Přejít na obsah

Vadné Turbo OII 1,9 TDI PD 77 kW


romankoWW

Doporučené příspěvky

  • o 11 měsíců později...

tak pánové  mám tu problém s turbem, motor taky 1.9 TDI BKC najeto 225 xxx... poslední dobou řeším problém s kouřivostí při akceleraci ( černej kouř).  Postupně se to zhoršuje a motor mi i občas přestane uplně tahnout ( otáčky i rychlost stojí) a pak najednou se rozjede... Měnil jsem váhu vzduchu, mám novej EGR, kontroloval sem korekci vstřiků a hadice, vše vypadá v pohLOG-01-011-turbo 2.CSVodě. Regulaci sem zkoušel rukou a stačil sem jí  o tak +- cm dolu. Tak sem udělal pár logu turba a potřeboval bych to nějak posoudit.   Jsou tam hrozný skoky,  cca o 700 mbar . 
Pomohla by  výměna regulace?? 

 

PS: ŽÁDNÁ chyba nevyskočila  a do nouze mi to nepadá.

tutrbo  test3.jpg

tutrbo  test2.jpg

tutrbo  test1.jpg

LOG-01-011 turbo 3.CSV

Editováno: , autor: Lukáš Kohel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Ahoj, koupil jsem Octavii PD a má aktuálně 264000km. Před 20 000km byla údajně udělaná generálka motoru po prasklé klice (Doloženo pár fotkami od prodejce). Dělala se klika (dal tam z 2.0tdi) gufera na klice, šály, ojnice s pistama z 2.0tdi kvůli větší klice, pístní kroužky, rovnany blok, repas hlavy jako nová vodítka, přejete ventily a gufera na ventilech, nové hydroštely, nová vačka, pretesnene vstriky a vyfrezovana nová sedla, rozvody, spojka, olej v převodovce. A také bylo turbo na repasi. Auto mělo zaslepený egr. 

Nicméně auto pocitově moc netahne. Turbo znát je, ale ne tak, jak by mělo. V podstatě je trochu cítit mezi 2500 a 3000 otáčkami. Ten rozsah je dost malý. Turbo pískalo, dle majitele už od začátku od repase. Když jsme rozlepovali egr, všimli jsme si oleje na spoji egr/turbo, nicméně ve výfuku ani v sání olej žádný. A po rozlepeni se tam olej zatím neobjevil. Po rozlepeni egru je pískání turba podstatně menší, o hodně.

S regulací se dalo pohodlně hýbat rukou, zatuhlá není. Jediná naše teorie je, těch 20 000km od generalky a repase s tím jezdila hlavně ženská s dětmi tak jestli to nepodtáčela a regulace není "líná" a neotvira jak by měla....?

Ono to turbo tahá, ale žádné "kopnutí dopředu" při akceleraci není, auto zrychluje jen tak plynule jako silná atmosféra. Do nouzaku auto ani při prudké akceleraci nepadá 

Screenshot_20211104-123157_Gallery.jpg

20211102_091614.jpg

20211103_132947.jpg

Editováno: , autor: HasičČR
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...