Přejít na obsah

Lakování Alu kol


fiser

Doporučené příspěvky

Kluci prosím kdo má nějakou zkušenost s lakováním alu kol??? Můj plán je mé již značně sešlé zimní 15" opískovat a nastříkat. Myslím že pískování by tomu určitě ublížit nemělo-ale pak tedy nástřik (klasická disková stříbrná). A to bych se chtěl poradit. Je vhodné dávat Komaxit nebo klasicky nastríkat pistolí a pak stříknout lakem??? Někde jsem slyšel že komaxit je náchylný na loupání.

Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

dělám ve firmě, která dodává zařízení práškových lakoven. Každý, s kým o lakování ALU kol mluvím, to považuje za komplikaci. Starší ráfky po zahřátí na teplotu "pění" a na výsledku je to vidět. Po dobré předúpravě drží prášek dobře, ale lakovny se tomu, pokud vím, vyhýbají. Právě kvůli bublinkám, které lezou na povrch.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Někde to tu určitě bude, ale jinak renovace litých kol - opískovat, opravit je li nutno (zavařit apod.), plnič, základ, barva a vypálit... Cena renovace 17" disku je cca 1500kč když jsem to kdysi poptával.

Potom je tu ještě možnost Foliatec - stříkaná fólie, nevypadá to zle, nemám s tím ale zkušenosti...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

tak u nas v Banskej Bystrici pytaju 20EUR za pieskovanie jedneho disku + nastriekanie zakladnou farbou.striekanie metalizou a cirim lakom si urobim sam zhruba 30eur farba+lak to uz je brnkacka.lebo keby som to mal dat robit tak zato pytaju zasa 20eur za disk tak to uz si mozem potom kupit aj najlacnejsie funglace. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...