Přejít na obsah

Radio Blues a AUX


Doporučené příspěvky

Zdravím,

chtěl bych se zeptat, zda má rádio BLUES možnost připojení nějakého externího zařízení po dodatečné montáži kabelu zezadu, jako je např. jack 3,5mm pro připojení MP3 či telefonu.

Zkoušel jsem hledat i procházet atarší vlákna a nedařilo se... Jen jsem našel jak s rádiem ven...

Díky a všem jen to nej do nového roku :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 měsíce později...

uz sa to tu riesilo, napriklad tu Konfigurace radia Blues, alebo v zahranici How to enable AUX-IN option in "Blues" Radio.

cize, mame tu octaviu, r. v. 2009, bez laktovej opierky, tym padom aj bez AUX, radio Blues, ktore ma ale vzadu AUX, na ktory by som bol schopny priletovat 3,5 mm jack, ale radio nic nerobi po 2x stalecni CD, cize si myslim ze aj moj jack bude ignorovat.

Ma s tym niekto realnu skusesnost, alebo pozna niekto servis kde dokazu prepalit firmware? (kludne mozu byt aj Cechy, za chvilu mame cestu do Plzne, cize cele Cechy budu cestou:-))

Obvolal som asi 4 autorizovane servisy v Bratislave a aj nejake neautorizovane + 1 firmu co robi a audio, a nikde sa netvarili ze vedia o com hovorim (teda v 1 pripade, Boat, zneli do telefonu ze to vedia spravit ale ked sme tam dosli tak o tom nikdy nepoculi).

Existuje nejaka ina, cenovo dostupna, moznost ako dostat do toho auta AUX/line-in vstup? Mna napadli asi tieto:

  • kupit radio transmitter - to sme skusali, moc to susti a povazujem to za blbost
  • casto sa tu spominaju adaptery pripajane cez CD menic - bude to fungovat bez upravy firmware v radiu ked auto CD menic nemalo? navyse, nie su lacne
  • kupit DIN radio - to je pomerne skarede a kit + uprava kabelaze je drahsia ako samotne radio (+dalsie problemy, dost podrobne rozoberane na tychto forach)
  • kupit Blues z podoporou AUX alebo Stream - to by mohlo fungovat, trosku sa bojim SAFE modu, ceny su dost rozne, ponuk je malo, nemam zaruku ze to pojde
  • skusit parlalne k existujucemu radiou a repro pripojit zosilovac z AUX vstupom - to je asi sialena megablbost :-), navyse nemyslim, ze by som zvladol kabelaz

Stale na mna najlepsie posobi prepalit firmware v radiu (dobra cena, zachova sa design pristrojovej dosky, male riziko ze to nepojde, jedoducha kabelaz a splni to ciel) ale potrebujem servis, ktory zije v 21. storoci :-).

Ocenim akekolvek skusenosti...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A to jsi připájel jen na ty piny vzadu ?

Nejde sehnat konektor aby se to nemuselo pájet natvrdo? Je zajímavé jak si všichni stěžují na příjem Blues . Já mám MR2012 a příjem je solidní :kol-32:

Že by toto ? http://www.aunika.com/Prislusenstvi-pro-autohifi-1/FAKRA-a-ISO-komponenty/FAKRA-konektor-3

Editováno: , autor: hanesek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím , že to stačí kodovat . Škoda , že se mi nechtělo pro foťák . Na rádiu je schema pinů a je tam AUX, HF a ještě něco už si nepamatuju . Když jsou na rádiu piny tak to tam snad je ne ?

uf našel jsem ho

post-33935-0-59548900-1336323857_thumb.j

Editováno: , autor: hanesek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hej, presne tak to vyzera. Podla navodu by som mal postlacat tlacitko CD a radio by sa malo prepnut do AUX.

Bohuzial moje neurobi ani prd a podla toho co som zatial cital, to vyzera, ze to ma dako zablokovane a treba to nejako kuzelne odblokovat, niektorym sa to zjavne podarilo v servise, ale bratislavske servisy to asi nerobia alebo co.

Co znamena "kodovat" ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v jednom poste co som linkoval pisu:

I think the one who can solve this is a car dealer or garage, They have got the original VAG device it's some thing like VCDS but I think it's only with authorized dealers.

zajtra skontrolujem ci sa tam taky kabel da niekde zasunut a ak ano, tak sa asi pustim do obvolavania servisov. Kazdopadne dam vediet.

inak dakujem za informacie zatial, zacinam aj rozumiet co ludia pisu na tych forach :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 1 rok později...

Zdar panove,

 

nekamenujte ma za to, ze mam len socialne radio Blues - berte to prosim ako fakt. Teraz ale k problemu - chcel som pripojit na AUX vstup v opierke mp3 prehravac - a objavil sa problem - po spusteni mi hra iba prava strana, lava je ticho. Ked je pustene radio alebo CD tak hraju obidve (kontroloval som to 3x - Balance mam na center), ked som zapol na radiu "beep" tak ten sa ozyval z oboch stran. Skusal som aj iny prehravac aj iny kabel, ci nemoze byt problem tam, ale nie je. Kazda rada dobra. Dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 1 rok později...

Ahoj,

 

mam radio Blues, ale nemam operky a tedy ani vyvedeny vstup AUX. Mate nekdo predstavu jak se k nemu dostat? Napaslo mne vyndat radio a natahnout si dratky ven. Jen mne to pripada jako fujtajbl bastl. Takze dela se nejake jine cisci reseni?

 

Diky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 1 rok později...
  • o 1 rok později...
V 27. 1. 2018 na 22:51, jandis napsal:

Aktivovat aux jde i pomocí aplikace Carista s adaptérem ELM327

Skúšal som to s verziou Carista 3.9.2 for Android na Octavii TOUR 2012 a takúto možnosť mi neponúklo. Ne viete v čom je problém ?

Bola tam len funkcia PTT button function - mute.

D.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...