Přejít na obsah

Tam, kde Honda i-DTEC končí, My začínáme!!!


NeoCZ15

Doporučené příspěvky

Pořád nějak nechápu co tady na tom foru chceš dokázat,nebo propagovat. Když značku Škoda nemusíš tak jsem vůbec nepiš a jdi si někam k Hondě.

Nebo nakrklé nemakačenko, co ho vylili ze svařovny, protože každá 30tá se MUSELA kontrolovat s podezřením z možného šulení výrobního postupu. Od té doby se díky technologiím z Chropyně nemusí kontrolovat nic. Samozřejmě myšleno ironicky. Kontrolují se spousty parametrů a plky zavánějí šířením poplašné zprávy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Luďa: ale ano chci :-D a nejen u hondy ale i u toyoty a mazdy nebo nissanu, prostě brilantních skvěle udělaných kvalitních spolehlivých japonských vozů člověk dohlíží na každý auto co vyjede z továrny, proto nejsou jejich auta jenom spotřební zboží, nedělaj se tak aby se rozbily po určitých km dělaj se tak aby zákazníkovi vydrželi co nejdýl a vždycky ho dovezli domů :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To že mi je 8 let neznamená že jsem naivní, tak to prostě je, můžeš mít sebelepší auto ale ve spolehlivosti a kvalitě zpracování bude honda vždycky nejlepší ;-)

 

 

Jo, a teď ještě tu o Červené karkulce. Když jsem se svého času rozmýšlel jaké auto si koupím, byla ve výběru i Toyota Auris. Po prostudování příslušných for jsem nenabyl dojmu, že je nějaký větší rozdíl v kvalitě mezi koncernem VW a konkrétně Toyotou. Všechno jsou to jen plechovky a některé holt mají své typické problémy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak!!! A to že někdo z auta stříká do textilu, někdo ho má opravdu jako přesunovací prostředek, jiný jako stroj na výrobu peněz a někdo to má jako svátost není nutno nikomu zazlívat. Dnes to auto pořídí člověk nové, za pár let se dostane do rukou nějakého kentuse, rozfláká to a nakonec to stějně skončí někde v peci v železárnách. Byla doba, kdy jsem poskakoval kolem felicie, v zimě pod plachtou(neměl jsem garáž) a týden po prodeji to její "nový" majitel ožralý nakouřil do stromu pravými dveřmi a z auta zbyly jen zadní světla. Dnes mám to co mám. Po čtyřech letech mu "nic" není, i když to stojí venku, tak po umytí jako včera přivezené ze salonu.  A sedět z toho na zadku že na tu napucovanou hromadu nastříkaného šrotu prší? To auto u toho nebrečí a je mu  úúúúúpně jedno, zda-li prší, sněží, nebo svítí sluníčko a stejně je mu jedno jest-li máš na splácení úvěru nebo nemáš, jedno kde jsi na něj vzal a jakým způsobem. Zkus kopnout do blatníku jest-li krom případné promáčkliny to auto bude brečet že ho to bolí. Nebude, jen tvoji peněženku na opravu. A i kdybys to kladivem rozflákal, tak je mu to jedno. Samozřejmě, když na netu vidím dementy co si léčí mindráky třeba na starých autech, když s nima dělají "nechutnosti" to člověka trošku "zabolí", ale už jsem dospěl do fáze kdy to přestávám tak prožívat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...
  • o 4 týdny později...

někde jsem to četl, ale realita bude asi jinde. Reálně tak 120-130 tis. lidí +- přímo u výroby vč. dodavatelů. 35 samotná Š-A s pobočnými závody. Zbytek pak zaměstnanci u dodavatelů.  K tomu služby v ubytování, dopravě, stravování včetně obchodů s nepotravinářským zboží, atd. atd. Aby to nakonec nebylo dalších hrubým odhadem 120. Tj. 200-250tis lidí. Když vezmu, že z 10mil lidí je 3mil důchodců, 3 mil děcek a studentů, 2 mil státních zaměstnanců, 0,5 nezaměstnaných v evidenci, dalších 0,5 na sociálkách, to nakonec bude fakt 20% opravdových pracujících :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to nebude 20, ale cca 8%. I tak to je a není dobře. Vykazuje to nebezpečnou závislost na v podstatě jedné "pořádné" firmě. Kdyby se ovšem šlo do důsledku, kolik auta všeobecně zaměstnávají, tak to číslo bude ještě nebezpečnější. Jen v Pv a okolí vím o cca 5000 lidí co dělají u dodavatelů pro automobilky resp. přímo u producentů nějakých samohybů pracují. A znovu se to stáčí na podružné služby a příjmovou složku, kterou tito lidé utrácí pro ostatní zaměstnaně, kteří zase mají peníze na koupi auta. A to jsme zase zpátky na začátku.

Editováno: , autor: KubinoPv
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...