Přejít na obsah

Úprava (oprava?) vzhledu motorové kapoty (zespodu)


Doporučené příspěvky

taky to u vás už vypadá nějak takto podobně? (Pozn.: u mě to takto strašně vypadalo jen pár dní cca před 2 lety, a to jen z důvodu výměny kapoty po nehodě - hned šlo toto strašné pryč a dalo se tam naše původní - to bylo docela hezké, jen už trochu potrhané) . Pokud již nemáte na svém autě (škodovce) co jiného opravovat, upravte si toto.

Potřebný materiál:

- List alobalu (potravinářský) potřebné velikosti;

- Chemoprén, případně jiné vhodné lepidlo

post-8682-0-04331700-1340262120_thumb.jp

Postup: Jako první odstraníme (poztrhávame) z povrchu odhlučňovacieho materiálu kapoty hliníkovou fólii (pokud se to tak ještě dá nazvat). Měl by nám zůstat takový povrch, který následně vyčistíme a odmastíme:

Dále si připravíme z alobalu dva stejné obdélníky velikosti o něco větší než je viditelná plocha odhlučňovacieho materiálu (cca 2 cm z každé strany).

Nejprve zrobíme jednu polovinu, pak druhou.

post-8682-0-94377900-1340262114_thumb.jp

Běžný Alobal je z jedné strany lesklý az druhé strany matný (méně lesklý). Na plochu kapoty a na plochu lesklé strany alobalu naneseme Chemoprén, který necháme cca na 10 min. odvětrat (v případě použití jiného lepidla se postup lepení může lišit). Potom Alobal postupně přikládáme a přilepíme na odhlučňovací materiál, dokud ho nepřilepí celý (pozor je třeba dát na případně "bubliny" a na to, aby nám po stranách mimo odhluč. Materiál zůstalo dost volného alobalu). Posledním úkonem je pozakladanie zbylého alobalu po stranách pod plech kapoty (doporučuji dělat to pomalu as citem, aby se nám Alobal práci navíc). Tím je "zkrášlování" hotové. Výsledek by měl být tento:

post-8682-0-21627500-1340262116_thumb.jp

Závěr: Motorový prostor je u škodovek zvlástního "navštěvovaný", protože občas třeba natahovat i nějaký ten benzín do karburátoru atd.. Čistý motor ak tomu čistá a pěkná kapota nám tyto činnosti tak trochu zpříjemňují.

zdroj tématu

http://skoda120.inetbox.sk/skoda.php?id=navody⊂=kap_alob

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...