Přejít na obsah

Koupě Octavie II


Lancelot

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Zdravim místní osazenstvo :-)
Budu mít takový nevšední dotaz nebo řekněme průzkum, proto to dávám sem a ne do sekce 'Bazar'.

Momentálně disponuji Š. Octavia II Combi, 1.9 TDI 77kW - DSG po výměně setrváku a lamely, najeto cca 120t km, r.v. 2005. Rád bych se zeptal místních odborníků, jaká by mohla být reálná prodejní cena - a teď to hlavní :D Je to Anglán, tedy řízení má vpravo, LEGÁLNĚ přihlášen a provozován na českých RZ :-) Foto níže...

 

post-23453-0-60958200-1453288898_thumb.j

post-23453-0-79487700-1453288906_thumb.j

Editováno: , autor: Hyby
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je hodně zajímavá otázka. Skoro bych řekl, že to je neprodejné, případně jen na ND. S takovou oktávkou (jedničková s britskou RZ) jsem jednou jel a celkem děs běs, asi by se na to dalo zvyknout, ale proč?, když normálních oktávek je všude dost... A kde jsi k ní přišel? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

LucasCZE:

Právě proto se ptám - přestavba je nelegální a navíc dnes se už nevyplatí. Ale někdo, kdo shání nějaký druhý auto "na dojíždění do práce" a překousl by volant vpravo, tak proč ne? Taková Octavie se tu prodává ještě hodně přes 100 tisíc...

 

Wittmann: Přišel jsem k ní normálně, koupil jsem si jí v Anglii a teď, když jsem zpátky v ČR, prošel zkušebnou, přihlásil a hotovo ;-)

Editováno: , autor: Hyby
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v každém případě je to zajímavá sociologická sonda: kolik je potřeba "zaplatit", aby si řidič dobrovolně sedl doprava. Pokud má nějakou pěknou výbavu, tak by ji třeba za 50 tis. někdo koupil... V tomto ti asi nikdo neporadí, prostě dej inzerát a uvidíš odezvu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na jezdeni po vesnici asi dobry.. nebo pro nekoho, kdo je na to zvyklej... ja osobne bych volant vpravo nechtel.. jako na co, takovych oktavek, normalnich, jezdi vsude mraky..nedovedu si predstavit jet nekde za nakladakem a zkusit  ho predjet... leda  jezdit porad se spolujezdcem, ktery mi bude radit, jestli neco v protismeru nejede.. auto v cr na ho*no.. zadarmo drahy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tim, ze je to automat, tak by se s tim celkem jezdit v pohode dalo, ale i tak je to tezko prodejne. Podle me tak polovina co by stalo totozne auto s volantem na spravne strane. Tolik bych za to dal ja, kdybych shanel nejake auto. Urcite by s tim slo zazit spoustu komickych situaci - viz. Donutil...

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto přihjlásit lze, není tam žádná regulace, pokud splňuje EU homologaci. Otázka je, k čemu ti to v ČR bude, neboť jak už tu zaznělo, na předjíždění a více zalidněná místa, kde je velký provoz je to nepraktický. Být tebou, tak se soustředím spíš na cizince, kteří jsou v ČR na omezenou dobu a pak se vracejí zpět do Anglie apod. nebo Čechy, kteří plánují na nějaký čas do Anglie odjet za prací, vzděláním apod.

 

Ostatně jak zaznělo, dovoz auta není problém, pokud si ho chceš nechat, pro další prodej už je to pitomost. Spousta lidí, co jsou v USA, nebo balkáně ani auta nedováží, pokud to není nějaký speciál/veterán, protože non-EU homologace, dodělání katalyzátorů, DPF, světel, apod. jsou finanční nesmysl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"...není tam žádná regulace, pokud splňuje EU homologaci."

 

to není tak úplně pravda, v zemi s pravostranným provozem lze registrovat pouze auta uzpůsobená pravostranému provozu - takže minimálně se musí upravit světla - auto následně musí projít zkušebnou, bez jejího verdiktu to nejde. Přendání volantu se již nepožaduje, protože není prokázáno, že by to bylo v provozu nebezpečné - alespoň takový je verdikt Evropského soudu na jehož základě se ty podmínky změkčily.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Modernější auta mají možnost přes maxi-dot sklonit high-beam bez mechanického zásahu v autě na levou, či pravou stranu, jinak pro starší auta ano. Pokud není auto nové, musíš stejně přes technickou, regulací myslím zápis auta v registru vozidel a obdržení SPZ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co to je za hovadinu? Takovych aut tu jezdi mraky v podobe turistu stejne jako jezdi turiste v Anglii. Nevim v cem by melo byt nebezpecne. Pouze pri predjizdeni nebo vyjizdeni z rady ve meste je to ponekud obtiznejsi. Proste se je treba prizpusobit tomu, kde mam volant.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...