Přejít na obsah

Mizí chladící kapalina


kulak

Doporučené příspěvky

Zdravím, mizí mi chladicí kapalina u superba 1.9 tdi 96kW a to zrejme jenom prepadem z nadrzky. Mizi ale docela rychle, treba litr za 50km pri sviznejsi jizde. Jak jsem tak koukal po internetu, zjistil jsem, ze to bude tim prepadem, protoze vsude jinde bylo sucho. Takze do nadrzky se z nejakeho duvodu vyvali voda a vyprskne ven (pod prepad jsem prilepil kelimek a po 40km je plny). Uvnitr je nekdy slyset takove jemne probublavani, takze si rikam, ze to bude prave ten zpetny tok do nadrzky. Teplota zustava stale stejna. Co s tim, nevi nekdo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj když odendáš víčko expansky a bude smrdět po spalinách jeto jasné jdou ti výfukové spaliny fouklím těsněním do vody, ta se natlakuje a pojišťovák to pustí ven..... Takže buď nový motor nebo nechet brousit hlavu přitom se dělají ventily atd .... docela dost peněz.

Taky mě to málem čekalo naštěstí jsem měl nakonec prdlí chladič......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Nazdar draci, potřebuji poradit. Teče mi chladící kapalina nejspíš z chladiče. Nejde to sice přesně vidět odkud, ale mezi chladičem klimatizace a chladičem na vodu je to mokré takže soudím že tam bude někde chyba. Chci se ale zeptat. Navrhujete koupit nový chladič, nebo se to dá opravit? Vím že jsou nějaké sračky co to ucpou, ale nemám s tím zkušenost a nevím jestli to vydrží, jestli to není ztráta času a peněz. Nemyslím si že by to teklo úplně brutálně, ale za cca 4dny mě ubylo asi 3-4cm z nádobky. S tím že jsem moc nejezdil. Spíš tak trasu 20km tam a zpět (2x). V každým případě mi jde o to zda koupit nový chladič, nebo zkusit nějaké alternativní řešení.

 

Dík za info 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radime ty sračky na ucpani tam ani nedavej prdne to znova a ve chvily kdy to nebuš čekat, da se to i zalezovat, ale od toho jsou odbornici co si stim vyhrajou. Kolega to měl v zimě sundal ho ja ho zaves do Ostravy a za 2 dny byl spravenej dal 400kč. Ješte ho na i natlakuje. Jasne je ty jsi z prahy a ja ostrava takže tam taky budou firmy co se stim zabyvaj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, takže myslíš že bude lepší to nechat opravit než kupovat novej teda... Jinak jak moc komplikované je odvzdušnit pak celou soustavu při opětovné montáži? Předpokládám že rozdělat to půjde lehce, dneska jsem měl dole náraznik, ale koukal jsem že musím sundat i světla a další nesmysly, což by nebyl problém, ale spíš mi jde o to jestli to pak v pohodě odvzdušním aby to fungovalo tak jak má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani ovzdušňovat nemusíš okruh v motoru bude hned OK akorát topení muže být zavzdušněné ale to se ovzdušňí samo aspoň u mě po cca 20 km...

Jinak dle dilenske přiručky po výměně kapaliny nastartovat motor nechat vytočený na 2000 otáček po dobu 3 minut a pak nechat na volnoběh dokud se nezahřeje kapalina na 90 nebo 70°C ted si nejsem jistej...Ale nedodržuji to zbytečnost neovzdušňoval jsem to to poprve a dobre ani tedkom před 4 dny jak sem dělal pumpu a je to OK žadny strach...Jen prvnich cca 20km mozna semtam uslysis v topení splouchnutí :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radime, dej vědět jak jsi pochodil? Kdysi, ale to je už drahně let, jsem nechával na BMW proletovat chladič a bylo to uděláno perfektně. Bylo to někde za Krčskou nemocnicí jakoby na staré benešovské, už to přesně nevím, ale určitě to najdeš, či někoho jiného za pomoci přítele"googla". Přesně jak píše Cuzik, bylo to natlakované - to dělal přede mnou, když jsem si jej přebíral.

Držím palce a hodně úspěchu! :gunners3:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesne tak jak piše Karel nech to spravit u profiku natlakovat atd. Namontovane to maš taky za chvily u ušetřiš spoustu peněz. Z odvzdušněnim to Honza taky napsal fajn, ale mi to netočime až tak moc. Nalejem expansku do plna a ono si to samo bude ta kapalina padat  potom chytnu tu silnějši hadici co vede do chladiče a orkrat ji zmačknem. V expance uvidiš jak to bubla. Než nahodiš předek tak to parkrat udělej  ono se to většinou odvzdušni samo. Potom podpal dizla dej na plno topeni nech to zahřat  a projed to skontroluj jestli Ti to někde neteče a maš hotovo Cus

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No kluci tak jsem rád za vaše rady... myslím že to teda nebude problém... ale nakonec jsem se asi rozhodl že dám chladič nový.  Nevím, ale nějak tomu moc nevěřím. Nechám to opravit, pak to praskne někde u sváru nebo nevím kde a budu to řešit znova. Nechci aby mě to prdlo někde na dálnici nebo když pojedu někam dál a řešit pak odtah a podobné záležitosti. Přece jen už mám najeto skoro 200tis, tak si ten novej chladič zaslouží :)  Třeba by to bylo ok, ale půjdu asi do nového. Ale aspoň vím že ta výměna by měla proběhnout celkem v pohodě.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To není špatnej nápad si ho nechat jako náhradní... ale zase nerad všechno skladuji a nemám na to ani místo. No uvidím v jakým bude stavu jak ho vytáhnu a v každým případě ti dám vědět. Když bych ti ho měl dát, tak ti ho ale předám jedině na srazu :D :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radime, jsi prostě :kol-47: Taky jsem docela zvědavej kde to bude mít díru? Nejsem si jistej, ale myslím, že jsem někde už ten problém četl a že to snad je v pravém dolním rohu - myšleno po směru jízdy. Jestli se Ti bude chtít, tak dej nějaké fotky jak to vypadalo a i z demontáže - montáže. Hodně štěstí při řešení! :gunners3:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Nazdar draci... tak se omlouvám že to tady dávám až teď, ale nějak jsem nestíhal. Co se týče výměny chladiče, tak nakonec jsem koupil nový od helly. Výměna proběhla v celku v pohodě. Fotky jsem nedělal, pač je tu téma, kde to má žralok nafocený a myslím že jsou tu i jiní co to dělali. Jen pár informací kde byl problém. V podstatě odstrojení předku v pohodě,, vypuštění chladiče v pohodě, ale pozor. Vypouštěcím otvorem se nevypustí všechno. Odpojení horní hadice k chladiči v pohodě, Jsou tam takové kovové spony které se jen povytáhnou a hadice se rozpojí. U té spodní ale byla kovová spona nějak zarezlá a nešlo s ní pohnout. Nakonec se podařilo, ale nešli od sebe oddělit hadice, s tím jsem se trápil docela dlouho. Jak se říká, co nejde silou jde ještě větší silou, takže nakonec podlehla, ale potrestala mě tím, že z té svině vyteklo dalšího asi půl až 3/4 litru. Nový chladič pasoval bez problému, jen na něm bylo jiné uchycení chladiče klimatizace, místo samořezných šroubů jsou potřeba šrouby s maticí, což se jen zamění a pohoda. Při nalívání nové směsi jsem měl povytaženou hadici co je u baterie pod sklem kde je odvzdušňovací dírka. Nalil jsem do plna, ale pořád to z toho neteklo. Aspoň v návodu píšou že to z toho má pak vytékat. Nechal jsem to teda tak. takže sestrojit auto zase do původního stavu a hotovka. Tady jsem se nadřel nejvíc s tím abych usadil světla stejně a rovnoměrně.. u toho jsem měl fakt nervy. No pak nastartovat... na nějaké vytáčení motoru jsem se vysr... prostě jsem nastartoval, chvilku nechal běžet na volnoběh a pak jsem to jel projet, pustil topení naplno, tak jak radil cuzik a příjde mi, že je všechno ok. Auto topí , drží  90 stupňů, nikde to neteče takže asi pohoda.

Chladič mě stál 2000,- i s dopravou, práce 0,-

Starý chladič teče v místě vpravo uprostřed když si stoupnu před auto, ale přesně není vidět kde. Je potřeba to asi natlakovat. Na Moravě mi to chlápek za 300 zavaří tak uvidíme. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...