Přejít na obsah

Superb III


schimmer

Doporučené příspěvky

Ad mezera pod světly - je pravda, že je doslova obrovská a určitě to bude pěkný lapač prachu. Nicméně moc bych si nedělal naděje, že je to "vada" předsériového auta. Když jsem to zkoumal v Ženevě, přišlo mi, že je to záměr a má to tam tak být (tedy zřejmě dle designera). No jsem zvědav, ale mám pocit, že to tam zůstane.

 

Ad chromovaná kola - u nich se pořád nemůžu rozhodnout, jestli se mi líbí nebo ne. Zajímalo by mě, jak boudou vypadat na běžném nepřeleštěném autě, ale lehce provozně ušpiněném - kdyby tolik už nezářily, mohlo by to vypadat pěkně.

 

Jinak se mi nový Superb dost líbil a snad bude i v praxi dost odlišitelný od O3, zejm. jsem zvědav na 2.0 TSI 206 kw, třeba konečně přesedlám z nafty na benzín, i když šestiválec už jsem propásl a to mě asi bude už pořád mrzet :)

 

Jediné, co mě asi vadí, je absence vyhřívaného volantu...

 

A ještě mě napadla jedna věc, v Ženevě měly superby paměť na polohu sedadel i u spolujezdce, ale v oficiálním ceníku jsem to nenašel. Neví někdo, jak to bude?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím zda Kubáň byl pri smyslech když navrhnul to díru pod světlem, celý svět dělá vše pro plynulé obtékání vzduchu okolo karoserie a s pečlivým přechodem jednotlivých dílů, aby nevznikal odpor vzduchu a dále se nehromadily nečistoty ve škvírách. Takto to vypadá jako domácí tunning, když se něco nabastlí na auto z jinýho auta. Ale ničemu se nedivím, to prolamované zadní víko u OIII bylo taky vychvalovaný a ejhle S III je naštěstí bez toho efektu nabourání.

Naštěstí je dnes velká konkurence a dá se vybírat mezi autama která jsou důkladněji řešený. Jsem zvědavej na stanovisko výrobce k té díře, na kterou upozurňujou snad na všech automobilových forech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pouzijte-tlacitko-sdilet.gif

http://auto.idnes.cz/foto.aspx?c=A150326_103501_automoto_fdv

 

Tady je to dobře vidět jak ty světla jsou jak z cizího auta a osobně bych je udělal větší a zcela jinak. Zlatá stará O1 kde bylo vše čistě a elegantně udělaný že i za téměř 20 let není tak vzhledově na tom zle. Tento styl SIII je na to o poznání hůř.

Editováno: , autor: wolfspitz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty bys k obrazu svymu predelal vsechno a pak by to vypadalo jako 10+ let stary Sorento nebo OI.

Podle me je design xenonovych svetlometu pecka, tu diru tam ma mimochodem i FIII. A muzes si byt jistej, ze kdyby to narusovalo aerodynamiku do te miry, ze by to stalo nejakej gram CO2, pak by tam urcite nebyla.

BTW, ten chybejici prolis na viku kufru supluje tvar vnitrnich svitilen, to jen na okraj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdepak, nepředělal bychto na vetrána, ale super moderní verzi. Podívej se co dělají jiní za světla a jak jsou zasazená do kastle. A čistit tu díru budou galeje, taková podzimní řepná kampaň dokáže realizovat přímo netušenej zážitek z tohoto provedení a řešení. Na toto řešení nemohl mít vliv Vlčího hradu, to je úlet celého týmu designérů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poukazuju jen na to co se nepovedlo a může to mít vliv na spokojenost při užívání auta. A to jsem Supa III neviděl na živo. Pokud bude dojem z technického a matriálového řešení jako u O III tak potěš koště. Já vím že již žádné auto z Boleslavi si nepořídím, stačí se podívat na konkurenci a hned je alternativa bez kompromisů na světě.

Třeba dlouhatánsky oznamovaná velká Škoda 4x4, na kterou teprve staví fabriku má být menší než sestra od Seatu a tak i zde bude konkurence mít navrch a to přímo Koncernová. A když se to převálcuje cennovou politikou Boleslavi tak je taky jasno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když zmiňuješ Sori tak ten nemá v současné době moc konkrence, rámové auto je již vymírající a třeba RR Def je již odpískanej ve výrobě a zbyl MB G a LC. Tedy jiná finanční třída. Proto já nemám v budoucnu tak snadné řešení, jako je to u Supa III kde i Toyota dělá konkurenci a našlo by se moc dalších aut. Zejména když maj motory nad dva litry a i by se našel šestiválec, i když dražší. Prostě Sup III v základu s 1,4 je předražená bída a v tého třídě bych viděl minimum 1,8 a více. Jenže pak stoupá cena a další konkurence se velice sbližuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...