Přejít na obsah

2,0 TDI CR (81kW)


Doporučené příspěvky

Na stránke slovenského importéra sa od dnes zjavila informácie (v cenníku najnovšej Octavie Family), v ktorom doterajšiu 1.9 TDi PD 77kW nahradil (nielen 1.6 TDi CR 77kW, s ktorým sa súbežne vyrábala, ale) 2.0 TDi CR 81kW, ktorý už poznáme z Yetiho a Passatu B6.

Akurát na rozdiel od týchto dvoch menovaných, tu je v spojení zo 6 stupňovou prevodovkou (zo 103kW?) a príplatok oproti 1.6 je 440€ (niečo nad 10tKč).

Je táto informácia pravdivá, resp. investovali by ste do silnejšieho motoru, ktorý viac vydrží a má 6 stupňovú prevodovku, alebo zobrali 1.6 TDi?


(toto ma fakt prekvapilo..)

http://www.skoda-auto.sk/modely/cenniky/octavia_akcny_cennik.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky



Ak by bol príplatok 400€ za 6° prevodovku k 1,6 TDI, tak by som neváhal a bral 1,6-ku. A ak by to rozpočet dovolil, tak by som vzal rovno DSG. Je fakt skvelé a slabšiemu motoru by 7 rýchlostí mimoriadne svedčalo. 2,0 TDI nepovažujem za práve najvydarenejší motor. Rozdiel vo výkone medzi 77 a 81 kW je celkom zanedbateľný, točivý moment je rovnaký. 1,6-ka by mohla byť o čosi úspornejšia a pokiaľ neplánuješ mať auto 10 rokov a najazdiť za tú dobu 400.000 km, tak životnosť by som neriešil. Navyše si aj tu na fóre môžeš nájsť tú širokú paletu závad 2,0 TDI. Takže ani 2,0 TDI ešte nemusí byť zárukou bezúdržbovosti a dlhej životnosti. Navyše podľa kriviek výkonu sa mi zdá, že 1,6-ka má menšie turbo, takže pri 2000 ot je výkon o trošku vyšši ako u dvojlitra a naopak u 3000 ot je výkon dvojlitra o trošku vyšší.

Ešte som to síce nestihol doplniť, ale v PC to už mám nachystané, ale pozri sa na moju stránku a tam sú výkony motorov v jednom grafe, tak zatiaľ mrkni aspoň na OII a Yetiho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1.6tdi vo mne nevzbudzuje sympatie priznam sa nesiel som s tym ale 1.6hdi v peugeote 308 som soferoval a nic moc ma to neoslovilo slabe preto moja volba by bola 2.0tdi 81kw ma ho kolega v passate rocny najazdene 10 000km a ide pekne jasne je to este new car ale i tie 1.6tdi motory nie su na trhu dlho oba su CR tak spolahlivost sa este len ukaze... hlavne co ma stve tak je ten DPF filter ale bez toho uz new auto nekupis a ma ho 1.6 aj 2.0 liter.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky


Aj ja som šoféroval 1,2 vo Fabii a neoslovilo ma, prišlo mi slabé. smile.gif Nemyslíš, že by bolo dobré udať aj nejaké parametre toho motora v Peugeote? Ak mal povedzme 55 kW, tak sa ani nečudujem, že bol slabý.

Nepríde mi, že by 1,6 TDI (77 kW) bolo nejako výrazne slabšie než 2,0 TDI (81 kW), navyše ak je priebeh výkonu 1,6-ky temer identický ako u 1,9 TDI (77 kW) a priebeh točivého momentu je dokonca lepší. A 2,0 TDI (81 kW) má temer identický priebeh točivého momentu, len priebeh výkonu je o pár kilowatíkov od cca 2500 otáčok vyšší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diamant

ja nie som zastanca downsizingu a ten peugeot ma presvedcil proste objem nenahradis do kopca je to dychavycne a musis podradovat hore slancom to proste nevladalo ked to porovnam s mojou 1.9tdi octaviou 81kw nemenil by som ani nahodou a to ma len o 1kw nizsi vykon a ale o 5Nm vacsi krutak papierovo...

tu mas jeho parametre

Motor, výkon Peugeot 308

Druh motoru radový

Umiestnenie motoru v predu naprieč

Príprava zmesivznetový motor s priamym vstrekom

Preplňovanieturbodmiešadlo s variabilnou geometriou lopatiek

Poháňané nápravy predné

Prevodovka Manuálna

Počet rýchl. stupňov (man.)6

Zdvihový objem 1560 ccm

Počet valcov 4

Počet ventilov 16

Točivý moment 240 Nm

Točivý moment - otáčky 1750 pri ot.

Výkon 80 kW

Výkon - koní 110 koní

Výkon - otáčok 4000 pri ot.

Maximálna rýchlosť 191 km/h

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h 9.9 s

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poslal si kopec neužitočných textov, ktoré sú pre väčšinu dnešných motorov rovnaké. Ale aspoň výkon a točivý moment si poslal. Pre objektívne posúdenie by to ale chcelo vidieť aj krivky priebehu točivého momentu a výkonu. A neviem, ako je to u Peugeotu, ale motory koncernu VW majú zvyčajne vyšší než udávaný výkon. Takže aj v tom by mohol byť rozdiel oproti Peugeotu. A napokon si ešte nenapísal koľko ten Peugeot vážil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pohotovostná hmotnosť 1318 kg peugeot 308 1.6 hdi

krivky som nenasiel ale fakt je ten ze je to slabe a velmi sa mi nechce verit ze u 1.6tdi od koncernu to bude ine... mozno do fabie akurat ale octa je tazsia preto by som bral 2.0tdi 81kw je to tak isto CR motor ako ta 1.6tdi. a dalsia vec je ze nikto este nevie aka zivotnost a spolahlivost bude u tych motorov ked su na trhu iba kratko a netreba si ich zamienat s 2.0tdi PD ktore maju zle meno to neznamena ze to iste musi platit aj u 2.0tdi CR.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O životnosť by som sa u koncernu VW neobával, napokon aj motor 1,4 TFSI svojim objemom ale ani veľkosťou pod kapotou nevzbudzuje dôveru a už po cestách jazdia exempláre 5,5 roka staré a používa sa od malých až po veľké autá. A keďže jeden exemplár 1,4 TSI mám, tak to viem krásne porovnávať s 2,0 TFSI (ktorý zhodou okolností tiež mám) a rozhodne to nie je tak výrazný rozdiel, ako by sa podľa rozdielu v kubatúre zdalo. Tomu rozdielu kubatúry zodpovedá iba zvukový prejav. Ale nie dynamika.

2,0 TDI PD mal veľké problémy so vstrekovačmi. To sa snáď odstránilo s predchodom na CR. Ale ostatné potiaže ako napríklad problémy s hlavami alebo dvojhmoťákom rozhodne s PD či CR nesúvisia. 2,0 TDI 81 kW a 1,6 TDI 77 kW som porovnal po stránke kriviek výkonu a točivého momentu. Odskúšal som za posledných pár rokov desiatky koncernových motorov (neraz ten istý motor v rôznych modeloch) a to, ako sa motor v aute naozaj správa týmto krivkám skutočne zodpovedá.

Ak ale neveríš, tak snáď ešte napomôže dynamika pri zrýchľovaní na 100 km/h, na čo je nevyhnutný výkon. Bohužiaľ ešte nie sú dostupné dáta pre Yetiho s motorom 1,6 TDI, ale môj odhad zrýchlenia je 11,7 s (nižšie odôvodním) a Yeti 2,0 TDI 81 kW zrýchli za 11,6s. Takže rozdiel zanedbateľný.

Odôvodnenie: Yeti 2,0 TDI 81 kW váži 1.415 kg, zrýchlenie 11,6s. Octavia II 1,6 TDI 77 kW váži 1.350 kg (-65 kg). FII 1,6 TDI 77 kW váži 1.220 kg (oproti OII -80 kg) a zrýchľuje na 100-vku o 0,4s rýchlejšie. Takže rozdiel hmotnosti 80 kg znamená rozdiel v zrýchlení s rovnakým motorom 0,4s. Medzi OII a Yetim je rozdiel 65 kg (ale s 1,6 TDI počítam, že bude Yeti ešte ľahší), tak nech to urobí rozdiel v zrýchlení zase 0,4s (počítam skôr 0,3s).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravíčko všichni, objevil se nám nový motor pro O2. Co jsem zjistil, běžně se montuje jako základní motorizace naftová do Yetiho. Co jsem tak narychlo koukal, v nižších otáčkách by měl být svižnější než 1,6 TDI CR, o něco zvýšená psaná spotřeba (+0,2). Osobně jsem velmi zvědav.

Mělo by se začít prodávat po 28.5. v nové výbavě Champion.

Editováno: , autor: mr.neo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky na něj koukám. V dílenské přiručce u grafů výkonu je vidět že má průběh výkonu a točivého momentu hodně podobný jako 1,6 TDI CR. Hlavní výhodu vidím v 6-stupňové převodovce, nevýhoda ve vyšší spotřebě.

Mě by zajímalo jestli v tom autě bude stejná převodovka jako v 103kW verzi a jestli se jedná čistě o SW úpravu motoru a mělo by být možné nahrát tam verzi pro 103kW.

Co myslíte ... bude mít dvoulitr lepší jízdní vlastnosti jako 1,6ka s prakticky stejným výkonem? (když odmyslíme ten 6tikvalt)

Editováno: , autor: flek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No obávám se, že v případě 2,0 TDI bude jen 5.stup převodovka. Když se člověk podívá na Yetiho, tak tam je u tohoto motoru jen 5kvalt. Počítám, že stejným způsobem bude řešeno i s touto "levnější" variantou 2,0TDI aby to příliš nekonkurovalo 103kW variantě.

Spotřeba může být vyšší, každopádně si nemyslím, že to bude o tolik. Výkon bude snížen z 320Nm na 250 a 103 (125)Kw na 81, což by mohlo vézt i k nižší spotřebě (rozdíl 0,3l oproti 1,6 není zase tak znatelný).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přiznám se že na auto mám už kupní smlouvu a je v ní cituji: "OCTAVIA 2.0TDI 81KW 6MP". Dnes jsem se pro jistotu byl zeptat dealera a znovu mi potvrdil že tam bude 6 stupňů, sami se prý divili a ověřovali to přímo u výrobce.

Dřív když jsem zkoumal jak to je mi dva dealeři nezávisle na sobě řekli že auta budou omezena kusově na dealery (jeden říkal že cca 5ks/dealera) ... i když to můžou být klidně kecy.

Nechápu moc co se tu děje, proč přichází Škoda s novou motorizací když má být za půl roku nová Octavia. Že by si dávali tu práci a testovali stejný motor s jinou převodovkou jenom aby měla max 250nm? Kdyby chtěli nahradit 1.6 tak přece spíš dají nový model do obyč. Oktávií a 1.6 dají do akčního modelu ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je víc než dobrá zpráva, já předpokládal automaticky, že tam bude 5stup jako je v Yetim. 6stup je určitě lepší varianta.

Osobně se mi moc nezdá varianta, že by měli pouze 5ks/dealera .. je to regulérní akce od škodovky, takže si myslím, že se bude prodávat normálně. BTW jak to že již máš smlouvu, prodeje jsou až od 28.5. Sám musím zjistit, jestli jsou i dodatkové příslušenství k jednotlivým výbavám (např. 3 ramenný multifunkční volant).

Edit: Právě zmizel model z ceníku ...

Editováno: , autor: mr.neo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak třeba u nabídky cb auto mají: "Octavia Champion za exkluzivní cenu!!! Omezený počet vozů!!!", tohle mi řekli ve dvou dalších centrech, a u fabie champion nic takoveho napsane nebyva. Ale samozřejmě sou to jenom dohady a nedivil bych se ani trošku kdyby to byla jenom marketingová masáž.

Smlouvu mám protože mi ju vytiskli a nechali podepsat :) ... prostě ve svém systému už to auto evidentně mají, tak můžou vytvářet smlouvy.

Doplňková nabídka je evidentně dost omezená. Na webu už měli PDF s dodatkovou výbavou ale koukám že teď ju stáhli, pošlu ti to soukromě. Z kterého ceníku ten model zmizel?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Tak už jsem sehnal svoje VIN, dle erWinu:

Modelový rok: 2013

0EN-L-EDF - Díly pro zástavbu převodovky "MQ 350"

G0K-I-GSP - 6-ti stupňová mechanická převodovka

motor: CFHF, 280nM, stejně jako v 4x4 yeti

Jenom čistě náhodou, neví tu někdo jestli jsou to stejné komponenty jako v 2.0 TDI 103kW ... resp. jaké jsou mezi těmito motory rozdíly a co by se stalo kdyby byla řídící jednotka v tomto motoru naprogramovaná stejně jako v 103kW?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak to tak sleduji tak jsme na tom úplně stejně :kol-28: Taky mi prodejce tvrdil, že je to omezená serie. Taky jsme si mysleli, že to bude 5MP a na kupní smlouvě mám 6MP . Taky jsme si to ověřovali u prodejce a přímo ve výrobě, protože nám to nešlo do hlavy, ale je to tak. Bude to 6MP, což je pro mě osobně super.

A taky mě zajímá právě jestli jsou to stejné komponenty jako v 2.0 TDI 103kW, a co by se stalo kdyby byla řídící jednotka v tomto motoru naprogramovaná stejně jako v 103kW? Záleží jaká tam bude převodovka mno...

Jinak mé auto je ve výrobě ve Vrchlabí (což je prý na kvalitu lepší)

Známý co dělalá mistra ve Škodovce říkal, že se tam vyrábí menší serie (což by odpovídalo tomu co tvrdí prodejci) a že si na tom kluci dají záležet. Jinak měla by být vyrobena v 26. týdnu a u prodejce v 27. týdnu...tak uvidíme :kol-24:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak moje je v Mladé Boleslavi (Producing factory: 2 ve VIN), nemůžu mít všechno no :-)

Bratr ve své 1.8 TSI má převodovku "MQ 250" a ta má max 250Nm, proto soudím že moje převodovka (MQ 350) bude mít 350Nm což by odpovídalo 103kW verzi právě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to X Michi: Ahoj, taky mám objednanou tuhle šampiónku. Ještě jsem nedostal od prodejce termín výroby. Kdy jsi to objednával Ty, že už to máš do dvou týdnů?

Já jsem ji objednal 18.6. (předposlední den akce)

Popř. kdyby mi i někdo další napsal jakou měl čekací dobu, moc by mě to potěšilo.

BTW jsem zvědav na tento motor v Octávii, jezdíme hodně dálnici, snad to bude stačit i na nějaké rozumné předjíždění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno já jsem smlouvu podepsal 18.5, ale zálohu jsem platil až za týden. Z mých zdrojů my minulé pondělí bylo řečeno, že už je v počítači ve Vrchlabí. Od té doby jsem nic nezjišťoval, bo jsem v Anglii a vracím se až tento pátek.

Ti co mají ten motor v Yetim, tak si nestěžují a ten je o nějakých pár kilo těžší....ale já každopádně nezůstanu jen u těch 81kw :kol-28: Co je pro mě osobně super je šestikvalt :kol-47:

Kolik to točí na šestku při 90km/h by mohl vědět někdo z Yetiáků....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...