Přejít na obsah

Pojistky a pojistková skříňka


franta1969

Doporučené příspěvky

  • o 3 roky později...

Dobrý den

Mam jeden zavazný problem na Favorite rv. 1990. Problem spociva v tom ze ked dam kluc do prvej polohy I tak v poistnej skrinke len zacvaka relatko ale nenabehne (nerozsvieti sa) palubovka tz. nefunguje otackomer ani ziadna kontrolka ani palivomer a ani teplomer.

Po odobrati poistnej skrinky som zistil ze odpalilo kontakt na zadnej strane tak som kupil novu a namonrtoval ju tam.Potom ako nahle som zapol tlmene svetla tak zdochol, tak som pokyval s novou poistnou skrinkov a uz vsetko fungovalo ako ma. Ale akonahle som zapol stierace tak opalilo kontakt zasa a skoro na rovnakom mieste ako predtim.

Ked mozte bol by som rad kebi ste mi poradili v com moze byt chiba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj, dostal se mi do ruky favorit s menším problémem. Nemá pojistkovou skřín. Sehnal jsem novou, ale jen tu od roku 92. Tohle fáčko mělo dle mého starou protože nemá barevně odlišené konektory. ke všemu tam jeden osmičkový chybí. Je to normální? Nemáte někdo prosím popis zapojení konektorů a nebo nápad jak to zapojit na novou? Stačí mi jen zákládní elektrika na to aby to jelo. Předem děkuji za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Pekny den,kto mi prosim poradi.

Mam Favorita r.v.89( asi bol uz aj prerabany)

Pod prednou kapotou,pri baterii z Lavej strany sa nachadzaju na jednej doske 2relatka a 2 Poistky.

Neviem k comu sluzia....? ale vzdy sa mi odpali spodna poistka (mam tam 20A)

Poradi niekto k comu sluzia teito rele a poistky a ake hodnoty by mali mat tie poistky??

Vdaka

Maros

Unbenannt.bmp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Zdravim.Potreboval by som poradit. Pred par dnami sa mi zacalo pri zapnuti stretavacich svetiel uz po cca 5 minutach v poistkovej skrinke velmi zahrievat srob ku ktoremu je pripojena kostra aj s plusom. Vcera som chcel vypnut svetla tlacidlom a nedalo sa to stale svitili musel som vibrat to rele s poistkovej skrynky, dnes som hladal problem vsetko som odpojil vratil naspat svetla uz idu zhasnut ale stale sa mi to prehrieva vedel by mi niekto poradit? Dakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na ten "šroub" jde přívod - napájení pojistkové/releové skříně od akumulátoru tj: + neboli (30)  ,  kostra ne ,

 

pojistkovou skříňku vyjmout : tj: odpojit to očko od šroubu (předtím odpoj akumulátor!) a vytahat konektory- každý je jinak velký při znovuzapojení se nemůžeš splést.

tu desku na které jsou patice relé a držáky pojistek, odšroubovat od spodního krytu - otočit očistit a proletovat, pokud bude vyhřáté očko na přívodním kablíku (30) nalisovat nové, jesti na té otočené desce uvidíš něco vypáleného nebo seškvařeného , konzultuj to s autoelektrikářem, to relé od potkávaček/stretavacích světel vyměň asi zůstává přilepené.

Editováno: , autor: macc33
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A chybu som nasiel, na ten srob boly pripojene dva kable jeden plus a druhy minus ale ked jeden dam prec nejde elektrika do palubky. Tak som vybral kastlik a bol som s toho co som vydel smutny, predchadzajuci majitel tam dal palubku s feldi a namontoval tam central alarm a podobne veci tak mi bude asi tyzden trvat nez to cele prekablujem. Neviete kde by som mohol stiahnut schemu el. rozvodu palubky???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...