Přejít na obsah

1.8 T netáhne, ztráta výkonu


FerdaII

Doporučené příspěvky

Moje Octa 1,8T mi dela neco podobneho. Par dni zpatky jsem si neceho vsimnul. Kdyz jsem podradil na dvojku a dupnul jsem mu, tak v 5 500ot. auto vystrelilo jak raketa. Pritom turbo po celou dobu hlasite piskalo a spotrebu to ukazovalo porad stejnou. Zkousel jsem to znovu a opet nahly narust vykonu v 6 000ot.

Vag nehlasi zadne chyby, ale vzhledem k tomu, ze auto ma nalitane podle tachometru 281tis. (realne to bude spis 381tis) tak to muze byt cokoliv, protoze v zime spatne startuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Předem se chci omluvit za založení nového tématu, ale už si přestávám vědět rady se svoji 1.8 Turbo a byl bych velice rád za jakýkoliv nápad kdo má trochu zkušenosti. Je tam chip, všechno fungovalo tak jak mělo, po najetí asi 2000km je auto občas jako bez chipu a to pouze za podmínek pokud je venku třeba 15-20 st. a výše nebo když parkrát auto sešlápnu, pak nastává rapidní skok a auto nemá téměř žádný krouťák je to jak nějaká 1.6, kolikrát se tento problém neděje ani pravidelně, za chladná to jede pěkné.

 

muze být špatný i nový origo ventil n75?

Shrnutí:

-nový ventil N75 - originál

-vyzkoušena váha vzduchu z jiného auta, která je 100% funkční a dle VAGu dává nějakých 154g/s

-mechanik procházel a tlakoval okruh - bez úniku!

-na dianostice žádná chyba po celou dobu!

9575D7B6-B250-4EAF-B7D4-CE27C5AFAF3C.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahoj všem, 1.8 T, 20V, AUM, r.v.2008, ahoj všem, fórum jsem pročetl křížem krážem, ale neúspěšně. Trápí mě ztráta výkonu a zvýšená spotřeba, běžné kolem 8,6 l, současná 10,5 a více. S tím je spojen výkon, poslední dobou mně přijde, že od spodu vůbec netáhne. Dále jsem zaregistroval, že při každém studeném (prvním) startu mám po dobu cca 5 minut zvýšené otáčky (1200) a přijde mi, že je z venku cítit benzín. Vůbec nezáleží na vnější teplotě, otáčky jedou i když je venku 30°C.

 

Diagnostika žádné chyby nehlásí. Čidlo teploty chladící kapaliny koresponduje s ručičkou na palubovce a čidlo nasávaného vzduchu ukazuje rovněž správné hodnoty. Vůbec si s tím nevím rady, tak se obracím na vás, zda někdo neměl stejný problém. Děkuji všem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Zdravím chlapi , potřeboval bych poradit mám golf 4 1.8t 110kw. Měnil jsem staré turbo neboť bylo prasklé ale auto jezdilo jako..... Dal jsem nové a auto nechce ject. Při šlápnutí plnej tak vystřelí do 3 nebo 3,5 tisíce a pak začne škubat a nechce se mu nahoru. Ale při postupném přidávání tak je vše ok. Vyměnil jsem svíčky a cívky , diagnostika nic nepíše . Nevíte někdo co by to mohlo být za příčinu? 

Editováno: , autor: Power515
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čauko, skús nalogovať Turbo pod plným plynom (jeden test agresívna podlaha a druhý to postupné pridávanie) tz. Tlak požadovaný a skutočný a nebolo by na škodu nalogovať aj váhu vzduchu a možno aj lambda sondu. Neviem či VW a Škoda zdieľa rovnaké RJ u 110kw a RS 132kw ale ja to mám vo VCDS na kanáli 115, 003 a 031. Ak sa ti to podarí nalogovať a nebudeš vedieť prečítať údaje alebo sa v logu vyznať pošli mi ho a ja sa naň pozriem. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Dobrý deň píšem vám lebo už fakt neviem ako ďalej a dúfam že mi tu niekto konečne pomôže vyriešiť môj problém.

Všetko začalo tým že auto stratilo výkon a niekedy keď sa vyradila rýchlosť (takže padli otáčky na minimum) auto zdochlo to som dával mechanikovi opraviť, opravil to s tým že kupoval nejakú novú súčiastku N75 ventil ale po jeho oprave auto malo väčšiu spotrebu a strieľalo do výfuku takže moja teória je že ten ventil ani nový nekúpil len vymenil výstup (niekde som čítal že sa to dá neviem čo je na tom pravdy) no ale po jeho oprave sa výkon vrátil ale tiež nie tak aký bol predtým potom auto malo problém s kolísaním voľnobehu a z ničoho nič turbo vyplo zošľapne sa plynový pedál na podlahu a turbo tlači presne 0 to auto sa správa tak ako keby to turbo ani nikdy nemalo. Zatiaľ som vymenil všetko čo ma napadlo ale už fakt neviem čo ďalej vymenilo sa : Turbo (repas), N75 ventil nový, nová váha vzduchu, odvetrávanie nová hadica, tlakové hadice od turba skontrolované všetky čo boli zle sú vymenené ale aj tak keby to turbo tlačilo tak by to malo byť počuť ono nič. Na diagnostike vypisovalo chybu N75 ventilu skrat pretože boli káble z konektora zlomené to sa prepájkovala a už to nevypisuje takže auto je na diagnostike bez závad ale turbo stále nefunguje.

Ďakujem pekne za odpoveď a prípadnú radu 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ako vieš, že turbo tlačí presne 0 ? Ak naozaj tlačí nieje zaseknutá wastegate (regulácia turba) v otvorenej polohe ? ... Možno ti tlačí niečo cez 0.3 bary čo signalizuje núdzový režim. Príčin môže byť opäť obrovské množstvo, najlepšie nalogovať údaje z R.J. behom záťaže, takto ti neviem udať príčinu, nemám vešteckú guľu :D .. Skús to nejak nalogovať, prípadne ak si niekde z okolia Lipt.Mikulas, RK, Poprad viem ti s tým pomôcť...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 26. 6. 2020 na 14:53, DwDckQo napsal:

Ako vieš, že turbo tlačí presne 0 ? Ak naozaj tlačí nieje zaseknutá wastegate (regulácia turba) v otvorenej polohe ? ... Možno ti tlačí niečo cez 0.3 bary čo signalizuje núdzový režim. Príčin môže byť opäť obrovské množstvo, najlepšie nalogovať údaje z R.J. behom záťaže, takto ti neviem udať príčinu, nemám vešteckú guľu :D .. Skús to nejak nalogovať, prípadne ak si niekde z okolia Lipt.Mikulas, RK, Poprad viem ti s tým pomôcť...

Ako to netvrdím že tlačí presne 0 s presnosťou :D ale viem že to turbo "nejde", môže byť zaseknutá wastegate na novom turbe ? skúšal som ju ručne a ide s ňou hýbať. Som z okolia PO, ohľadom tých hodnôt behom záťaže čo presne sledovať ? 

ďakujem za odpoveď 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak ide hýbať tam nebude zaseknutá. No ak máš vcds resp. free verziu vag-com s obd káblom vieš si nalogovať hodnoty. Teba bude zaujímať kanál 115, 31 a 2. Popr. urobiť druhý log s kanálmi 20, 115 a 118 (Na youtube je kopec návodov). Ak sa v tom nebudeš vedieť nájsť kľudne mi pošli log ja sa ti pozriem na AFR, n75 a tlaky turba a uvidíme čo bude z toho možné prečítať. Podľa mňa to máš v núdzovom režime kde turbo tlačí okolo 0.3 - 0.4 bar. Príčin môže byť veľmi veľa, ale najčastejšie je to netesnosť tlakového vedenia z turba do sania, netesnosti podtlakových hadičiek, váha vzduchu, nefunkčný diverter valve (deceleračný ventil), netesnosti intercooleru. Najskôr pozri tieto veci, ktoré sa dajú do pár hodín odskúšať, ak nenájdeš nič budeme pátrať ďalej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dobrý den, prosím poraďte: Octa II FL 1.8 TSi, najeto 218 tkm, r.v. 2009. Do letošní jara nebyly žádné problémy, ale pak odešla součástka na motoru Odlučovač oleje -> výměna za nový. Od té doby se občas stávalo, tak jednou za 100 km, že když jsem podřadil a ohulil motor přes 4000 otáček na dvojku nebo trojku, motor začal cukat, rozsvítilo se EPC s hláškou "do servisu". Vždy po nastartování EPC zhaslo a vše ok.

Zhruba po měsíci praskla vodní pumpa z roku 2016, byla plastová, to podle mě nemá s touto závadou spojitost. Nyní před 2 týdny se mi stalo, že se na dálnici rozsvítilo EPC při 120 km/h včetně kontrolky motoru současně. Dojel jsem do servisu na diagnostiku a psalo to problém s řídící jednotkou - mechanik z autorizáku řekl, že to vidí na závadu v elektrice a že budou muset jít kabel po kabelu. Nějak se mi to celé nezdá a proto prosím o radu, jestli se s obdobným problémem již nesetkali?

Od odjezdu ze servisu, kde mi řekli, že s tím normálně mohu jezdit než na mě budou mít čas, je situace následující:

jakmile překročím 2 až 2,5 tis. otáček v závislosti na zařazené rychlosti, tak začne motor opět škubat, netáhne, otáčky nepřekročí a rozsvítí se EPC. Když stihnu sundat nohu z plynu včas, tak se ani EPC nerozsvítí. Dojel jsem tedy domů v rozsahu do 2100 otáček, což byla parádní jízda a zkontroloval motor.

Všechny kapaliny v pořádku, žádné viditelné poškození, motor normálně zahřátý, kontrolky žádné nerozsvícené, vše ukazuje ok. Na neutrál můžu motor vytočit do nesmyslna třeba 6tis. otáček.

Následující den jsem jel po rovince, chtěl jsem vyzkoušet, jestli nenastala nějaká změna: jel jsem na trojku, 50 km/h, otáčky 1900. Sešlápl jsem plyn, otáčky se dostaly na 2200 a začaly cukat +- 50 otáček, auto drželo výkon těch 2200 otáček a už nezrychlovalo. Opět EPC = servis, takže žádná změna.

Podotýkám, že 1.8 tsi má točivý moment od 1400 až 1600 otáček, takže se s tím jezdit "důchodcovským" stylem dá, ale při předjíždění by měly jít otáčky klidně do 4 až 5ti tisíc.

Ještě jednou moc prosím o vaše zkušenosti a předem díky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahojte,

mám podobný problém a rád by som sa s vami poradil čo dalej pozrieť.

Príznaky:
1) Občas auto za studena nechytí na 1x, niekedy na 2 - 3x keď sa chytí ide fajn nevyneháva. Po zohriatí už štartuje vždy bez problému.

2) Auto pod plným plynom nejde úplne ako by malo. Zvykne ho pridusiť najčastejšie to spraví keď prudko akcelerujem potom pustím plyn idem do decelerácie a následne dám plný plyn tak auto sa nechce zobrať ide tak na 70% občas sa po chvíli chytí a vystrelí občas nie. Z času na čas to urobí aj keď prudko zošliapnem plný plyn hlavne na 3 prevodovom stupni a viac. (robí ta aj pri zapojenej aj odpojenej váhe vzduchu možno pri odpojenej sa mi zadlo že to robí menej)

Opravy:

Menili sa komplet náplne a filtre, sviečky(tak ako majú byť), čistenie škrtiacej klapky + základná poloha, 2 hadičky z veka na odvetrávanie, vyčistenie váhy vzduchu, termostat, Kontroloval sa decelarcny ventil podla manuálu(je OK), kontrola podtlaku (-19 až -20)

 

Prikladám aj Log tretí prevodový stupen pod plným plynom (auto citelne nemalo OK výkon)

 

image.thumb.png.87893474714f2a16ea1aaec2843cb611.png

 

Tu je z logu vytiahnutý len priebeh lambdy pri druhom zošliapnutí, auto ide na chudobnú zmes očividne (že by palivové čerpadlo ?)

image.thumb.png.e1b036e26b866445637d8e7cba529c8e.png

 

A do tretice log kde  auto ťahalo pekne.

image.thumb.png.7ec04018b3c8090d30d743612f668c44.png

k tomu priebeh lambda 

image.thumb.png.9bf58a4e7623068988d81357d4161fe6.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...