Přejít na obsah

divné zvuky od serva + problikávání světel


Uhlíř Petr

Doporučené příspěvky

Ahoj, poraďte mi prosím někdo, jsem už z tý mojí fabie zoufalý. Už dlouhou dobu mi děla servo takové divné zvuky, v zatáčce mi navíc v některých bodech jde úplně divně volant (prostě jako kdyby v tom bodě najednou chodil posilovač hrozně moc a úplně se mi volant začne o kousek škubat do leva a doprava.. ale jen třeba o 2 cm... otočím volantem o trochu víc a pohoda, zároveň jsou v tu chvíli pak slyšet ony divné zvuky. Občas mi to dělá i na místě kdy jsou kola rovně, prostě slyším jen takový divný zvuk..

Je pravda, že jsem si přes VAG nakódoval RS řízení, ale mám diesel 1.9 a RS je také diesel, takže si nemyslím, že by měl být problém třeba v tom, že by bylo auto na to servo těžké nebo něco takového.. Navíc myslím, že to dělalo i před tím..

Včera už jsem se naštval a vyndal jsem baterku abych se podíval, jestli je v servu dost oleje a bylo.. dokonce byl krásně červený bez nějakého bordelu..

Při včerejší večerní cestě do kina jsem zastavil na semaforu za autem, a zjistil jsem, že pokaždé, když to udělá ten divný zvuk.. (někdy to udělá třeba jen jednou za otočení volantem a jindy zase když stojím tak třeba i 2x za vteřinu.. ve výše zmíněném kritickém bodě otočení volantem i vícekrát..), tak se mi trošičku pozhasnou potkávací světla (spíš jen trošku probliknou ale nezhasnou úplně)

Auto je totální sociálka a v elektronice jsem se nehrabal v podstatě nijak - pouze přidělání originálních reproduktorů do zadních dvěří (výškáčů) a pak repro od sony (středobas dozadu do plata) + jsem si dodělal tempomat který mě funguje v podstatě jak má.. je aktivovaný VAGem atd...

Jediné co mi auto píše na VAGu jsou vystřelené pytle (potřebuju nový kroužek a přepálit jednotku) ale to už počká.. je to od té doby co jsem auto dostal.. po přidělání tempomatu mi to píše i chybu pohonu 4 kol a nějaké kraviny jako řídící jednotka motoru chybná, člověk co dělá do diagnostiky mi ale řekl, že mám chybně nakódovanou výbavu poté, co jsem přidal tempomat (a je pravda že tyto chyby se ukázali opravdu až potom)

když šlápnu na pedál brzdy, tak občas slyším takové malé brnknutí, jako kdyby nějaké pérko nebo něco.. občas to udělá i při malinkém dotknutí pedálu, nedělá to ale nijak pravidelně, a myslím, že to s tím nemá nic společného..

Můžete mi s tím prosím někdo pomoci? Budu rád za opravdu každou radu, mám svoje auto rád a potřebuju ho na dojíždění na VŠ.

Typ fabia 1.9 sdi 47 kw, rv 12.2000, classic, hatchback

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělalo mi to taky.. cukání volantem, poblikávání světel.. je v hájí snímač úhlu natočení volantu.. Vyměň ho a budeš ok.. Když takhll budeš jezdit dál, může se časem stát, že dokurvíš servo.. já jsem ho kupoval u cc-autodíly a tam to šlo udělat s výměnou za ten vadný a tím jsem dostal tuším 1500Kč slevu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc :) Libero a royce: shodli jste se oba ze je to to same? nebo kazdy rikate neco jineho? Moc tomu nerozumim.. kdyztak to hned objednam a vymenim.. muzete mi prosim poradit, kde se to da vymenit / aspon popsat cestu kudy k tomu dilu/ a dal bych vas teda chtel poprosit, jestli by jste mi nemohli rict, jake je kodovani pro servo na fabii 2000 1.9sdi díky moc :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podivej se do sekce fabia II - elektrika - a tema se jmenuje "posilovac rizeni nefunguje". Je toho vice,od vadneho serva az po kabelovy svazek,ci cidlo natoceni,nebo take vadny kostrici kabel od Aku,viz.muj a koleguv pripad ze zdejsiho fora.Resil jsem to 2roky. Pisu z mobilu,tak nevim,kde mas toto tema zarazene.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyjo tak super stacilo prekodovat servo, mel jsem tam nejaka silena cisla.. podle stitku vzadu jsem zjistil ze fabia je brana jako lehky vuz, ESP nemam tak jsem tam nakodoval 00140 a uz sli chyby vymazat a zmizelo mi i to o tom snimaci uhlu a kontrolka zhasla, servo uz nedela ramus, posilovani je plynule a svetla sviti jak maji :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

ja si myslím,že sme sa zhodli...ja som len doplnil,že diel,ktorý dostaneš ako "protihodnotu"za starý(a v zvýhodnenej cene) sa nazýva X-kový..je to poznať aj podľa toho,že nový diel má v objedn.čísle na konci písmeno X...

ahoj,potřebuji radu.. jsou tam dva druhy těch snímačů? Já mám právě ten stejný problém jako pán výše uvedený a pisou tam že tam jsou dva druhy na 1.9 SDI 47kw jeden jako KoYO a druhy TRW..který to teda je ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...