Přejít na obsah

Objetí auta klíčem


Frantisek Honsa

Doporučené příspěvky

Ahoj,

tak se to stalo i mně a nějakej hajzl objel celou levou stranu klíčem. Na nějakých místech je to, zdá se, až na kov (nebo minimálně dosti hluboký). Zajímalo by mne, zda jste někdo rejhu přes celý auto opravoval.

Jak bych postupoval- sehnal si barvu - je to Modrá storm metal. Lakový spray modrá Storm metalíza nabízí v originál. příslušenství, takže tímto bych zatřel tu rejhu a pak nějakým přípravkem na rozleštění laku (Tempo?) rozleštit do co nejlepšího stavu. Jde mi hlavně o to, aby to na první pohled nebylo vidět tak, jako teď.

Pokud máte někdo zkušenosti s tímhle typem oprav, sem s nimi. Díky!

Editováno: , autor: Frantisek Honsa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže umejt a odmastit lihem. Pak ten lakový sprej dodávaj zvlášť barvu a zlášť lak. Akorát se zdá, že jak barva tak lak je ve spreji, tudíž barvu je nutno stříknout někam jinam a pak odsud nanést zřejmě štětcem. A to samé asi s tím lakem - stříknout vedle a natřít štětcem. Na to rozleštění bych použil tohle- http://www.colorshop.cz/lesteni-brusne-a-lestici-pasty-c62/farecla-g6-brusna-pasta-400g-i462/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předpokládám, že máš novější auto a myslím, že i tak to asi bude vidět. Ve škodovce možná prodávají přímo ty tužky i s barvou...je to myslím v takové sadě. Sice nemám nějak zvlásť rád servisy Škoda, ale oni by to měli podle mě za chvíli ošetřené. Kvůli jednomu škrábanci je to docela zbytečné kupovat lak, barvu atd. Samozřejmě se to dá využít i později, ale to už se musíš rozmyslet sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel pocitam s tim ze to bude videt, ale snad ne tolik jako ted. Ta sada laku s barvou stoji 200 a vzhledem ke stari auta 4 roky se na kapote objevuji diry po kaminkach, takze se to kazdopadne da pouzit aspon na tohle. Nechavat kompletne prelakovat celou stranu by vyslo dost draze a v servisu mi to taky zpravi maximalne tou sadou, nemyslis?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělal jsem to , sice na obyč barvě(proto mám znovu obyč aby to bylo miň viditelné) tak že těsně kolem toho škrábance(bylo to na bílé filetě tak 2 m rýha) jsem nalepil klasickou malířskou pásku a díru opravdu pomalu a trpělivě zatřel lakovací tužkou. Potom srovnání pětitovkou a pod vodou 2000ka a 5000ka smirk.papír na kousku špalíku s tvrdým filcem ať se nevyderou ďolíky a pak postupně pasty. Začal jsem pastou na zašlý chrom, lak, plast, pak výše popisovaným Tempem. Je relativně hrubé a zároveň to nepředře. Pak Sonax Reiniger červený (nebo 3 stříbrnomodrý dnes).Nakonec zakonzervování "jen" voskem. Vše růčo pro omezený oblepený prostor. Nyní bych ale po přebroušení 5000kou pásku strhl a drhl do mašinou.Už jsem zdechlina a mašina to umí rovnoměrněji a roztahá "na plochu". :kol-28: Hlavně nespěchat :kol-47: :kol-47:

Editováno: , autor: Jakub Nabel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Koukám, že jsem se tu "nepochlubil" jak se to vyřešilo. Zjistil jsem, že mi loni k povinnému ručení pojišťovna nabídla za necelých 500 korun ročně pojištění proti střetu se zvěří, rozbití čelního skla a vandalismu (bral jsem tu kvůli tý zvěři, protože dost jezdím po nocích a o tom vandalismu jsem vůbec netušil).

Takže jsem se objednal do servisu a pojišťovna opravdu všechno zaplatila (lak obou levých dveří (dokonce opravili 2 promáčknliny), blatníku a nárazníku) - cena opravy kolem 25 tisíc, z toho spoluúčast 5%. Nejlepší na tom je, že letos už mi pojišťovna (překvapivě) ten balíček za 500 Kč povinnýmu nenabídla  :D

Editováno: , autor: Frantisek Honsa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...