Přejít na obsah

Výměna xenonové výbojky


Martin Molnár

Doporučené příspěvky

Asi tak, když měníš celé světlo tak ho musíš nastavit šroubem, ale jinak se originální xenony naklápějí během jízdy samé, na spodku auta máš senzory náklonu karoserie a to je dobré po výměně žárovek dát do základního nastavení. Jinak u některých xenonu jde VAGem nastavit třeba svícení v Anglii atd... Pak třeba projekční světla, ty se také dávají do základního nastavení, po zásahu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Správně nastavit světla není sranda(zatížení řidičem, obsah v nádrži)....všichni na to prdí a dělají to, jak je napadne a po výměně výbojky dělat základní nastavení pomocí VAGu je podle mě absolutní nesmysl. Ta lampa se při výměně ani nehne...to je jen nutné kdybys pohnul s mechanismem nastavování základní polohy pomocí šroubů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není problém, pokud najdeme společný čas :)

Pro Ferda25: Asi tu dílenskou příručku napsal nějaký pitomec, když tam napsal že se po výměně výbojek má provést základní nastavení. Skus tam napsat, možná to přepíšou. :kol-47:

Editováno: , autor: VAG BoBo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

No tak chlapi, tohle je trochu slovíčkaření :kol-28: Takže základní nastavení se dělá přes VAG a sklon světel přes šrouby. Jaký máte názor na 6000K výbojky? Z výroby jsou 4300K. Ty 6000K jsou jasně bílé. Všimnul jsem si u některých aut, že mají taky jasně bílé xenony, třeba jsem viděl Tiguan nebo Volvo V40 a ti to měli jasně bílé. Jak je to pak s technickou? Čeká mě v 11. měsíci. Myslíte že řeší odstín xenonových výbojek? Bílé auto ztak bílé xenony, to mě bere! :kol-29:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak 6000K mam na aute. A vypada to paradne! Jen mi asi ta stara vadna vybojka nakousla trafo :( leve svetlo mi ted chvili sviti a chvili ne. Nekdy se nerozsviti vubec. Nema nekdo zkusenosti s vymenou trafa? Koukam, ze se musi vytahnout cele svetlo a tim padem i cely naraznik :( Nez se do toho pustim tak si musim byt jisty ze se jedna o trafo. Snad najdem s VAG BoBo volnou chvili a projedem to VAGem. Dnes zkusim prohodit vybojky..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Vie niekto spravit porovnanie ako sa jazdi s vybojkami 4300k 5000k 6000k hlavne v dazdi?

ja mam orig. Osram 4300k ale uz starsie takze svetlo trosku do zlta ked sa rozsvieti.. tak planujem kupu novych..

ked neprsi tak je to asi pohoda s kazdou variantou k. ale ked prsi .. tak tie moje su pohltene tmavym asfaltom a to je uplne na prd.

Vopred diky..

piste skusenosti a ak mozete pridat aj foto budem rad

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja to muzu porovnat. Mel jsem stridave 4300k a 6000k a v desti jsou ty 6000k o dost horsi. Asi bych to vyresil ze 6000k na leto a 4300k na zimu. Zakladni nastaveni po vymene vybojek jsem neresil. A technickou jsem prosel v pohode. Ale chlapi vsimnul jsem si jedne veci. Vzdy kdyz dojizdim na krizovatce za auto prede mnou, tak vidim jak se mi levy xenon vraci do puvodni polohy. Ikdyz jedu rovne. Jakoby se za jizdy stacel vice doleva. Dela vam to taky? Je to normalni vlastnost systemu AFS?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

No tak zohnal som si vybojky aj 6000K a aj 4300k.. na 6000 je super take svetlo viac do biela..jemne zelenkave a modraste.. svietenie na snehu suprove :D ale na mokrom .. a ciernej ceste na prd.. tak som si tam supol 4300k a na porovnanie na stene.. 4300k presvietila 6000k uplne..

6000k su na nic.. mozno by som skusil nabuduce este 5000k ... ale uvidime ako sa bude spravat 4300k na mokrej ceste..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 11 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...