Přejít na obsah

SÁNÍ 1.4 16V


Doporučené příspěvky

Ahoj,

prosím o pomoc , řeším problém se sáním na 1,4 16V . Nevím jak fungují klapky sání a odfuky přetlaku z motoru . Motor jde nastartovat , po zahřátí má tendenci snižení otáček až ke chcípnutí. V případě sundání víčka oleje se motor vrátí do normálních otáček a chodu . Motor mám po částečné G.O. , protože se potkal píst s dvěmi ventily na třetím válci díky poškozené vodní pumpě a přeskočení rozvodáku . Mám tohle už opravené , ale nemohu přijít na to s tím sáním .... heeeelp :) díky moc za reakce

Karlos

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 let později...

Ahoj, nevím co vybrat, tak to napíšu sem. Mám únik chlad. kap., dle servisu se jedná o vadnou topnou trubku na sání. Díval jsem se do DP a při výměně se musí demontovat sací potrubí, nepíšou ale jak. Může mi někdo popsat, jak přesně na to, na co si dát pozor a zda to lze bez speciálního vybavení? Motor 1.4 16V 63 kW, BXW. Děkuji.

Editováno: , autor: mambo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, díky, to je přesně ten díl. Ještě se chci zeptat na pár věcí, to sání drží na kolika šroubech? Budu muset nejdřív demontovat samotné vstřiky a rozdělovač paliva? A co klapka, s tou nebudu zvlášť nějak manipulovat? Nemohl bych provést základní nastavení. A předtím nejdřív sundat filterbox, viď? Pak určitě vyměním raději všechna těsnění. Psal jsi, že drží na dvou šroubech, ale to bude asi jen ta trubka k sání, samotné sací potrubí nevím, na kolika šroubech drží.

Editováno: , autor: mambo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Filter dole, klapka ostava žiadne zakl.nastavenie (aku sa oplati odpojiť) potom rampa vstrekov dve samorezky držia a sanie asi 8 či 10 šrobov. Jeden šrob sania je dole hlboko pod klapkou to nahmataš je blízko snimaču otačok motora. Ešte tam je plastova trubka od odlučovača oleja na tento vymenník ale to už budeš vidieť pri demont.

svoje ked som menil:

Snímka.PNG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...