Přejít na obsah

Proč další "úzká" škodovka?


kapl

Doporučené příspěvky

Těšil jsem se, že po na svou třídu podprůměrmě úzkých škodovkách (jakou jsou zejména Superb a Fabie) se konečně objeví dostupný, byť jednoduchý, ale konečně široký pohodlný rodinný vůz, ale to se zřejmě opět nestalo.

A tak Rapid podle prvních informací opět pokračuje v trendu "úzkých" škodovek - jen pro srovnání vnějších rozměrů je užší než již před 8 léty uvedený Logan nebo před 2 léty uvedená Kia Rio a šířka je na zhruba stejné úrovni jako taktéž před 2 léty uvedený Suzuki Swift, ačkoliv zde se jedná o vůz v o 2 třídy nižší kategorii, A to se evidentně podle Světa motorů projevuje i uvnitř...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě, jestli by byl Rapid širší, "ohrožoval" by novou Octavii-ta by musela být tudíž také širší a Superb to samé..

Celkově velikost interieru mi připadá adekvátní tomu, v jaké kategorii nový Rapid je.

Také na mně působí jako "trochu větší" Fabie , resp. Fabia ve verzi sedan :kol-31:

Editováno: , autor: tvojebabka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Panove, sirka je uzasny zaklinadlo, ale kdo a jak casto ji potrebuje?

Jedna vec je design, mne osobne se podle fotek ale ani podle setkani nazivo (na 16" a 17" hlinikovych kolech) Rapid nejak zvlast uzky nezda.

A misto uvnitr? Mensi sirka je podstatna pouze v pripade, ze se jede v 5 lidech. Cili vepredu ti to muze byt jedno a vzadu se holt nejak poskladate.

Ale jak casto jezdis v 5 lidech???

Nenechte se unest priblblou masirkou nekterych mene obdarenych novinaru!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kupříkladu OII je oproti Roomsteru širší o 85 mm. Na předních sedadlech to znát je, protože jsou dál od sebe. Ale vzadu? Tam je to šířkově hodně podobný, žádná velká výhoda pro pátého cestujícího se nekoná.

Myslím, že šířka Rapidu je naprosto v pořádku. Od začátku se říká, že Rapid směřuje mezi Fabii a Octavii. Fabia má na šířku 1642 mm, Octavia 1769 mm a Rapid je se svými 1706 mm tam, kde má být.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Superb2 je paradoxne mierne širší od nového Passata , ale Passat vďaka dizajnu vyzerá o dosť širšie ... No čo k tomu dodať , škodovky sú hodne úzke , taká O2 - pozdlžny priestor celkom slušný ale na šírku pre niekoho väčšieho nič moc . O Fabii 2 sa škoda zmieňovať ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Zdarec.

Odjezdil jsem dvě Fabky jedničku i dvojku a srovnávat s nimi Rapida mi připadá OUT. spíše to vidím k Oktávě II (má ji otec a řekl bych, že v rapidu je vzadu pro nohy místa víc a na šířku stejné) a to odpovídá i strategii značky, protože III bude větší. Mě se Rapid líbil od prvních fotek a těsností v něm netrpím. V pěti jezdím minimálně- asi tak 100km ročně a jinak vesměs ve dvojko max tři, takže komfort. Pro rodinu s malými dětmi myslím taky fajm, pokud jejich počet není nadnormál. Rapida si menšiny nekoupí a pro normální lidi co dělají je to auto akorát. S katalogové ceny 495 jsem se dostal na 387tis za červenou 1.6TDi 77kW v eleganci plus na hliníkách, zimní oceláky v kufru, koberce gumy i textil, navi Amundsen, sunset, vyhřívaná prdel, tempomat, díra v kufru na lyže, airpytlů kde se podíváš, atd.... takže já jsem maximálně spokojený. Umí 200km/h a ten krouták :-) A do garáže mi projede jen tak,tak což jsem s Fabkama neřešil. komu se nelíbí a připadá mu malý, ať si koupí krásného krabicoidního logana nebo jiný stěhovák.

Zdarec

PS: V Polance nad Odrou na šroťáku prodávají Karosu LC 936 45 míst plus dva řidiči, najeto 1,7mil km za dvacet pět tisíc a to má nesjeté gumy. A pro lidi má na šířku i délku v každé řadě více místa než Bova Futura, akorát že by tou karoskou už do Chorvatska nikdo jet nechtěl, že??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Přecházím do rapidu z focusu II, což je nejširší auto ve třídě 184cm. Rapid má o 13 cm méně a nijak mi to nevadí, protože děti mají vzadu podstatně víc místa na nohy a s manželkou jsme si i po letech tak nějak vepředu bližší. Ne není to pocitově o nic užší, akorát tapec ve dveřích je v rapidu tak třetinový ve focusu jsem si pod boční okénko pohodlně položil ruku v rapidu není kam. Jediny mínus proti focusu je podvozek, budu jezdit v zatáčkách opatrněji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...