Přejít na obsah

Denní svícení v mlhovkách OII předfacelift


Martin82

Doporučené příspěvky

Já mám octu 2 s xenony a nepřijde mě, že by to bylo nějak vysvicene. Má to najeto 150 000km a 10 let :) xenony svítí pořád. Přes caristu jsem si nastavil denní svícení na 40%, ale připadá mě, že xenony svítí pořád na 100%. Ale zajímalo by mě, zda to nějak jde nastavit, aby xenony v denním svítily jen na 40% třeba. Ale opravdu mě nepřipadá, že by xenony byly vysvicene. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Xenonovou výbojku nejde nastavit na %svítivost. Je to výbojka, ne žárovka. Nastavit Carristou se dá svítivost žárovek v mlhovkách, dá se nastavit poziční světlo blinkry, potom zadní mlhovky, aby svítili i při brzdění, tam to všude jde nastavit i % ale xenony se nedají nastavovat, ty buď svítí, nebo nesvítí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže nezbyde nic jiného, než svítit stále těmi xenony. Já když jsem jí nedávno koupil, tak xenony svítily do země. Přidal jsem výšku a teď osviti celou šířku silnice a dopředu svítí taky mnohem dále než čočky v f2 s Phillips 130% žárovkami. Nebo je nějaké řešení, kromě přidělání přídavných denních světel? Nechce se mě do toho rypat. :/ kolik stojí případný repas xenonu?

 

Už jsem jel s xenony na Octavii 1 a u té to byla extrémní tragédie. Ta měla tak vysvicene xenony, že lépe svítil i favorit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Dnes jsme zkoušeli nakódovat denní svícení přes mlhovky na O2 2005 řídicí jednotkou 1K0 937 049 N, ale nepovedlo se. V Byte 17 jsme zaškrtli Bit 4, ale nastavení nešlo uložit do řídicí jednotky, vyhodilo to nějakou chybu (myslím nějaké číslo 31... ale nejsem si jistý). Dá se tato fce na tuhle řídicí jednotka nakódovat? A mohu požádat o postup, moc děkuji.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahojte, mám dotaz... na OII po fl mi borec nakódoval do mlhovek přísvitndo zatáček... jenže ta žlutá žárovka ke xenonům vypadá strašně... nemáte nějaký tip, za co to vyměnit? Nejlépe led, s dobrou svítivostí a ať je to bílá studená? Děkuju


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 5 týdny později...

Co delam spatne nakodoval sem mlhovky na deni sviceni,svitivost nastavil,ale kdyz mam skandinavii sviti mi i s obrysovyma predek zadek

Amerika sviti jen mlhy bez obrysu,ale zhasina na rucku,coz prave nechci a hlavne kdyz prepnu na obrysovky tak se neroznou az spolecne ve tretipoloze se svetly tak sem stoho trocu zmateny

Oct 1.9 12/2005 maxidot,xenony.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je ale správně. Pokud máš denní svícení, nesmí ti svítit obrysovky (Skandinávie = špatně). Správná a jediná akceptovatelná varianta je nastavení Amerika a svítivost cca 60-70%. Potom to funguje tak, že nastartuješ, zapnou se jen mlhovky na sníženou svítivost které při ruční brzdě také zhasnou. Po přepnutí na obrysová nebo potkávací světla se mlhovky vypnou a zapne se standardní osvětlení auta které už nereaguje změnou na ruční brzdu. Zároveň po zapnutí mlhovek při potkávacích světlech svítí mlhovky na 100%,... jinak to nejde a ani nesmí být (když pominu fakt, že to legislativně nesmí být ani na ty mlhovky nastavené, ale takto se to toleruje).

 

Je to tu milionkrát popsané ale...

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo ja vim dekuji za info,ale je teda normalni to ze,kdyz mam tu ameriku stou ruckou ok vpoho chapu ale...

Kdyz prepnu spinas svetel s nuly do obrysovek,rozsviti se jen palubka a mlhy porad sviti,a obrysovky nesviti,az kdyz zapnu dam druhou polohu spolecne se svetly,tak jo..toje mi divne

Tema sem prave prolistoval ale bud sem nevsiml nebo sem se vtom ztratil diky za pochopeni Přema

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Denne svietenie hmlovkami:                                                                                                                                                                                                                                                            Ahoj škodováci. Mám OII 2005 pred FL a pokúšal som sa to nakodovať podľa návodu a nič. Navyše som zistil, že nemám byt 17. Poradíte čo s tým. Nemám svetelný senzor. Mám prepínač sv. 0-nesvieti nič

     1- rozsvietenie svetiel - stretavačky  aut. rozsvietenie

     2- parkovačky   

     3- stretavacie

                     

Editováno: , autor: fige
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 3 týdny později...

ahoj,

na aute sviti 

pri vypnutych svetlech - denni jen mlhovka

zapnutych svetlech - sviti oboji

v pojistkach je navic vypinac pro deaktivaci denniho sviceni

chtel bych ale, aby svitily jen horni hlavni svetla pri dennim sviceni, sviceni mlhovkama se nelibi

 

bohuzel ale nemam v nabidce aktivaci pro ameriku, scandinavii apod jako tomu byva v jinych vozech.

jde to tedy, ci nikoli? diky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 1 rok později...

Zdravím Vás,

 

Trošku oživím téma. O2 BKD 2005, senzor deště, přísvit do zatáček a denní USA v mlhách. Do včerejšího dne funkční bez problému již několik let (cca 4-5). 

 

Problém:

Jednotka správně vyhodnotí intenzitu světla a podle toho rozsvítí hlavní světlomety, ale když není šero, již nerozsvítí mlhy přičemž kontrolka světel na palubní desce svítí. Při přepnutí do polohy 0 nesvítí. Přísvit do zatáček funguje a samotné mlhovky též.

Nevíte po čem jít než se ponořím do schematu? Jezdím denně Prahu a moc času není.

 

Díky

 

EDIT:

Proběhla kontrola na VAGu a v komfortní jednotce jsou příslušné bity zaškrtnuté.

 

Signál DRL je ovládáné z BCM přes relé na mlhovky? Je možné, že by odešlo relé přímo tam?

Editováno: , autor: Martinbubenicek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...