Přejít na obsah

Vibrace volantu


colonel

Doporučené příspěvky

Zdravim vas vsetkych.mal som tu prispevok ohladom felicie ktora vibruje do volantu pri vyssich rychlostiach.dik za tipy na mozne poruchy,no moj problem stale trva,a to aj po vymene vnutornych klbov.auto bolo v servise,no ti chytraci na nic neprisli.dodavam ze su vymenene komplet predne brzdy,tlmice,silentblokom vraj nic nie je,poloos je vyvazena.nerobi to pri brzdeni ale hocikedy nad 100km-h.miestami to prestane a potom sa to znova prejavi.lozisko nie je volne ani za jazdy nehuci.nepocut ziadny kovovy zvuk,len to jemne vibruje do volantu.viete niekto este poradit?dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zeptám se tě, jak máš vyvážený kola? Jsou některý pneuservisy, který zavážíčka na disky jen přidávají. Když je pak na disku víc závažíček, nemusí být kolo vyvážené, ačkoliv bude přístroj ukazovat nulu na obou stranách. Víc závažíček může být jen těsně za sebou. Vyvažovačky vyvažuju kola na cca 40km/h. Tuhle informaci mám z několika pneuservisů a vyzkoušel jsem si to i na vlastní kůži, že to tak je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
Při týhle rychlosti nevyvážená kola moc cítit nejsou. To až tak při 40 a pak v 80.

Ten volant se ti třepe při tahu, při brždění, bez zařazené rychlosti nebo vždy?

Tych 20-30 som len odhadol, proste pohnem sa a trasie , od urcitej rychlosti prestane a ked zastavujem tak zase zacne, robi to teda aj pri pridavani, pri brzdeni aj na volnobehu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

mnel jsem podobnej problme ale me to delalo jen pri brzdeni . a to kdyz sem jel 50 - 100 km tak nic ale jak mile jsem jel tech 150 a zacal jsem brzdit tak me volant malem utrhl ruce :) furt jsem koumal cim by to mohlo bejt :) nakonec jsem zjistil ze to bylo v brzdach :) a to tim ze jse mel utrhnutou tu treci plochu brzdovy desticky z toho drzacku takze kdyz jsem zacal brzdit asi tam litala jak zbesila a moh sem bejt rad ze do ty doby nez jsem na toprisel ze se me to nekde nesprajclo :o) by me to asi pekne strhlo nekam do stromu..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahojte,

poradte mi niekto, už som z toho zúfalý.

Mám felíciu 1,3MPI rok 2000, ked idem rýchlejšie ako cca 70km/h tak sa mi začne chvieť celá predná čast auta. Dosť to cítiť na volante , ked ale prekročím rýchlosť cca 110 km/h silné chvenie pomali zanikne.

Nemožem ísť ani po dialnici, pretože je to dosť nepríjemné.

to chvenie je dosť silné.

Náprava skontrolovaná - OK, Geometria - OK, Nové gumy.

Sranda je ale vtom, že ked to trasie jako hrom, tak ked vyšlapnem spojku za jazdy alebo vyhodím rýchlosť, otacky mozem drzať na volnobehu v rovnakych ako keby som isiel na nahon, a na rychlosti nezalezi od 0 - nekonecno , trasenie zazrakom prestane a auto ide uplne perfektne bez jedineho dovodu trasenia alebo chvenia, v momente ked zaradim zase náhon na prevodovku a napravu trasenie sa znova vrati.

Už som z toho zúfalý a nemôžem poriadne nikde na aute chodit.

Prosím poradte mi co to môže byt.

naprava ok, skotrolovana aj vola- nikde nič. Nove tlmice a gumy zavesenia tlmičov. aj skontrolovane klby a vymenene manžety.

pozeral som ze mam uz dost opotrebenu gumu na pruznom zaveseni prevodovky o karoseriu ktore sa nachadza pri nadrzke na ostrekovač.

Nemože to byť spôsobené aj tým??

alebo poradte co to môže byť.

Poloos alebo homokineticke klby by to nemali byť.

Dakujem za každú radu a pomoc.

Peťo.

Editováno: , autor: ustredna
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to dělá jen v tahu, pod plynem, je to kloub u převodovky. Přesně tohle mi felda dělala taky, po výměně poloos (stačil by kloub, ale já vyměnil pro jistotu obě poloosy) byl opět klid. Objevilo se to při cca 70tis. km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Tohle mi přesně takhle dělalo. Taky jsem napřed vyměnil tu gumu na závaží na poloose a bohužel tím to nebylo. Byl v háji kloub na pravé poloose (ten u převodovky). Nový stál 500 Kč (ovšem nějaká druhovýroba). Byla v něm vysypaná jehličkový ložiska.... Stalo se mi to v cca 117 000 km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...