Přejít na obsah

Vŕzganie prednej nápravy


Bobis-PD

Doporučené příspěvky

Zdravím. už dlhšie pozorujem vŕzganie od prednej nápravy na mojej fabke 1,9tdi. Prejavuje sa prevážne len pri plne vytočenom volante keď zídem z obrubníka. Je to hnusný vŕzgavý zvuk, skôr typu ako by ho spôsobovala nejaká guma.

Tlmiče, pružiny, uloženia s ložiskami, tyčky stabilizátora, čapy riadenia a zadné silentbloky na ramene mám nové.

Môže to spôsobovať predný silentblok alebo uloženie stabilizátora?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Mne vrzga predok pri prechádzaní väčších nerovností pri pomalšej jazde,napr ke´d prechádzam cez spomaľovací retardér tak ako sa predok zhupne tak to zavrzgá,alebo ako keby si odfúklo,mohlo by to byť uloženie predných tlmičov?,odpozoroval som že pri vlhkom počasí je to viacej,pri suchom ako keby sa to strácalo.Mám 160 000 km na pôvodných tlmičoch a už sa chystám na výmenu.

Robí nám to aj na starom Favorite a robila mi to aj felda,ako sa oteplilo tak to prestalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

-uloženie vŕzga pri vytáčaní kolies...

-to odfúknutie môžu robiť tlmiče (nemusia byť,ale špatné)...

-pri zhupnutí môžu vŕzgať uloženia stabilizátora..takže odpojiť tyčky stabilizátora od stabíku a skúsiť pohýbať stabiliz.horu-dolu či bude vŕzgať

-treba poriadne pozrieť aj zadné silenbloky ramien

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na 99% uložení stabilizátoru - máznout grafitovou vazelínou a je klid ;)

 

kimmi: pro tebe platí co jsem již psal, píše to i libero...přesně tyhle "projevy" ty gumičky mají, drobné nerovnosti při pomalé jízdě, navíc za vlhka, to ty gumičky vržou jak Francek s gumovou Ančou na starym pérovim gauči :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Trocha oživím túto tému - auto mi dnes v noci stálo vonku pri chate a do rána spadlo dosť veľa hmly (inak auto stáva v zateplenej garáži) a keď som sa s ním vracal domov, tak pri prejazde retardérom vŕzgalo ako starý kočiar (deň predtým, keď som šiel tú istú trasu tak absolútne vôbec nič).. ako som sa tu dočítal, tak to pravdepodobne budú tie gumy stabilizátora.

 

Moja otázka je - stačí to namazať alebo radšej vymeniť? 7 rokov staré auto a  70tis km na tachu.. väčšinou jazdené v meste.

 

Ak by to trebalo meniť, tak HTP má ktorý priemer týchto gumiek a je k tomu treba jamu alebo dá sa to v pohode spraviť aj bez nej?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Mám podobný problém s vrzáním přední nápravy. Začalo to dělat jak se venku ochladilo. Předtím to jen někdy při větším rozhoupání předku auta (např. při jízdě po postruskované cestě) sem tam kleplo - dutý zvuk a většinou jen pravá strana. Teď to celé hrozně vrže, jak starý kočár nebo 2 pryžové nebo gumové věci o sebe. Dělá to hlavně při menších rychlostech - do 30 km/h, vždy když se zhoupne předek - rozjezd, brždění, retardér, nejvíc to vrže když odbočuju ku baráku a musím najet na chodník, ale natočení kol na to nemá vliv. Když jedu od baráku z mírného kopce dolů (tráva, hlína, struska - nic pevného) tak je to taky hrozné, ale jakmile začnu trochu přibržďovat tak to přestane vrzat. Bude to taky uložení stabilizátorů nebo i něco jiného - silenbloky, tlumiče (horní uložení, ložisko), pružiny? Je to velká závada, můžu s tím ještě chvíli jezdit? Mám F1 1.2 12V 2006 Elegance naj. 109 000 km všechny díly asi ještě původní - nejsem 1. majitel. Jak bylo auto 3 měs. staré, bylo bourané, ale předek je jinak v pohodě - nesjíždí se blbě gumy, nikde nic netáhne apod. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem ti psal,že pude pravděpodobně o uložení stabilizátoru. Jsou to pryžové lůžka na každé straně jedno. Postupuj jak psal libero. Změř si průměr stabilizátoru a kup o 2mm menší uložení. To znamená jestli máš stabilizátor průměr 18 tak kup uložení 16. Částka cca 80kč kus. Zrovna bych vyměnil i tyčky stabilizátora-kosti. Částka cca 250kč kus. Kupuj pokud možno originální díly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no BoBo myslel na to,že prvé Fábie mali ešte uloženie stabilizátora na takých puzdrách,ktoré sa časom rozsypali a tým pádom sa celá stabilizátorová tyč posúvala do strán a klepala do hliníkovej konzoly http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autodily-skoda/fabia/podvozek/3328-konzola-k-rameni-fabie.html

 

nakoľko,ale ty máš už ročník 06,tak tam tento problém nehrozí,nakoľko stabilizátor už bol upravený a to puzdro tam nemal..len doraz na gumu stabilizátora..

na odstránenie vŕzgania stačí vymeniť len 2ks lôžok uloženia stabilizátora..geometriu netreba

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přátelé okřídleného šípu,

já jsem si ještě pro jistotu přivařil na stabilizátor takové větší podložky - nerezové, samo sebou upravené, abych je nasadil na ten stabilizátor, čímž eliminuji posun stabilizátoru do stran. Pokud by někoho zajímalo, kde jsou navařeny, tak ihned za držáky těch gumových lůžek. Stabilizátor musí být vystředěný! Mám F1-2001. Radek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Po dlhšej dobe pridávam postreh. Vŕzganie pravdepodobne nespôsoboval stabilizátor ale zadná vzpera prevodovky. Menil som cez víkend riadenie a silentblok v tej vzpere je vybitý a vŕzga presne ako na aute. Celý som ho namazal grafitovou vazelínou a o mesiac keď prídu peniaze ho vymením.

Inak - po výmene riadenia+čapy+tyčky je auto KONEČNE ticho a nič nebúcha, už som menil na aute rad radom všetko a stále nebolo tiché, po troch rokoch som konečne spokojný :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...