Přejít na obsah

brzdové destičky drží více než mají


Dalibor

Doporučené příspěvky

chlapi,

potřebuju poradit, dnes jsem si všiml, že mi jaksi šustí od předních kol, tak jsem kola sundal a zjistil, že mi nejdou krásně otáčet kotouče. Původně jsem myslel, že to bude ložisko, protože na pravým kole jsem ho měnil před měsícem, ale pak jsem si všiml, že mi šustí právě ty destičky, jakoby drží více ten kotouč a jde jím otáčet těžce. Původně jsem myslel

na zatuhlý brzdič, nebo pístky, ale když jsem sundal pravé kolo, tak tam to bylo úplně stejné. Čím to může být, že mi brzdové destičky více drhnou o kotouče, ikdyž nemám sešlápnutý brzdový pedál? :kol-32:

Díky za info

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

předpokládám, že platničky jsou písty v brzdiči. Dají se ty písty vyčistit a promazat, aniž bych je vydělal

z brzdiče? dají se když tak sehnat ty těsnící kroužky a manžety na ty písty, nebo musím koupit celou

opravdou sadu? :kol-32:

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Platničky jsou destičky, tedy brzdové. Vyndej brzdové destičky , vyčisti ocelovým kartáčen uložení na třmenech a zkontroluj zda se ti volně pohybují třmeny po vodicích čepech. Může tam být poškozená manžetka a v zimě se tam dostala sůl s vodou a múže to být zatuhlé. Brzdové písty budou zřejmě v pořádku.

Pokud nevíš co máš rozebrat a jak to udělat najdi někoho kdo se vyzná nebo budeš muset navštívit servis. Není to nic složitého, ale uvědom si že jde o bezpečnost jak tvoji tak tak i ostatních kolem tebe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

asi bych to dokázal, když dokážu vyměnit brzdové destičky :kol-28: . Zaráželo mě jenom, že to dělají obě přední kola současně a tak naráz. Dnes jsem zajel koupit něco na očištění a zdálo se mi, že to "škrtá" i vzadu. Téměr každej rok sundám zadní bubny, očistím to a nasadím zpátky, jen letos jsem byl na "kudle", tak sem na to zapomněl. Tak sem si říkal, když už sem v tom, tak udělám i ten zadek a začnu rovnou tím zadkem. A ONO EJHLE, NEJDE MI SUNDAT ANI ZADNÍ BUBEN, drží to na pakně, sice decentně, ale sedí. Takže HELP, vypadá to, že mi drží částečně všechna čtyři kola. Zkontrolovat jsem kapalinu v nádobce, jestli náhodou nenabyla a není plná :kol-32: , ale není, je jí tam mezi max a min. Napadá vás něco, kde by mohl být problém? :kol-32:

EDIT:

tak nakonec ty brzdy "povolili" samy. Nevím, jestli pomohlo, že sem jim šlápl trochu za krk, ale pro dnešek je klid. Dokonce se mi podařily sundat i ty bubny na zadku a to sem se divil, jak je to rezavý, ani se nedivím, že se mi ze zadku občas ozýval takový plechově skřípavý zvuk :kol-48: . Příští rok asi vyměním bubny. Jinak mám zatím podezření na hlavní brzdový válec, buďto se tam ucpal vyrovnávací otvor jak píšou v knížce, nebo bude celkově po něm. :kol-149:

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...