Přejít na obsah

Fabia 1.2 HTP buchotanie v prevodovke


martin.s

Doporučené příspěvky

Zdravim, mam taky problem. Na fabii mi hrkotalo dvojlozisko (velmi vyrazne, prehlusovalo chod motora) tak som najprv vymenil spojku (sachs, komplet sada) a potom aj to lozisko v prevodovke.. A po nastartovani, na moje prekvapenie zvuk ostal presne taky isty aj ked je nova spojka aj lozisko v prevodovke. Kde by mohla byt chyba? Lamela spojky? dikk moc za odpovede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řešil jsem to samé. Mě akorát začalo to klepání až po výměně spojky. Dával jsem také Sachs. Nakonec jsem koupil origo spojku a je to OK. Ta origo spojka je také Sachs, ale byly tam okem viditelné rozdíly - jak na lamele, tak na přítlačáku. Dle mě za to mohly příliš tuhé pružiny tlumiče rázů na té první lamele viz obr. Viděl bych to tak, že ty lamely nejsou určené pro HTP, ale např. pro 1.4 16V.

Edit: řešil jsem to v tomto tématu:

post-1042-0-70536700-1336247436_thumb.jp

Editováno: , autor: rkonf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 let později...

Dobry den.Mam ten isty problem po vymene spojkovej sady na fabii 1,2HTP47KW rocnik 2003.Stara spojka mi zacala preklzovat tak som sa rozhodol pre vymenu..Auto ma nabehane 14000KM. Robil mi to Mechanik neautorizovanom servise. Povymene novej spojkovej sady znacky Sachs sa zacalo ozyvat klepanie prevodovky na volnobehu..Pri zvyseni otacok motora klepanie prestalo..Mechanik povedal ze pravdepodne odchadza na prevodovke nejake lozisko.Rozhodli sme sa vymenit prevodovku z inej nepojazdnej fabie..Povymene prevodovky klepanie na volnobeh pokracuje...Neviete mi poradit co mam robit aby klepanie na volnobeh prestalo?Rozmyslal som zvysit volnobezne otacky motora aby klepanie prestalo..Len nemozem najst niekoho kto to dokaze..V Autorizovanom servise Skoda mi to odmietaju urobit ze je to zasah do riadiacej jednotky motora...Prosim moze mi niekto poradit co mam s tym robit ? Dakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Čaute riešim podobný problém Fabia 1.2htp BME vo februári (únor) menená spojka komplet Sachs...po vymene na voľnobehu ticho, nic neklepalo a ani nebuchotalo... Pred mesiacom som. Neprešiel cez emisnú kontrolu pre olej v motore... Tak sa urobil repas motora  nove ventily piesty, ložiská proste všetko GO motora.. Za 1400eur...  Auto som prevzal pred týždňom v  sobotu... Pondelok ráno na štartujem a buchod od prevodovky ako od zotrvacnika... Vytlačím spojku je ticho pustím spojku znova hluk...  Je možné že to až teraz začalo robiť alebo sa niečo muselo pri demontazi motora  stať.... Mechanik mi chcel rovno meniť ložiská a olej v prevodovky... No teraz som vyplatil 1400eur a ďalšie peniaze do auta nechcem liať.. Je možné že tá. Zavada tých pružin na spojke sa objavila len teraz? Alebo bude v prdeli prevodovka? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ide to z prevodovky  na strane spojky.... pozreli sme olej v prevodovke ale bolo ho dostatok, tak sme zhodnotili že to budu predsa tie ložiská...  Zatiaľ to riešiť nebudem, po zohriatí motora a jazde cca 5km  to prestane úplne... všimol som si že aj na volnobeh ked nastarujem a trocha mu pridám plyn tak je ticho... zatiaľ to nechám tak, Fabia je ajtak mojej ženy a ona je doma na materkej, čiže toho vela nenajazdí... ale Ďakujem za info

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...