Přejít na obsah

Samostavy na doraz fabie


Mazlik83

Doporučené příspěvky

Dobrý den,mám na fábii komplet vyměněné zadní brzdy-(bubnové) tzn. bubny,pakny,válečky,rozpěrné tyčky,lanka ruční brzdy i samostavy.Přesto když jsem vše smontoval a našlapal na brzdový pedál aby se samostavy usadily jsem zjistil, že samostavy jsou nastaveny až nadoraz. Při šlapání jsem měl lanka ruční brzdy povolená.Jak je možné že jsou samostavy nadoraz a je vše nové?Předem děkuji za odpověďi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Tak si po několika měsících odpovím sám.Celou závadu způsobovaly špatně tvarované páky (ohyb byl níž než je potřeba) ruční brzdy přinýtované na paknách.Ve výsledku to znamenalo,že páka se neopřela o rozpěrnou tyčku jak měla.Po jejich vyměně je zdá se všechno v pořádku :-).Tak ať žijí kvalitní náhradní díly.Ještě podotknu, že pakny byly značky Zimmerman koupené na skoda-dily.cz Tak jen kdyby měl někdo stejný problém jako já tak ať ví kde hledat problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Já mám taky problém, ruční brzda je taky divná, ale ještě horší je to, že se mi ať dělám co dělám nechtějí nastavovat samostavy. Když nemám nasazené bubny tak se roztahují, ale jak je nasadím tak to nechodí. Značka paken i obchod mám stejný jako vy, já koupil i bubny Zimmerman. Co teď s tím, nedá se to nějak upilovat nebo tak něco?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 7 měsíců později...

X krát som robil brzdy na fábii a tiež sa často vyskytoval problém, že ručná brzda brzdila pri pôvodnom opotrebenom obložení lepšie ako pri novom. A hlavne problém nastáva, keď je ručná brzda dotiahnutá lankami skoro až na doraz a stále málo brzdí ba dokonca sa opiera o ložisko. Ako sa píše v príspevkoch hore, stále šlo o lacné obloženia (v niektorých prípadoch aj o drahé značkové ale to len výnimočne), pri ktorých nebol správny rozmer a tvar nosnej časti obloženia (myslím miesto kontaktu s rozperkou). Alebo obloženia boli tak nepresné, že pri nových bubnoch, nových obloženiach šiel samoštel až úplne dolu. Čo sa mi pri kvalitných obloženiach nestáva :-)

A k tej nepresnosti ešte perlička na záver. Montoval obloženia, ktoré boli tak nepresné , že sa nedal nasadiť bubon ani pri povolenom samostave a odpojenej ručnej brzde. Obloženia boli dlhšie o pekných  pár milimetrov v spodnej časti, kde sa opierajú o tanier.

 

Lacným obloženiam zdar!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobra rada nad zlato. Ked oblozenia na Fabcu, tak jedine feroda. Posledne som daval TRW  a hla, ako to dopadlo. Samostel na doraz dole. A to je novy bubon, rozperka, pruzinky a valceky. Foto s TRW  nasledne foto s FERODOM. Oba oblozenia su nastavene tak, aby siel bubon na tesno. Rucna brzda volna.

 

 

post-3184-0-11922200-1375432148_thumb.jp

post-3184-0-37385700-1375432173_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemyslím obráceně pravá - levá strana rozpěry, ale přední - zadní strana. Na straně rozpěry u páky ruční brzdy je v rozpěře vybrání s dvojí hloubkou. Hlubší se má dotýkat čelisti, mělčí brzdové páky. Pokud by se zamontovala obráceně, tj. tak, že by se mělčí dotýkala čelisti, páka ruční brzdy by měla velkou vůli, čelisti by byly více rozevřené a tím pádem by byl samostav na doraz. 

 

Píšu to z hlavy a podle obrázků, tak možná moc fantazíruju. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozperky a bakne sú zmotované správne.

Dokonca rozperky sú kupované v autoriz.servise, bol probém s týmto obložením, tak skrz to som rozperky kúpil v orig.servise. Už po osadení obloženia s TRW malo tiahlo ručnej brzdy vôlu, kým sa oprelo o rozperku, tobôž kým začalo rozťahovať bakne a samoštel na doraz dole.

S  novým obložením to už bolo bez vôle a kolík tak 1/3. Pedál je  tvrdý a zaberá zhora. Ručnú brzdu som nechal pár dní voľnú tak na 7 zubov, nech si to všetko sadne, nech sa brzdy zabehnú (predpísaný zábeh je 200km). Teraz ide ručná na tri zuby, brzdi krásne.

 

Ale mám další problém :kol-29:  Reklamácia obloženia. Priložil som fotky k reklamácii, v predajni na mňa pozerali ako na zjavenie. Že tých trw-čiek predali od zač. roka 460ks a vraj som prvý, kto s tým prišiel. Je dovolenkové obdobie, takže odpoveď mi bude jasná až o niečo vyše mesiaca :-)

Dúfam v kladné vybavenie reklamácie a tiež, že pri montovaní zadného obloženia Vám pôjde všetko ako má :kol-24:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som vymenil nove lanka na rucnej brzde,bubny,rozperu,strunky,valceky,bakne. Tak tiez bakne neoriginal a rucna nebrzdila a samostel spadnuty.kupil som origos skoda ferodo a krasne to sedi ale rucna nejde ani za toho boha. Nozna brzda ide normalne. Vcera som kupil opat dalsie lanka ze sa moze stat ze aj tie kvalitne mozu byt chybne. Vymenime a nic. Rucna ide na 8 zubov a aj tak sa dokazem pohnut. Dosteloval som rucnu aj pod tunelom aj ked som si vysroboval jednu srobu s kolesa a pomaly som zatlacal samostel tak aby bolo dobre ze pocut trosicku na oboch stranach len tichucko rovnomerne suskaju. Uz som stoho zufaly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahojte všetci.

Ako to tu tak čítam, tak viacerí máme problémy so zadnými brzdami. Ja mám tiež trošku problém so zadnou brzdou, ale iba na pravom kolese. Pôvodne to vyzeralo tak, že ručná brzda akoby sa nejako zasekávala a neuvolnila koleso. Mechanik to viac krát pozeral a nič zlé tam nevidel. Vraj už jedine vymeniť lanká, asi sa zasekáva. Ale tento víkend som sa do toho pozeral ja, lebo som prišiel s úpne horúcim kolesom. Brzda bola zase zaseknutá tak, že dvihnuté koleso som vôbec ručne nedokázal otočiť). Zistil som to, že samostav bol padnutý nižšíe a brzdové obloženie sa už nemohlo vrátiť a stále brzdilo pravé zadné koleso. Samostav som nadvihol, koleso sa hneď uvolnilo (nadvihol som ho cez dieru po šróbe, inak by som ani bubon nedal dolu). Pri skúšaní ručnej brzdy všetko fungovalo dobre, obloženie sa pekne vracalo. Ale pri šliapnutí na pedál samostav vždy padne dole a obloženie sa už nedokáže vrátiť. Stretol a niekto z vás už s takýmto problémom? Kde môže byť chyba, že ten samostav vždy padne tak nízko, že brzda sa už neuvolní úplne?

Ešte len dodám, že brzdy boli komplet menené (obloženie už dva krát, bubon, brzdové lanká). Brzdové obloženie je myslím FERODO (dúfam, že si to nemýlim s niečím iným). Bubon neviem akej je značky, ani lanko.

Ďakujem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Buď je to valčekom (za predpokladu že je všetko zložené správne, žu sú dobré lanka a že bakne pekne chodia) alebo keď je valček ok, treba pozrieť hadičku, ktorá ide okolo zad. nápravy. Spája brzdové rúrky. Občas sa stane, že sa upchá. Tlak dokáže kvapalinu pretlačiť no nazad už sa nedokáže vrátiť. Tým pádom ostane valček roztiahnutý a vyzerá ako zapečný.

Ale skôr to bude valčekom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak som to dnes zaviezol do servisu, kde to iba všetko vyčistili, premazali a všetko je vraj v poriadku. Tak som zvedavý ako dlho to vydrží.

Iný mechanik, ktorý mi to teraz nemohol opraviť mi hovoril, vraj bude treba vymeniť lanko od ručnej brzdy, pretože to sa tam vraj nejako zasekava a potom ten samostav skočí dolu a brzda sa neuvoľní. Ja presne celému tomu mechanizmu nerozumiem, je to možné, že by to robilo aj lanko? Je síce vymenené, ale podľa toho mechanika asi nebude dobré.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...