Přejít na obsah

Rapid hatchback


schimmer

Doporučené příspěvky

Nemecky Auto-motor-und-sport uvadi, ze na nemeckem trhu bude Spaceback startovat od 14.500€. Coz je o 500€ vyssi cena nez oproti liftbacku. Takze z dalsiho zdroje se potvrzuje, ze Spaceback bude paradoxne drazsi...

Jen pro zajimavost prikladam novy obrazek, mozna uz nekde byl.

post-19833-0-71334300-1377101487_thumb.j

Editováno: , autor: schimmer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle me Skoda marketingove zacili Spacebacka proti i30/Ceedu a proto obdobna cena kolem 290tis, kdezto liftback marketingove miri proti Fluence atd a proto cena kolem 260tis. I kdyz je technika shodna atd, marketingove se to da takhle "oduvodnit". Napovida tomu i to, ze Spaceback ma oproti liftbacku urcite lifestylove "picovinky", ktere tu cenu jakoze ospravedlni, i kdyz jsou za priplatek. Osobne si myslim, ze v druhe generaci z obou aut vzniknou samostatne rady. Uz nebude Rapid Spaceback, ale jen Skoda Spaceback...To jen spekuluje samozrejme...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajímavé, že byl zmíněn podíl 50% na produkci Rapidu. Nemůžu to najít, ale u liftbacku tuším padlo 60 000ks ročně pro Evropu (kdo najde, dostává ode mě bludišťáka). Pokud by tedy byl poloviční podíl hatchbacku na celkové produkci včetně Číny (kde čekám výrazně větší zájem o sedan), má Škoda s touhle verzí v Evropě o hodně větší plány než s liftbackem.

 

A k samotné Číně - ta má mít také dvě verze - SK253/1CS (což bez CS odpovídá evropské verzi hatchbacku) a SK253/0CS, což zbývá na čínský sedan. Evropská verze liftbacku má označení SK251/1.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak doufám, že teď, když bude mít Škoda v nižší střední dva modely a tedy čtyři karoserie, tak se jí povede korejce trochu vykázat do patřičných mezí. Už před několika lety Vahland sliboval, že Škoda korejské konkurenci ukáže, zač je toho loket. Snad ty časy konečně nadejdou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ktery u nas prakticky neexistuje. Ve srovnani treba s Francii, Italii nebo nejlepe prave Koreou. Velkou vetsinu prodeju u nas dela v ramci segmentu podnikatelu a hlavne firem.

 

A k tomu neustalemu breku nad cenou. Co se stalo po dvojim zlevneni Skody v roce 2008? Co se stalo po zlevneni Octavie v srpnu 2010? Co se stalo po zlevneni dalsich modelu? Konkurence po kratkem case zase zlevnila, aby byla levnejsi. Protoze ji ani nic jineho nezbyva, referencni cenou je jednoduse Skoda. A ta s cenama v pripade solidnich prodeju nebo pokud se trh nejak vyrazne neutrhne dolu nikam hybat nebude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pouze nepatrně. Ale pozor na Golf a Leon. Variant vypadá velmi dobře jak cenou, tak provedením. Leon se už teď prodává velmi dobře a brzo přijde varianta combi. Osobně si ale myslím, že na Stodůlkách zněl rozkaz jasně: "Deset procent za každou cenu". Takže pokud se bude Škodě nebo koncernu jako takovému dařit, vrátí se korejci zase do cenových bažin.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no rapid je ani nie ze jednou nohou . .ale skor iba polovicou auta v segmente B  :kol-31:

.. bude to zaujimave v CZ zrejme trosku inak ako v SK  ,
z mojho pohladu, vybavou a kvalitou materialov pouzitych v interieroch ako aj formamy financovania (v SK) vie H/K pritiahnut vcelku ludi (stvrtiny/patiny vs. na tretinky u skody) a 5 - 7 rocnou zarukou bez priplatku   ... k i30 a cedniku .. ako skoda k rapidu
vidim v svojom okoli viac i30 nez rapidov...  

i30 a ceedy vidavam skor u mladsich rocnikov

kym Rapidy skor ako firemne a potom tiez starsie rocniky spoluobcanov  (najma takych co mali doteraz napr. Felicie alebo uplne ine znacky ako jazdenky )

 

 

ad MPV v predaji je uz KIA Carens , ktora mi niektorymi rieseniami pride ako Roomster  ale zatial som ich vela .. resp. ziadny nevidel na cestach ...

 

Bojler, MPV narazas na nastupcu Roomstra ? alebo ? vies uz nejake informacie ? alebo tento model sa poberie smerom k uzitkovym vozom ako nedavno naznacil ktosi z SA ...
 

Editováno: , autor: LUKY-007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...