Přejít na obsah

Svítí kontrolka Airbagu


zx6r

Doporučené příspěvky

@yoli,  ano to cislo sedi, este som to nerozoberal, musim pozriet dielensky manual ako na to. Inak akurat mi povedali, ze vsetky dole uvedene cisla mi budu sediet, nakolko tie zmeny v cislovani maju suvis s vymenou dodavatela/roku a inej kombinacie. Takze plosak prehadzovat nemusim, max to bude treba nakodovat, ci ? Za co si kupil tu jazdenku, predavaju to okolo 170E a nova 270E. R  

 

 

Untitled.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

POZOR!!!  Sedieť budú aj to zapasuje jak riť na šerbeľ, ALE nemusí to podporovať všetky funkcie tvojho multifunkčného volantu viĎ tabuľka rosstechu, takže to písmenko na konci je veľmi dôležité a to čo povedia iní radšej prever ešte inde, lebo to nieje lacná záležitosť. Mňa na skoda-diely tiež presvedčali, že tie moduly čo vyhodilo podľa môjho vin, že na 100% budú vhodné, no mýlili sa. Ja mám na volante ovládanie všetko a z výbavy asi tiež, preto môj podvolantový modul musí splňať všetky požiadavky predošlého. U teba možno tých "náhrad" bude viac viď tabuľka. Ja som kúpil tuším do 50€ na bazoši. Od vtedy 12t km a pohoda.

Edit: komplet nový diel musíš kódovať, pri "repase" črevá-elektronika ostáva, mení sa len obal so slimákom. Chybovú hlášku airbagu vymazať treba tak, či tak.

tabuľka ross-tech 5K0 953 569

Editováno: , autor: yoli
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takze ten isty case, info mam zo skoda-diely s tym ze ma nakonfigurovane auto (VIN) v ich garazi, takze mi vypisuje iba diely vhodne pre moje auto. Ten vypis je toho dokazom a tam mi vypisalo tie vsetky jednotky. Skusim to otvorit a odfotit co vlastne mam. Ma ten dekel nejake poistky alebo to staci iba vypacit. Tak, ci onak asi som zohnal typ C, co je tam aj uvedeny, takze pojdem cestou prehadzania elektroniky aby bola vymenena iba mechanika ale toto neviem, ci moj mechanik da. Ci bude ochotny do toho ist. nie si nahodou z BA, ze by som zbehol tam kde to robili tebe ?  Este otazka, tomu C chyba MFSW = Multi-Function Steering Wheel. To je ovladanie telefonu a radia ?

My mame tempomat, MFDisplay a ovladanie radia + telefonu.

 

 

 

Untitled2.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podľa skoda-diely mal byť jedným z vhodných aj AF modul, tak som taký kúpil na bazoši ( ako vidno na fotkách, ten AF nie je totožný s B, časť plošáku AF chýba). Na to h2o mi odpísal, že to nepodporuje multifunkčný volant podľa ross-techu. Tak kámoš veľmi zrušný autoelektrikár rozobral pôvodný B aj bazošoví AF pozrel a povedal, že nieje čo riešiť a prehodil do AF plošák z B. Ja som potom iba vymazal cez VCDS hlášku o poruche airbagu. Výmena plošáku prebehla rýchlo a zvládne to isto hoc kto bez tulenej nemoci. Som z Trebišova :(

Edit: MFSW je asi corner lights (hmlovky do zákruty) a ešte možno natáčanie xenónov do zákrut. Neskúšali sme AF ktoré tiež nemá MFSW, takže iba dohady. Treba podľa výpisu zistiť, aké máš písmenko a od toho sa pohnúť v tej nie úplnej ross-tech tabuľke.

Edit 2: pozerám do tabuľky a tam je steering angle senzor, takže asi hlúposť som napísal o MFSW.

Editováno: , autor: yoli
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

idem tou istou cestou, kupim C a prehodim creva. Ked som to vyfiltroval, tak ten vyber je o dost mensi, pocitam ze tam mam B. Mame Skoda Octavia 4x4 103kW v nejakej biznis vybave 

 

Control Module Part Number Variant Steering Angle Sensor MFD CCS/ACC MFSW AT
5K0-953-569-B Highline TBD TBD TBD TBD TBD
5K0-953-569-D Highline TBD TBD - TBD TBD
5K0-953-569-K Highline TBD TBD - TBD TBD
5K0-953-569-AB Highline Yes Yes Yes Yes TBD
5K0-953-569-AN Highline Yes Yes No Yes TBD
5K0-953-569-AP Highline Yes Yes Yes Yes No
5K0-953-569-AS Highline TBD Yes Yes Yes TBD

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
V 27. 4. 2008 na 22:54, PPAJAS napsal:

Pokud můžu poradit ,tak pod sedačkou je žlutá svorkovnice(je přidělaná zespod na sedadle) a tu musíš oddělat a spojit to .(spájet).Pokud to má auto vyrobeno do roku 2006 tak se má i vyměnit svorkovnice pod sedadlem a která vede do podlahy.

Tiež som mal ten problém.Žltá svorkovnica pod sedadlom vodiča odpojená(odstránená kliešťami) a spojená napriamo pájkovaním.Airbag mi svietil stále,tak som to dal na diagnostiku a tam mi ukázalo dve chyby.Tiež som mal preťatý žltý vodič(je to asi najkratší drôt v prechodke) v prechodke medzi dverami šoféra a autom.Takisto spojený pájkovaním.Chyby vymazané,airbag už nesvieti. Octavia II r.v.2005.

Editováno: , autor: Jožko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • Pawouk odbral (a) toto téma
  • o 6 měsíců později...
  • o 5 měsíců později...

Díky chlapi za radu, byl zlomený hnědý drát v průchodce dveří a sloupku. Opraveno. Chci se zeptat dá se koupit ten svazek dvou drátu žlutý a hnědý co vedou od toho otresoveho čidla do toho sloupku ve dveřím, chtěl bych to vyměnit protože ten žlutý už je na dvou místech taky načnutý tak ať to tam nemám všechno pájený. Díky za info

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Caute ja mám zase taký problém že mi stále svieti kontrolka airbagu , vymenil som bočný tlakový senzor co je vo dverách , káble boli polámané v tej svorkovnici z dverí do karosérie všetko som urobil nanovo spojil káble , zaizoloval premeral som ich či vedie štáva z jedného konca do druhého všetko je urobené v poriadku , lenže po vymazaní chyby na diagnostike sa po prejdení na aute a vypnutí motora zase rozsvieti kontrolka airbagu a vypisuje chybu ,, bočný senzor vodičova strana chyba trvalá ,, viete prosím poradit co ďalej ?? Ďakujem za radi  ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Přátelé měnil jsem sedačku u řidiče, protože byla roztrhaná. Po výměně se rozsvítil airbag moc jsem to neřešil teď jdu na STK a potřebuji to nějak rychle vyřešit.

VCDS hlásí chybu:

1 Fault Found:
01217 - Side Airbag Igniter; Driver Side (N199)
            007 - Short to Ground - MIL ON

 

tak jsem si vyndal ze staré sedačky pytel (který nikdy nedělal problémy) s tím, že ho zapojím, kopnu pod sedačku a nějak to STK přežiju. Bohužel uplně ta samá chyba.

Oba konektory (pod sedačkou - ten co je přímo na sedačce i ten který je v podlaze těsně před sedačkou) jsou odstřihnuté nastavené kabelem cca. 1m, který je zhruba uprostřed spojený vago spojkama.

Není mi jasné proč nejde ani ten původní pytel takže si říkám snad jsem neprohodil dráty? Od pytle vede černý, hnědý a modrý z podlahy hnědý, bílý a šedý. Spojeny jsou hnědá/hnědá, bílá/modrá, šedá /černá.

 

poradíte, popř. někde jsem četl fintu s odporem je to odhalitelné na STK?

předem dík za odpovědi

Editováno: , autor: Efendy.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, sestře na O2 fl přestal jít klakson a svítí bag. V autě je maxík + tempomat a nic víc. Žádná multifuknce. V servisu jí řekli nový kroužek za 7čku. Byl jsem se podívat co přesně za jednotku tam je - 5K0 953 569 C. Nové to opravdu stojí 7čku. To mě překvapilo vzhledem k tomu, že 5K0 953 549 tady stojí 1800. 

 

Otázka - dá se vyměnit stávající 569 C za 549? Nebo nějak to pošéfovat..  569 C se na bazoši dá za nějakých 2500 sehnat.. ale je to riziko použitý díl vs. nový. Takže když by šlo použít 549 za 1800 nový tak samozřejmě budu radši.

 

Pokud ne, tak asi ten z bazoše. BTW vůbec by mě nenapadlo, že něco takového může odejít..? Někdo tady měnil jen destičku s plošnýma spojema.. tzn. že v kroužku se pokazilo něco mechanického ale plošný spoje se dají přehodit do nových kroužku? 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
  • o 8 měsíců později...

Zdravím Vás

Mám  dotaz ohledně chybového hlášení airbagu spolujezdce (čelní bag) kontrolka stále svítí

Kontroloval jsem všechny žluté přípojky v přední části vozu( průchodka dveří, zakoupen nový přepínač ve schránce, konektor přímo na spodní části bagu, pod sedačkou) i přes tyto kontroly se nemohu pohnout dál, hodnota na konektroru bagu je 2 ohmy, v servise jsem měl auto 4 dny a nic nezjistili, nevím co přesně bylo v servise na vozu děláno, ale prý byl proveden test jiného bagu a jiné jednotky bez výsledku, dle diagnostiky  je závada pouze na předním bagu spolujezdce, 

Celé situaci předcházelo napojení couvací kamery, kabel je protažen ve spodní části levého prahu a protažen v nadnoží řidiče k radiu, nevím jestli je to náhoda, ale je to zvláštní.

 

Airbags 00589/ airbag ignition circuit 1-passenger side (N131)

 

1557341204_chybabagu.thumb.jpg.a8b6bc13ceade7fe6dacdc683e83ef2e.jpg

 

Editováno: , autor: Radas1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...