF /DSG/

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Padá do nouzáku, v jakém je stavu ti tu ale nikdo neřekne, to nejde. Třeba bude stačit vyčistit. Osobně bych sehnal spolehlivou firmu na repas a neotálel bych s tím.

 

Dobrý den,

 

patrně mi taky nechodí regulace turba. Doporučil by mi někdo prosím nějakou firmu na servis turba, nejlépe na severu Moravy?

 

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Vlastnim Octavii r.v. 5/2009, motor 1.9TDi 77kw BXE, najeto 110tis. Km. V servisu jsem to resil po 20tis. Km, ale kazdy na me koukali, ze to je blbost. Nasledujici problem: jedu na 3, respektive 4 a 5 rchl. stupen se to projevi nejvice, kdyz pridam plyn az na podlahu a nic se nedeje dobu (3-5 vterin) a pak to zabere. Vaha zkousena ma dobre vlastnosti, nejezdim jako hlemyzd, olej kazdych 15tis. cisten i egr ventil, novy palivovy (po 50tis.km) vzduch filtr. Pusobi to na me, jako kdyz turbo, kdyz potrebuji zabrat, tak neni natlakovane. Na vag. byl videt propad - dira pri zrychleni. Diagnostika je cista. Pokud vsak podradim nebo necham motor vytoceny chvili na 3tis. otacek a preradim, tak je to bez problemu, ale na 5 rychl. stupen nelze jet stale na plny plyn, aby bylo natlakovane. Muze to byt turbem, ci nejakym ventilem u turba (bloku??)? Pripadne je to cerpadlem?? Kdyz na to slapnu , tak to trva delsi dobu nez to zatahne? A dle technika mi piska turbo, ale me to moc nezda?? Je slabe slyset do kabiny ridice. Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Chlapi,
slabo mi preraza olej vo vyznacenom spoji.
Mechanik mi vravel, ze turbo prepusta a je zrele na vymenu. 
Osobne sa mi to nejak nezda - nepisti, taha, nedymi, ubytok oleja ziadny.
Problem je, ze pod tym vyznacenym spojom je DPF filter, na ktory ked kapne olej, tak to nie je 2x prijemne. Hadica je napojena na ten hlinikovy blok dvoma kontra segerkami.

Otazka - je turbo zrele na vymenu? Je v tom potrubi pritomnost oleja OK?

Motor - 1.9TDi, BLS

KM: 200.000

post-7571-0-34902700-1451502089_thumb.pn

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravim, byl jsem v Dieselpoweru a vybehl mi nasledujici obrazek. Divili se a rikali, ze turbo se chova divne. Je tam videt propad (bila cara) a pak se turbo dofouka. Udajne ztracim cca 30% vykonu a to je duvod, proc se mi zda, ze je vozidlo line:-( navic na diagnostice nic nevybehne, ze by turbo padalo do nouzaku. Muze byt pricina i v necem jinem? Vozidlo neni chipovane, motor bxe. . post-61272-0-62139800-1452788403_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravim, tak vysledek byl nasledujici. Jeden vadny vstrikovac - daval jine hodnoty nez ostatni 3. Takze je zrepasovan. Dale otestovano turbo a zjisteno, ze tlaky jsou rozhazene. Vrtulka byla cela modra, temer utavena. Do motoru neuletelo nic. Turbo odborne opraveno. Takze namontovano turbo, vstrikovace, vymena oleje,.. Motor krasne startuje a je tichy. Ale pozoruji maly narust spotreby. Pred tim 5.2l/100km a pote 5.7l/100km. Dale se mi zda, ze turbo reaguje pomalu na povely? Neni to tak, ze najednou to zabere. Cestou jsem se stavil u Ferdy25 a vag neco delal? Nastaveni, apod. Spotreba sla dolu, ale druhy den,.. Opet pomala reakce na plyn. Zrychleni nemastne, neslame. Cekal jsem vice. Vaha by mela byt ok. Vag cisty. Nejaka rada?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím, chtěl bych se zeptat na názor. Včera jsem jel s autem a vždy při sešlápnutí plynu začalo sičet turbo jako by byla někde díra, ale tahalo, po čase černý dým a turbo přestalo tahat. Vždycky v tahu je slyšitelné sičení do 2000 otáček,pak přestane ale turbo netahá, když stojím žádné sičení není slyšet ani pod ani přes 2000 otáček a při přeřazení auto černě kouří. Ještě když chcípnu a nastartuju je cítit že bere ale po chvíli přestane, jinak normálně "píská"...je v háji turbo? A nejhorší věc, potřebuji s autem ujet cca 800 km, zhruba 300 km mám již za sebou, bez problémů... díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...