Přejít na obsah

STK a 1.2 HTP


mvc

Doporučené příspěvky

Zdravým Vás!

Dnes som bol na STK po 4 rokoch a chlapík mi nevedel zmerať emisie cez OBD . Pripojil sa asi na 4 krát, potom bolo všetko ok, samozrejme aj celé STK. Pred domnou tam bolaKIA - tiež cez OBD a šlo to na prvý krát. A ešte pred nou tiež chlapík z FII 1, 2 HTP, a jemu sa vraj pripojil na 10 krát. spítal som sa ho, či nie je problém v ich prístroji, vraj nie, majú to aj na iných STK na slovensku !?!?! a vraj to robia aj SEATi ako aj VW polo, kde je 1,2 HTP!

Stretli ste sa z nieči podobným?!

Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

emise a HTP je pro mě velká noční můra a už nikdy si je je nenechám legálně změřit. moje první HTP bylo FI 40kW a první stk měření na třetí pokus, takže celkem ok. podruhé to borec nemohl ani za nic natočit, tůroval studenej motor pěkně dlouho do plnejch otáček až motor pěkně smrděl. je to prej tím, že to má 3 válce a nějak jim to nešlo nastavit. cestou z měření motor začal trošku cukat, následoval úbytek oleje, jeho spotřeba 3l na 1000km, zapečený kroužky a motor KO. takže tomu ču....vi bych nejraději pěkně namlátil. do té doby pravidělně servis ve škodovce. tak jsem to tam chtěl nechat opravit a jenom se zasmáli, že to neopravujou a ať si seženu motor z jinýho auta. nakonec se mi podařilo sehnat šikovnýho motoráře, oprava cca 10tis., auto šlo do světa a teď mám poslední verzi HTP, ale na měření už nikdy nepojedu!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vormen: To teda nevím co a dke jsi dělal a co tam byl za problém ale: Emise se u benzinového motoru měří na volnoběh a pak ve zvýšených otáčkách, což je 2500-2800 otáček (kde se to drží max 10 vteřin). Já se teda měřením emisí živím už několik let, ale u HTP jsem nikdy žádný problém neměl - vše prošlo vždy napoprvé. (U dieselů je to ale jiná písnička - 5x do omezovače na 2-3 vteřiny, to zpravidla neřve jen motor ale i majitel :-D )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bylo to přesně takhle: měli tam dva stroje na měření, jeden vypadal nově, napojení na pc a tiskárnu. druhej nějakej krám stoletej s malou obrazovkou, vedle které lezly z díry papírky z hodnotama. jenže já jsem vyfasoval na měření takovýho starýho koko.a co se bál počítače a tak to napojil na ten starej vergl. už jenom to, že to neuměl ani připojit a nepočítal s tím, že to má jenom tři válce, tak to pořád různě tůroval a pořád z toho lezly nesmysly. a to trvalo teda dost dlouho. nakonec to vzdal a napojil to na tu novou mašinu a s tím taky neuměl a celý se to opakovalo, tůrovačka do omezovače atd. nakonec se to změřilo tak, že on šlapal na plyn a já jsem čuměl na monitor a až tam nějaký dvě políčka zezelenaly, tak jsem to měl odkliknout. bylo to někdy na jaře brzo ráno, motor před tím studenej, protože mě vzali nakonec o půl hodiny dřív než bylo domluveno, jinak bych ho zahřál. takže jsem se zařekl a už nikdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďiki za reakcie. Ja som tiež spokojný z HTP... určite sú aj lepšie motorizácie...a možno aj horšie, je to vec pohľadu každého z nás! Keď som pochopil, tak v ČR nerobia emisie cez OBD???? lebo na SK už ich ani inak nemôžu - nepustí soft na STK. Akonáhle zadal typ BZG, tak PC mu vyhodil - pripoj OBD zásuvku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, v CZ se měří emise klasicky - sonda do výfuku a snímání otáček (nějakým způsobem - většinou zvlněním napětí v pal. síti).+ se přes OBD pouze vyčte paměť závad (musí být prázdná). Na školení nám říkali, že jsme jeden z několika posledních států, kde se to měří ještě postaru :-D a že se má někdy (neznámo kdy) přejít na OBD - readiness kódy - a pouze v případě, že nebudou readiness načtené, tak se změří klasicky - jenže ještě nikdo neřekl datum, takže minimálně dva roky pojedem ještě postaru (školení je co dva roky).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Taky sem měl strach. Přede mnou tam mučil 15 minut nějaký naftový Pajero. Tak když sem přišel na řadu, tak mu říkám-jestli mi to bude taky tak dráždit tak to radši pojedu jinam "ke známýmu".

A on na to, že nemohli chytit správný emise, tak to tůrovali a doufali, že tam skočí správný čísla. Stejně ty emise to Pajero neudělalo.

 

Pak sem přišel na řadu já-píchnul to na diagnostiku, dvakrát vyhnal otáčky nějak ke 2800ot/min a řek: V pořádku.  Žádný mučení motoru se nekonalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...