Přejít na obsah

Xenony - nefunguje nivelace


carloszbk

Doporučené příspěvky

Ahoj chlapi,

potřeboval bych radu... Mám OII rok 2005. Koupil jsem ji v eleganci výbavě a má xenonové světlomety. Má i ostřiky pro světlomety, v autě jsou 4 polohy na přepínání světel, ale bohužel se mi při startu vozidla ani během jízdy nijak nenaklopí :( Je zvláštní, že mám vedle kolečka nastavení intenzity osvětlení i manuální nastavení náklonu - ale ani to nefunguje :( Rozdělal jsem světlo a motorek se tam zdá být, takže nevím, kde je chyba? Je možné, že třeba tyto xenony tam byly dokoupeny a tím pádem bych měl smůlu?

Díky všem za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Teď jsem si nechával dávat podložky dozadu, aby se to ještě zvedlo o 2cm. Mám paket špatný cesty a ještě o 2cm zvedlý, abych byl úplně přesný. Byl jsem v autorizovaným servisu na geometrii a seřízení světel a tam narazili na to, že jak je to zvedlý tak nebylo schopno se vykalibrovat nastavení xenonů. To čidlo, prý není schopno při zatížený zadku už ty xenony sklápět. Tak nevím. Včera jsem s tím jel sám a zatím je to ok, ale naloženej jsem meště nejezdil. Chtěl jsem se zeptat jsou na Scoutu úplně jiný snímače? že by se tam dali případně z něj?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Zdravim, měl bych na Vás dotaz mám na autě xenony a měly by se sami vyrovnávat, jenže mi to nefunguje. Když jsem s tim byl na diagnostice tak mi to napsalo:

Buzení servomotoru regulace sklonu světel vpravo V 49, vlevo V 48

Nevíte někdo co stím? Díky za radu..... Tomáš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No je to závada motorků naklápění- podle tý závady co píšeš. Řeknu co bych udělal já. Diagnostika jednotky č29 a 39. Vymazání chyb, přizpůsobení,vymazání adaptačních hodnot. Blok hodnot, načtení hodnoty snímače regulace sklonu v předu a vzadu a zahýbáním s autem nahoru dolu- hodnoty se musí se zatížením měnit. Pokud ano,regulace ok. Pak jedině rozebrat světla, někdy se to sekne, stačilo rozebrat,zahýbat a zas to chodí. Jen mi je divný,že Ti nejdou obě najednou, ještě by to mohly být jednotky světel,ale většinou by tam byla uložená závada jako defekt jednotky světel a i při týhle závadě jsem viděl,že všechno fungovalo správně. A tady zase, každý světlo má jednotku svou, takže ještě první co bych udělal je že bych se podíval na pojistku, pokud je prasklá, světla naklápět nebudou. Číslo pojistky Ti nepovím, to si musíš už najít sám, :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo to jsem zapomněl, ano ano xenony jsou z výroby, kupoval jsem to z bazaru v lednu a myslim si že už to asi nešlo, nevim přesně ale byl jsem v takový euforii, no jsem vůl a ostuda.

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak jak to vypadá,čekáme.

Omlouvám se :) včéra jsem v práci vyndal všechny pojistky postupně a překontrolovl jsem to, žádná nebyla prasklá, dlouhá chvilka :D a při zapnutym klíčku to nereagovalo tak jsem byl smutnej, ale ráno jak jsem jel domu a nastartoval jsem to tak se sami rozběhly obě dvě a srovnaly se a šlape to. Tak jsem ještě pro jistotu tak 6x nastartoval, abych si to ověřil a vše funguje. Tak jsem měl radost.

Takže Ti mockrát děkuju juke.box

Editováno: , autor: Kallis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdrávím prosil bych o pár rad ohledně O II. Na Vagu mi ukazuje chybu, kdy naklápění a nastavení xenonů nefunguje. Vag píše chybu: zkrat na motorku levého světlometu - prosím o radu jak odstranit. Dále mi na přístrojovce a Maxidotu svítí: Závada na airbagu. Vag ukázal chybu na sedadle spolujezdce jak jsou zespoda připojeny dráty k airbagu. Prý to muže být, že se změnil odpor v drátkách a ukazuje to zvíšení odporu nebo tak něco. Prosím pokud jste se někdo s tímto setkali jak jste to odstranili. Ještě k těm světlům prostě i při nastartování se automaticky ty xenony neseřídí. Děkuji. Pokud budete někdo chtít nějáká info písněte na maila.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Osobně bych zkusil vymontovat světlomet a odpojit ten motorek. Následně namontoval světlomet zpět a provedl reset závad a znovu načetl?

Co bude hlásit diagnostika? Chybý motorek zkrat?

Zkus změřit zkrat mezi jednotlivými piny motorku a zemí? Je tam? Asi kabelový svazek - kontrola, oprava)

Pokud OK asi motorek.

Airbag se řeší myslím tak, že konektor z podcedačky se ucvakne a dráty se zapájí natvrdo. Případně si myslím, že by mohlo pomoct rozpojení konektoru vypinování, lehce obrousil pilníčkem a opět složit. Reset závad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Čau chlapy,

může te mi prosím poradit. Nenaklápí se mi xenony, na VAGU to vypisuje - Vyměňte řídící jednotku regulace sklonu světel - J431 - a světlomey nebyly kalibrovány. Samozřejmě mi na palubovce vyskakuje Světla závada. Vyměnil jsem snímač regulace sklonu světel v předu u levého kola, ale stále to nefunguje. Moc děkuji za každou odpověď, už jsem z toho zoufalý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já se v tom až tak moc nevyznám. Mám tady protokol VAGu ze sevisu škodovky, kde je napsané základní nastavení provedeno, ale nic to nepomohlo. V servise na to čuměli, jako kdyby to viděli poprvé a za hodinu práce (za nic, kromě výpisu z VAGu) chtěli 890 Kč, tak jsem je poslal do prdele.

Sám VAG nemám, ale mám nějaké známe co jej mají, můžeš mi prosím poradit kam se mají podívat, ať je navedu - myslím, že s VAGEm umí tak akorát nějaké jiné kouzla (klapa, rozvody ...) než zrovna světla. Popř. chlapy nejste někdo z okolí Ostravy a nepomohli by jste mi s mým problémem? Předem děkuji všem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...