Přejít na obsah

Chiptuning 1.4 TDI


Doporučené příspěvky

všeobecně jsou větší držáky 1.9TDi, už jen proto, že není nutné motory tolik zatěžovat, aby se vůbec dalo auto do pohybu....jinak na životnost turba má vliv zejména servis (pravidelná výměna oleje správné specifikace...pravidelná výměna vzduchového filtru...kontrola těsnosti vzduchového vedení IC - turbo, zkrácené intervaly při provozu v extrémně prašném prostředí, popř. častá jízda městem atd) a správné zacházení = dochlazování turba, nevytáčení studeného motoru atd....

...dle mne je větší životnost turba u 1.9 TDi a všeobecně je největší problém pro tubínu mezičlánek mezi sedačkou a volantem ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 4 týdny později...

co si myslíte o tomhle? http://www.autochip....-tabulky/skoda/

ty ceny jsou fakt nízký, máte s nimi nějakou zkušenost?

já jsem nakonec byl v ČESKÉM TĚŠÍNĚ (200 km od Brna), ale vůbec dálky nelituju. Chlapík věděl co dělat, zkoušel několik map , má válcovou brzdu, prostě profík. Můžu jen doporučit, zatím jsem neslyšel jedno záporný slovo a jsou dost známí (http://www.tdifun.cz/). To co si psal ty za firmu tak opravdu nevím kdo jsou, jaký mají reference, atd. Chce to hlavně sehnat co nejvíc lidí, kteří jsou s něma spokojení abys měl jistotu, já jsem málem zašel u nás v Brně do firmy http://www.profi-chiptuning.cz/chiptuning?gclid=CJXyqoilhLACFcNN3wodnxn7nA ,no podle lidí by mi už teď auto nejezdilo a taky se s něma někteří soudí. Jinak ten chlápek z TDIFUN mi ještě říkal, že tihle jsou pašáci http://race.dieselpower.cz/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

To je pěkný, a celkový dojem z jízdy po chipu?? Mám taky 1.4TDi 59Kw a uvažuji též o zvýšení výkonu, jenže motor má už 231tis. km tak jestli bych ho tím nepohřbil. :kol-31:

nejsem automechanik, ale myslím, že by to nemělo mít vliv na motor. Ten chlapík z TDIFUN co mi to chipoval, říkal, že dělal tyhle motory i po 200 tis. km a všechno ok. Jestli seš z okolí Brna, tak se ozvy a můžem se potkat, klidně ti pujčím tu moji Fabku na vyzkoušení. No a celkový dojem jaký s toho mám? Super, když jedeš podle předpisů tak je ta spotřeba ještě o trošku nižší jak před chipem, když tomu naložíš tak je to stejný jak před chipem a jede o to dost líp. Před 2 dnama to na mě zkoušel borec s Octavkou II (předpokládám, že 1,9 TDI) a neměl šanci :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmmm, to zní zajemavě :D ještě nižší spotřeba? :D Takhle po ránu do práce jedu za 3,7 litru nafty, to už bych snad jezdil zadarmo a ještě by se mi nafta v nádrži tvořila :D Takže je ten výkon znát, jo? :)

minulý týden jsem byl na Slovensku a měřil jsem si tam 90 km úsek mezi městama a měl jsem 3,3 L :) Ale jakože tempomat na 100 km/h a klidná jízda. Když jsem jel po dálnici s klimou nazpátek (cca 300 km) tak spotřeba 4,6 L. A výkon je znát, najezdím denně po městě s tím autem v průměru 200 km takže vím jaký to auto bylo před a po chipu. Jen si dávejte všichni pozor kam to dát nachipovat, víte jak, jsou specialisti a ,,specialisti". Já doporučuju TDI FUN, nebo DIESEL POWER každý na jedné straně republiky a mají nejlepší recenze a přijatelný ceny

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych to dal do chipforum, ti se taky vyznají a jsou trochu levnější než DieselPower :) já spíš tak přemýšlím nad tím, jestli ten výkon nakonec vůbec využiju. Od té doby, co mám v autě tempomat, tak víc jak 130 kmh nejezdím a jezdím plynulou jízdu a v Praze, abych se před někoho dostal mi ten současný výkon stači.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím, mám dotaz ohledně kvalitního chituningu a to konkretne na motor 1.4 TDi PD 51kW a ten zní: potrebuji poradit kterou chiptuningovou firmu vybrat aby se dosáhlo co nejkvalitnejsiho vysledku za prijatelné peníze (10 000kč max). Dále bych jsem chtel vyzvat majitele kteri maji chip aby sem napsali sve zkusenosti s chipem od dane firmy a pripadne rady. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

http://forum.skodaho...w-chipkn-filtr/ ... tady najdeš i můj příspěvek ohledně 51kW verze

a kde jsi nechával dělat chip? ja dost váhám jestli jen mam chip nechat udelat protoze vcera mi muj dobry znamy, velice sikovny technik z mladoboleslavské škodovky říkal ze to jen nici komponenty motoru jako je napr turbo, ze uz daval do kupy stovky znicenych aut kde mel hlavni vinu chiptuning, nehlede na to od jake firmy byl, jestli Cimbu, powertech a jiné.....tak me to dosti odradilo :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si to nechával dělat tady: http://www.chipforum...php?f=12&t=1944 , měl jsem to s kompletní diagnostikou před úpravou a výkon mi ladil přímo na brzdě. Obavy bych měl taky, kdybych si to nechával dělat od nějakého tunera "garážmistra", proto jsem hledal kvalitního úpravce i s brzdou. Chip už mám dva roky a motor šlape jako hodinky. Osobně si myslím, že spoustu komponentů v motoru odejde i bez chipu, záleží, jak se kdo k autu chová.

Editováno: , autor: zerox
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

co si myslíte o tomhle? http://www.autochip....-tabulky/skoda/

ty ceny jsou fakt nízký, máte s nimi nějakou zkušenost?

me to spolecnost autochip chipovala delali mi to na pobocce v brne bohuzel tam nemaji brzdu. ale nechal sem si to zmerit pozdeji melo tam byt 76kw a 263nm a namerili sme 79kw a 271nm. spotreba klesla cca o 0.3 litru zalezi jak jedu. vubec se nebojte chipu po 200000km ja mel v dobe chipu pres 230000km a v pohode zalezi spis na kondici motoru. a taky se mi libilo ze v autochip nemaj zadnej uni soft pro vsechny auta ale ze vam stahnou z vasi rj soft a az pak ten upravuji. jezdim s tim rok a zatim zadnej problem sem s nima spokojenej

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

s Moraviatuningem mam take dobre zkusenosti, ale je teda fakt, ze nejsou zrovna nejlevnejsi. Na druhou stranu chiptuning neni zrovna neco na cem by mel clovek setrit, nemusi se to vubec vyplatit :)

 

tady bych se nebal , ale zalezi odkud jsi... .....

Praha --> dieselpower
Morava --> TDIFun
Vysocina--> Moraviatuning

Editováno: , autor: zunar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Mám na Vás prosbu, váhám, jestli si nechat udělat chip, nebo ne. Byl bych rád, kdyby mi sem napsali lidi kteří na fabii chip mají a napsali mi jak moc se změnilo chování auta a popřípadě doporučili nejakou firmu v Praze a okolí s kterou máte pozitivní zkušenost. Předem děkuji za komentáře

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu to tu oživím...

Dlouho jsem váhal jestli autu nějakej ten koník taky nepřidat a nakonec jsem to nechal v dubnu čipnout v Plzni ve firmě M+H. 

Probíhá to klasickým způsobem a to, že stáhnou stávající soft, ten se upraví a nahraje zpět do řídící jednotky.

Najel jsem za 8 měsíců po úpravě něco přes 25 tkm a dojmy jsou velmi dobrý. Mám 51 kW verzi a po úpravě by tam mělo být 70 kW a 205 Nm.

Výkon jsem měřit nenechal, ale motor dost ožil, zejména pružnost je velmi dobrá. Jede znatelně líp než sériová 59 kW verze.  

Spotřeba zůstala prakticky stejná resp. při klidné jízdě trochu poklesla, pokud se mu začne šlapat na krk, tak si samozřejmě vezme víc, úměrně vyššímu výkonu.

 

Jinak auto jsem koupil se 150 tkm, čip jsem nechal dát při 256 tkm a teď tam bude 282 tkm.

Průměrná potřeba za posledních 100 tkm podle dotankovaného paliva a najetých kilometrů je 4,84 l/100km

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...