Přejít na obsah

Zadne tlmice Felicia


soldier888

Doporučené příspěvky

Zdravim vas vsetkych clenov forka,

prosim vas,chcel by som poradit.ja mam svoju Feldicku 1,6 z r.v.1997 a mam trocha nizko zadok sa mi zda.kukal som tlmice a ten "tanierik" na spodku tlmicov.je to hrdzave.idem to menit teda,kupil som vsetko.ale chcem sa spytat,ze ked chcem dvihnut ten zadok zmestia sa mi tam pruziny s COMBI Felicie ?su tam niake zadrhely vo vyberani alebo nieco ? prosim vas poradte mi ;) dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdar, tak zaprvé, to, že máš nízko zadek nezpůsobují tlumiče, nýbrž uhnilý nosník anebo "unavené" pružiny. Zadruhé, pružiny z kombíku se tam vejdou, ale mají větší tuhost, což zapříčiní nestabilitu vozidla. Loni jsem si dal na svoji 1,3-ku dopředu pružiny z 1,6-ky a předek byl tak o pět cenimetrů výše a strašně tvrdý. Ony ty pružiny měly totiž o jeden závit méně a už to dělalo neplechu. Takže jsem koupil pružiny na 1,3-ku, které mají správný počet závitů pro 1,3-ku a auto sedí a komfort podvozku je úplně skvělý. Jinak u toho zadku je výměna snadná (nepotřebuješ žádný stahovák) akorát klíč na povolení tlumiče (nahoře). Pokud ovšem nebudeš mít uhnilý nosník na káře. Čus-bus, Felicius! :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 let později...

Ahojte.

Potrebujem poradiť.Mám krátku feliciu 1.3 50KW,68HP r.v. 1999.Idem meniť zadné tlmiče,kúpil som aj dorazy,v obchode mi predali doraz 155mm-vý č.6U0512131C,keď som tlmič vybral a rozobral zistil som,že je tam kratší doraz 120mm-vý.Podla etky som zistil,že 155mm-vý je na kombi,ale môžem dať ten dlhší doraz na krátku feliciu alebo radšej nie ?

Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...