Přejít na obsah

Nejdou otevřít zadní dveře


JURÁŠ

Doporučené příspěvky

no řeknu ti asi tolik že to vypadá na repasi zámku.Já toto prodělal začátkem prázdnin.Naprosto stejný projev jako u tebe.Jde o to,že v zámku( v celém tom systému) je plastový váleček a ten se časem zanese.Díky tomu není schopen ti otevřít dveře.

Můžeš buďto udělat výměnu všech zámků a nebo nechat rozebrat celý zámek a vyndat ten plastový váleček a vyčistit ho a promazat zámek.Je to práce cca tak na 1-2 hodiny.

Mi to dělal autoelektrikář.od té doby paráda a vše chodí jak má.I přesto mě upozornil na to,že nebude trvat dlouho a začnou blbnout i ty druhé dveře a postupně asi i ty zbývající.

Začíná to skoro vždy pravými zadními dveřmi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

No výborně, taky jsem na tom podobně s pravýma zadníma. Akorát mě ten čudl nepadá, buď když otevřu dálkáčem se neotevřou(občas jo občas ne) jak jinak než pravý zadní a nebo, což mě štve víc se při zamknutí někdy zamknou a někdy ne. Začlo to ve velkym mrazu, tak sem to přisuzoval, že tam nečo zateklo a zmrzlo, ale ani teď po oblevě to neni lepší. Myslíte, že je to taky tim válečkem? A popřípadě zvládne to člověk sám vykuchat, vyčistit a zas namontovat, nebo je potřeba autoelektrikář?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

u octavky mi to dělalo zase, že se mi občas při jízdě zamkli všechny dveře a nebo naopak odemkli(u zaparkovanýho auta), což bylo horší, ale než jsem to vyřešil, tak to do mně jeden dement poslal a bylo po octě, vyhoda je, že teď mám supa

Zkusim prolíst ty dráty, ale vhledem k tomu, že garáž nemám,a musí se sundavat tapec a celí to rozebírat, tak v tomhle počasí nic moc zábava, vidim to na autoelektrikáře, ale dík za radu, snad se to tim vyřeší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
  • o 2 týdny později...

Tak jsem další majitel zavřených zadních dveří :kol-28:

Jediný, o kom vím, že je otevřel, je žralok a to vypáčením čalounění.

Vůbec by neuškodil návod, kdo co a jak

Zajímalo by mě, jak to řeší v origo servisu, jestli stejně?

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jako uplně jsem problém nevyřešil, ale už vim jak je otevřít, během 2 vteřin, záleží, jestli to tobě půjde taky, než jsem na to přišel, tak jsem zkoušel sundavat tapec na zavřenejch dveřích ala žralok, což sice jde, ale je to vopruz a hlavně mě to vůbec nepomohlo, jelikož i když jsem rval za táhlo jak to jen šlo, tak se stejně ani nehlo, povytáh jsem ho max o cm a zase to zajelo zpátky, takže bych musel jak někdo psal ten zámek rozmlátit, když jsem zmáčknul otevírání dveří ať na DO nebo u řidiče, tak se čudl malinko pohl, ale nevylez, jak kdyby tam tomu něco bránilo, v létě mi to funguje naprosto bez problémů, jen občas zablbnul, ale teď jak se ochladilo, to zase začíná zlobit víc, takže to asi budu muset nějak řešit, ale u mně asi bude problém v drátech v husím krku, jelikož když snima pohejbu či je prostříknu kontaktolem, tak to pak chvilku funguje v pohodě, ale v drátech se moc nevyznám, takže to pak budu muset šoupnout někomu, kdo se v tom více vyzná, moji mechanici bohužel  nejsou elektrikáři

 

teď k samotnému otevírání, u mně funguje když na dálkáči mačkám opakovaně odemikání a přitom tahám za vnitřní kličku na těch zavřenejch dveřích, tak 3x zataham a přitom tak 4x zmáčku odemikání a čudl vyleze a je hotovo, asi taky tim, že jsem na to přišel, jsem to tolik neřešil, byli jiný priority a hlavně žádnej elektrikář, horší je, že jak je chladnějc, tak to zase začíná, občas se neodemknou a taky bohužel občas nezamknou, takže to teď musim furt kontrolovat a kdyžtak docvaknou ručně, naštěstí se to pak zas odemkne, jinak třeba u víti pomohlo rozebrání zámku a pročištění nějakýho válečku v něm a fungovalo to dobře, chystal jsem se na to celý léto a pak jsem to stejně zapoměl, tak snad ti to půjde mou technikou otevřít, je celkem nepracná, ale než jsem na to přišel, hrůza

Editováno: , autor: Doktorone
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tam je průser ten doublelock. Já mám ten zámek úplně mrtvej. Píše mi to i VAGína. Musím to otevřít prostě mechanicky. Určitě toi jde nějak vyháčkovat při staženém okně. Ale neradno se tam něčím rejpat...

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Takže jsem zkusil způsob jak výše uvedl Doktorone a kupodivu se mi to do minuty podařilo klikou v kombinaci s DO otevřít. Mrkl jsem na vodiče v průchodce mezi sloupkem a dveřmi, ale vypadaly vcelku dobře. Tak jsem zatím rozpojil jen konektory a dveře odemykám zevnitř klikou a zamykám čudlíkem ve dveřích. Aspoň mám jistotu že je otevřu až se chytím demontáže a opravy zámku. (mikrospínače, studené spoje, případně kabeláž)

 

Doktorone díky za tip :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no nemáš vůbec zač, aspoň že to ještě někomu pomohlo, a když je máš odpojený, tak nefungujou na centrál, že, čili jsou furt zamknutý než je sám neodemkneš zevnitř? jestli jo, tak to asi taky udělám, někdy totiž zůstanou odemčený a když si nevšimnu, tak na ulici nic moc

a pak když přijdeš na to čim to je, tak dej info

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo máš pravdu. Teď ty jedny dveře fungujou jako bez centrálu. Kolíčkem zajistím, klikou odjistím a otevřu. Já jsem problém se zamykáním neměl nikdy, jen mi to odemykalo až třeba na třetí, čtvrtý pokus. Až do stavu že to nešlo odemknout vůbec. Až se k tomu dostanu a zjistím čím to bylo, tak dám vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...