Přejít na obsah

3,6 TSI 191kw nebo 2.0 TDI 125kw ?


Kimi.K44

Doporučené příspěvky

Zdravím, škodováky.

Měl bych na Vás dotaz ohledně benzinového motoru 3,6 TSI nebo 2.0 TDI.

Chtěl bych si koupit supa (pravděpodobně z Německa), ale nějak se nemůžu rozhodnout jakou motorizaci. Zajímalo by mě jaké jsou problémy s těmito motory, kolik průběžně vydrží tkm, atd.

Ročně najedu do 15ti tísíc km i s dovolenou a většinou je to na trasách jako je 10,15,20,40 km. Do práce to je 10km takže 10km 2x denně, občas do města 15-20km a občas do Hradce cca 40km. Když jsem koukal po bazarech tak se dá sehnat 3,6tka se stejnou výbavou za stejnou cenu, ale rozdíl je v tom, že diesel ma najeto 150tis a benzín třeba jen 80 nebo 100tis. Zajímalo by mě jestli u 3,6tky je 80-100tis už hodně nebo proč je to víceméně za stejnou cenu, když funglovka je o 100 000kč dražší než 125kw TDI. O spotřebu paliva mi ani moc nejde, ale spíš o to jak ten motor ještě dlouho vydrží. Dejme tomu, že by jeden majitel měl oba tyto motory a choval se k tomu stejně. S dieselem by najel 150tis a s bezínem 100tis. Jaký motor při slušném zacházení bude potřebovat méně investic ? A jaké to budou investice po té hranici 100tis km nebo 150tis km u dieselu ? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To já kdybych šel do benzínu, tak už zrovna ten nejsilnější. Spotřeba mi nevadí, protože zas tolik KM nenajedu a za ten výkon mi to stojí. Jen bych to auto chtěl třeba na 5-7 let, tak aby mi vydrželo bez nějakých větších investic a jestli proto nebude lepší ten diesel. Jezdim s lehkou nohou a zbytečně auta netrápim, ale když už to bude mít ten výkon tak se ví, že to občas potrápím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Zdravím, řeším stejné dilema a nevím co si počít, už jsem z toho šedivěj.

 

takže bych Vás chtěl požádat o radu/názor zda v mé situaci kdy do auta sednu přibližně jednou za 2 týdny(), ale ujedu trasu cca 200 km v kuse, 65 % po dálnici a zpět. Občas pojížďka po Praze. Co jsem počítal, tak maximálně za rok najezdím 12-15tkm. Takže si myslím, že diesel to asi nevyhraje, ale zase se k němu přiklání pořizovací cena v autozabarech a spotřeba, co je proti je zase daleko víc věcí co se může pokazit a oprava není zrovna levná. Spotřeba 10l u benzínu nevadí, s tím se počítá u takového motoru.

Takže tak.

 

Budu rád, za každý názor/radu.

Díky

Editováno: , autor: Nojmik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 28. 12. 2016 at 18:40, prassat napsal:

Jednoznačně šesti hrnek - benzín.

Nic lepšího v se S2 nedělá... Už jen ten projev motoru dělá z toho auta o třídu vyšší káru.

 

Máme doma oboje a kromě spotřeby je diesel ve všem horší.

Díky za radu, a co opravy a poruchy? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

prvně si spočítej,jestli máš na provoz.Dobře si spočítej 7 litrů nafty oproti 11 benzínu.

Spolehlivost je OK,motor vydrží stejně co udržovaný nafťák a ostatní ochází stejně.Já já 3,6 ve 120.000 měnil diferák-hučel a kamarád teď to samé u 2,0 TDi ve 160.000

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do 3.6ky se mění jen oleje a filtry + ostatní kapaliny ..... ale to bude tím že má za 8 let najeto jen něco přes 50 tis. km :-D  Odešlo - hučelo ložisko na předním  kole (vymetená díra), jinak je 3/4 zimy v garáži. Kdyby se s tím jezdilo víc, určitě by se toho i víc měnilo.

 

TDi denně v provozu, zatím spolehlivé. Má už přes 200 tis. km a turbo, vstřiky a DPF jsou OK, DSG zatím řadí pěkně, setrvák je už načatý.

Na autě vše funguje, podvozek ještě OK.... jinak dělány brzdy, rozvody + pár lehčích věcí kolem.

 

Jinak 100% souhlas s cosbym 7 nafty/11 litrů N98!

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...