Přejít na obsah

Zvuky po startu, klepání motoru


Jarda.R

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Ctělo by to víc popsat závadu, já jsem měl obdobnej problém, špatné starty, při startování se motor hodně třásl, dělal velké dunivé rány(nebo jak to specifikovat).

U mě to bylo tím že startér nefungoval na 100% a nedokázal motor pořádně ,,nakopnout´´.

mechanik vyčistil startér, poopravil překlesaný kabely, dal novou baterku, a startuje jako fík. :kol-47:

(oct. II 1.9TDI 77kw 2006 najeto podle budíků 190 000 :kol-32: podle mě tak 350 tis. kupoval jsem taky ojetinu)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Já mám ten sám problém a myslel jsem, že je to kvůli setrváku a jelikož auto už mělo najeto 220 tis. a něco, tak jsem udělal komplet výmenu setrváku se spojkou a dělá mi to pořád. Někdy chytne krásně bez zachvění a někdy to udělá nehoráznou ránu a celé auto se zachvěje. Zkusím tedy změnit tu startovací dávku, díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jarda.R

Zaujal ma tvoj problém ako si to vyriešil? Lebo to čo popisuješ mi pripomína prípad z pred dvoch týždňov keď s tým istým prišiel za mnou kamarát s OC ll. PD 77KW BXE a po naštartovaní mu to zaklepalo... Mal tam olej BP Visco 10W40 cca najazdené 8tkm samozrejme ten olej tam nemá čo robiť po výmene za olej s normou VW 505.01 a prejdení asi 100km to zaklepanie po naštartovaní prestalo :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Zdravim panove,myslim ze se to uz tady resilo ale nemuzu to najit tak se dopredu omlouvam.tak moje porucha.....pri startovani se vzdycky ozve takove bouchnuti z motoru,jinac je klid zadne pazvuky se neozyvaji,jen pri tom startu,kde je chyba?Diky za kazdou radu,octa 1 9tdi BJB.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam stejný problém octavia II 1,9 TDI, 77KW, r.v. 2007.  Za tepla to nejde nastartovat má problém se startér roztočit, když už konečně se roztočí jsou slyšet strašný rány a za studena jsou jen slyšet rány. Objevilo se to po výměně spojky a startéru. Předem děkuji za jakoukoliv rady.

Ps: Spojku i startér jsem už vyměnil a problém přetrvává.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dobrý den,

mám octavii 1,9 tdi PD 77KW 2007. Po výměně spojky s dvouhmotovým setrvačníkem se při rozběhu motoru při startovaní ozve taková silná rána. Jako kdyby se starter "zapoměl" v ozubení -nevyklouznul plynule- a místo toho se kousnul pri vznětí paliva v motoru a následném rozběhu do volnoběžných otáček. Dělá to jen při startu, a to při vyšláplé I nevyšláplé spojce. Za jízdy je motor klidný bez vybrací, vše funguje jak má. Jsem zoufalý, mám starch startovat aby se nepoškodil dvouhmotový setrvačník. Poradte prosím čím by to mohlo být. Děkuji předem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Výměna spojky nebyla samozřejmě kvůli tomu :-) Rozvody jsou nové. Nějak tomu nevěnuji pozornost, už jsem si na to zvykl, ale zajímalo by mě co to dělá, nový startér kvůli tomu kupovat nebudu. Všechny silentbloky jsou taky nové, už mě nenapadá, co by to mohlo dělat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobré ptal jsem se na tři otázky ani na jednu jsi mi neopovědělJ. Co ti na to řekli v servise? Psala někdy něco diagnostika, chyby? Kontroloval někdo rozvody napínák? Nové rozvody ještě neznamená, že jsou udělané správně na přípravky (a co vše se měnilo?)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přímo jsem s tím v servise nebyl, jen jsem se o tom zmínil při jiné opravě, ale nějak se to dál neřešilo, nikdo v servise se nechce takovýma věcma zabývat, je to pokus omyl, na diagnostice jsem byl dvakrát (jednou celková v autorizáku po koupi) a nikde nic. Rozvody se měnily komplet + drážkový řemen a volnoběžka na altíku, před a po žádná změna. Koupil jsem ji před dvěma roky a už to dělalo. Z deseti nastartování to udělá cca osmkrát a ne vždy stejně, někdy víc bouchne, někdy míň.

Editováno: , autor: Birkin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

uz jsem to tu nekde psal proc to dela. Bud zvysit startovaci davku a nebo repas starteru. Schvalne odpoj kabelaz na hlave od vstriku a zasturtuj s diagnostikou kolik bude mit starter otacek. Pokud bude mit nez 250 nepusti vstriky naftu.


Ta rana je jakoby spatny zapaleni nafty.

Editováno: , autor: jakub benes
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Startovací kapacitu máš uvedenu na akumulátoru, pokud ji chceš proměřit zajdi do servisu kde ti to udělají nebo si kup co je potřeba a proměř si to sám, podle toho co tě vyjde levněji, jak změřit cokoliv na akumulátoru se dá zjistit na netu ;) Odpovídající akumulátor bude zřejmě levnější než spousta věcí kolem který na to nemusí mít vliv (ale mohou) ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dneska menší problém, při zahřátém motoru motor naskočil o setinku pomaleji a hned zdechl, po opakovaném stratu chytl hned, ale otáčky vyskočily na 1000 a spotřeba na maxiku 1.0 L. Po dojeti k první křižovatce bylo již vše OK, otáčky kolem 850 cca. Tohle se mi stalo poprvé, co vedlo k tomu, aby se zvýšily otáčky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám 1.9 tdi 77kw BXE 200tis nalítáno. Po studeném startu, čim větší zima, tim víc je to slyšel, ted při 10 stupních to je slyšet jen trochu, když bylo pod nulou bylo to slyšet hodně. Auto se chvěje a něco tam bouchá, pár sekund, pak se to zmírní a při ohřátém motoru, už to skoro vubec nedělá. Byl jsem s tim na vagu, tam nic nezjistili, vstřiky jsou v pohodě, hydroštěly to prý nejsou a že by to mechanik musel slyšet ráno za studena, bohužel auto sem mu tam nemohl nechat. Nenapadá někoho co by to mohlo dělat ? Přikládám video. Jinak, řekl bych oproti jiným oktám, trochu více vibruje pedál spojky. Spojková sada se setrvákem, byla měněna před pár měsící. i při ohřátem motoru se auto celé trochu chvěje, vibruje, ale neni to tak silné jak po studeném startu. 

https://www.youtube.com/watch?v=oQ6EJYWuhvY&feature=youtu.be

 

 

 

Tady ještě přikládám video jak se klepe motor. Mohl by to být nějaký silentblok a nebo co ? Když to nastartuju, tak to naskočí hned, ale jakoby tak hrubě to chytne a jednou za čas to chytne normálně tka jak má. 

https://www.youtube.com/watch?v=AI8z3hj1jzQ&feature=youtu.be

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...