Přejít na obsah

Octavia II 2.0TDi 103kW vypíná motor (zdechne)


Doporučené příspěvky

Taky podobný problém s O2 1,9 TDi. Dnes cestou z práce zastávka v obchodě a z něj jsem s přískoky dojel domů. Nastartovat jde v pohodě, ale jak se přidal trochu plyn, tak to s cukáním zdechlo. Projevilo se to tak po měsící. Dříve jen občas a to při plynulé jízdě na nižší otáčky to začalo cukat, ale nechcíplo úplně jak teď. Před měsícem dovča v Řecku a 5000 km žádný problém. Podle mě to má souvislost s krátkými pojíždkami a zaneseným EGR. Ještě mě napadá souvislost s přidaným aditivem STP injector cleaner co tam mám cca 300 km - uvolněný bordel a ucpaný filtr? Nebo slabší baterka - stará 6 let (původní). Měřil jsem ji a má v klidu 12,3 V. Nebo žhaviče? Dle diagnostiky co jsem dělal v létě to hlási 3 vadné. Už jsem se objednal za mistrem diagnostikem Hetclem do Litovle, tak uvidím čím to bude. http://hetcl.blueforum.cz/

Editováno: , autor: ka-spel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 3 roky později...
  • o 2 roky později...
  • o 1 rok později...

Ahoj, mám dotaz k motoru 103 Kw, 16V BKD Octavia 2. Když je zima teploty kolem nuly, motor občas po nastartování vynechá. Problikne kontrolka žhavení a emisí. Někdy dojde ke stopnutí, někdy padnou otáčky. Za jízdy je to docela špatný zvlášť při jízdě v "tahu", když dojde k výpadku. Stává se to jen někdy. Čím to může být? Jakmile jsou venkovní teploty 10 a víc tak se to neděje. V létě se to nestalo nikdy. Diagnostika bohužel nic neukazuje a v dílně si s tím nevěděli rady, protože se to zrovna neprojevilo. Může být vadná lambda sonda? Nebo by to mohlo dělat nějaké jiné čidlo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...