Přejít na obsah

Proč je důležité obměňovat smlouvu po 1-2 letech


Doporučené příspěvky

Havarijní pojištění je vždy sjednáváno na určitou cenu vozu. Cena vozu je základním faktorem určujícím výslednou cenu havarijního pojištění. Vždy je dobré nechat si jednou za 1 až 2 roky přepočítat cenu havarijního pojištění, aby jste neplatili havarijní pojištění na cenu auta, kterou již auto nemá. Může se jednat o úspory v řádu tisíců ročně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

…“přepočítat cenu havarijního pojištění“..

 

Škoda Fabia Combi -1,2/47 kw vyrobená v r. 2007 a zakoupená v únoru 2008, to je cca. 7 let - dnes mi v ČP auto dle tabulek ohodnotili za 50 tisíc.
Tak nevím zda opravdu má tak nízkou hodnotu nebo zda je to nějaký „tah“ pojišťovny?

Poslední roční platbu jsem měl Povinné 100/100= 2650,- a havarijní se slevou= 3250,-  celk. cca. 5900,- rok.
Prý mi změní smlouvu - že platím zbytečně moc – tak jsem zvědav jestli to není nějaká „kulišárna“.

 

Jo ... teď jsem se díval na autobazary a ta cena je fakt okolo těch 60 t. :kol-26:....to jsem si kupoval nedávno siniční kolo :kol-31:

Editováno: , autor: Turista
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nenech si to přepočítávat jima... ale podívej se na ceny, za kolik se ta tvá fabča prodává v bazharech a dej to na cca tu samou částku ...

 

Jinak .. tohle je zajímavé téma.. dřív jsem cenu měnil vždycky každý rok, podle cen v bazarech ... ale teď mám součástí havarijní pojistky GAP pojištění ... jak moc je to kompatibilní se změnami pojistné částky? :)

 

T.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

GAP je super, bohužel však platí tato podmínka "Pojištění je možné sjednat do 150 dní od data vystavení faktury/ kupní smlouvy za vozidlo."

 

Ohledně Turista: Já si kupoval před 2 rokama Octavii 2 Facelift Combi 2.0TDi PD (r.v.2009) za 300 tisíc. Po 2 letech mi ji Servisní pojišťovna ohodnotila na 210 tisíc. Čili za 2 roky o 90 tisíc dolů. Přičemž za tuto cenu prodával kámoš Octavii 2 2.0TDi (r.v. 2006). Jako každým rokem jsem šel od pojišťovny pryč (šel bych i kdyby ohodnotili auto jinak), nechal si udělat novou kalkulaci ceny havarijka a udělal novou smlouvu jinde. Ohodnocení vozidla mám na 270 tisíc (co už, auto stárne), platím o litr míň než loni a ještě mi k tomu dali jakýsi pojištění.

 

U povinného ručení dělám to samé. Pojišťovny ty ceny snižují záměrně a více méně ikdyž si tu cenu přepálíš třeba o 30 tisíc, oni si pak vyhodnocení dělají podle sebe, takže to je jedno. Mě snížila pojišťovna při krádeži po 3 měsících od koupě a pořízení pojištění o 20 tisíc (kupováno také za 300 tisíc)....

 

Každopádně pravidla co rok, to nová pojistka bych se držel. Nevěříš, kolik ušetříš za těch pár minut času. A hlavně to je easy :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

ještě doplním info pro ty co jsou plátci DPH, tak pojišťujte auto na hodnotu bez DPH, kolikrát toto pojišťováci nesdělí a zbytečně pak platíte víc než byste měli ... jinak všeobecně nejlepší oceňovací tabulky a i výplata škody mají u Alianz ... ale třeba každá pojištovna má jinak nastavené % za spoluúčasti ... jinak ceny bývají podobné ... Pozor na All risk pojištění ... třeba u ČP je v all risk skutečně vše včetně krádeže, kdežto u ČSOB je all risk jen živly, havárie a krádež musíte sjednat jako doplňkové zvlášť ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pojištění GAP je, pokud vím, na našem trhu určeno pouze pro nová vozidla, tzn. sjednat jej lze opravdu jenom do určité doby od uvedení vozidla do provozu. Většinou je to max. do půl roku, aby bylo možné krýt i předváděcí vozy, jinak by byla ta doba podstatně kratší.

 

GAP není kompatibilní se změnou pojistné částky. Logicky - když chci, aby mi pojišťovna kryla cenu nového vozu, musím platit pojistné kalkulované z ceny nového vozu. Navíc se minimálně v prvních dvou až třech letech stejně nevyplatí na dobře sjednané pojištění sahat, protože na nové vozy je snad u všech pojišťoven zvláštní sleva, kterou ojetina pochopitelně nedostane, o nadstandardních možnostech slev na pojistném od autosalonů nemluvě. No a protože je GAP většinou právě na ty tři roky...

 

centris610: Pleteš si pojmy, ČSOBP žádné "Allrisk" pojištění vozu nenabízí. Můžeš si u nich sjednat Kasko - pojištění proti náhodnému poškození nebo zničení - a k němu si můžeš (a nemusíš!) sjednat připojištění odcizení. Ber to z opačné strany - co když chceš mít auto havarijně pojištěné, ale odcizení se nebojíš? U ČSOBP máš možnost si riziko odcizení nesjednat a ušetřit, většina pojišťoven ti tuto možnost nenabízí. Co je lepší?

 

Mimochodem, netuším, co bys chtěl, aby ti pojišťovák sděloval ohledně DPH. Pojistnou částku si určuje klient a klient snad ví, zda si u vozidla uplatňuje nárok na odpočet DPH, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...