Přejít na obsah

Zkušenosti s Kenwood KDC-5751SD + rada


LukiX

Doporučené příspěvky

Ahoj,

rád bych se s ostatními podělil o mé zkušenosti s autorádiem Kenwood KDC-5751SD. Měl jsem v moji O1 originál autorádio Symphony na CD.

Zatoužil jsem po lepším zvuku s tím, že nejprve vyměním autorádio a pak dojde k vytlumení dveří a výměně repro.

Po nějaké době pročítání různých doporučení na netu, jsem váhal mezi ALPINE iDA-X311 a Kenwood KDC-5751SD. U Alpine mě odrazovaly negativní komentáře, které kritizovaly těžkopádné ovládání. Vybral jsem si tedy Kenwood KDC-5751SD a po 5 měsících bych se s Vámi rád podělil o zkušenosti:

Kvalita zvuku:

Nejsem schopen hodnotit, stále jsem totiž nevyměnil repro a rozdíl oproti originálnímu Symphony CD na původních Škoda repro nijak nepozoruji. Pokud ano, tak je rozdíl v kvalitě zvuku skutečně minimální. Ale vzhledem k tomu, že jsem věděl, jak špatně má O1 vyřešeny dveře, mě zanedbatelný rozdíl v kvalitě zvuku nijak nepřekvapil.

Funkce autorádia - vstupy:

Spokojenost. Možnost čtení médií přes USB, CD, SD karty, Aux.

Ovládání autorádia:

Jedním slovem katastrofa. Ergonomie ovládání je naprosto tragická. Při řízení musíte hledat titěrné tlačítko “lupa” abyste se dostali do knihovny médií (průzkumníka souborů), kdy pak musíte několikrát nelogicky a zdlouhavě vybírat skladbu z adresářové struktury. S trochou nadsázky než najdete vaši oblíbenou písničku jste už skoro v práci a vypínáte motor.. Osobně dělám v IT, technika mi tak rozhodně cizí není, zkuste si tak představit za volantem moji manželku jak hledá svůj oblíbený song. Většinou hledání vzdala a přijížděla za zvuku Metallicy mezi své udivené kamarádky :D

Podpora SD karet:

Největší marketingový blaf.. Jeden by řekl, že pokud výrobce garantuje podporu SD-HC karet, prostě koupíte nějakou rozumně rychlou kartu, nahrajete MP3 a ty pak půjdou v autě v klidu přehrát. Omyl. Načítání adresářové struktury na 16GB SD kartě trvá bezmála minutu. Možná i více. S tím že listování je neskutečně pomalé a otravné, v podstatě nepoužitelné. Několikrát se mi stalo, že autorádio nenačetlo SD kartu vůbec. Po vypnutí a zapnutí si to pak rozmyslelo.. Podotýkám že používám značkovou SD kartu CLASS 10.

Závěr:

Tím jsem asi shrnul klíčové vlastnosti tohoto autorádia. Věřím, že po stránce zvukové se jasná o výborné autorádio, ale celkový dojem nehorázně kazí otřesné ovládání a pomalé načítání skladeb. Výrobce zřejmě použil elektroniku asi tak z roku 1620, protože v dnešní době, kdy FULL-HD video přehraje krabička o velikosti krabičky zápalek, je pomalé načítání mp-trojek vrcholem fiaska.

Asi jsem jako naprostý laik co se týče autorádií byl moc zhýčkaný tím, že MP3 umí přehrát bez jakýchkoliv potiží dnes i dětská hračka a nečekal jsem, že tak základní fakt jako rychlé a bezproblémové přehrání MP3 bude u autorádia taková otrava..

(pokud by byl zájem, přidám i video, aby bylo názorněji vidět o čem mluvím… )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...nepopsal jsi jakým způsobemn jsi nastavil korekce protože zvuk mezi Kenwood a Symphony musí být rozpozantelný.Lze nastavit i LPF což nezatíží reproduktory nadměrnými basy a nedochází tak ke zkreslení.

Ergonomie je možná pro tebe trošku krkolomná, ale ubezpečuji tě, že jsou daleko horší rádia na ovládání.Já osobně bych ti Alpine doporučil (sám mám CDA-9831R) dělal jsem teď Megane a jako HU si majitel vybral Alpine CDE-131R a načítání z USB (mini SD 4GB) šlo skoro okamžitě.

Ze sortimentu Kenwood bych ti doporučil model KDC-6051...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/39-1-Autoradia/154-2-autoradia-s-USB-SD-slot/5/1470-KENWOOD-KDC-6051U

Kde je nutné věnovat pozornost jen základnímu nastavení, to je ale u každého rádia...a pak je vahledávání jak složek tak i skladeb naprosto bez problému (zkoušel jsem i na 8GB USB) to se snadno provádí ovládacím kolečkem a vabraná složka popř. skladba se potvrdí stiskem kolečka.

K používání SD...nebudu oponovat protože pořídit dobrou SD je docela problém proto já osobně upřednostňuji zadní vstup USB (KDC-6051) kdy se fleshka umístní buď do schránky spolujezdce a nebo do kapsy pod volantem kde je fleshka kdykoli po ruce.

Takže závěrem...zkus si pohrát s nastavením zvukového pole když už ovládání není podle tvého gusta

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Také vlastním toto radio. S menšími kartami (2gb a 4gb) nemám moc problém, akorát při přecházení skladeb a složek radio vynechává, prostě na sekundu je ticho. Nedávno jsem si koupil 32gb kartu a načítání je velmi pomalé, procházení jde pomalu s vynecháváním a občas taky vůbec. Hlavně s touto kartou vynechává dokonce i při obyčejném, přehrávání třeba vždycky po půl minutě někdy dýl. Občas radio nechce načíst jak kartu, tak ani usb musí se prostě vyresetovat a vše nastavovat od znova.Rád bych radio vyreklamoval či vyměnil za jiné, ale nevím zda je toto důvod k reklamaci, či jak to dokazovat :/ Zvuk a nastavení okolo je kvalitní, ale dnes jsem zjistil, že mi přestala hrát levá strana.Zatím jsem nezjišťoval zda je problém v radiu nebo kabelu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Myslím, že toto rádio je co se týče vstupů z USB nebo SD prostě průšvih a fisko :) Jak jsem psal, vyzkoušel jsem několik karet - všechny minimálně class 10 - to dle specifikací znamená 10Mbit/s zápis, 80MBit/s čtení! (pro představu, takovou rychlost čtení nemají ani některé notebookové 2,5" pevné disky a datové toky kvalitních MP3 jsou kolem 320kbit/s) Za mě osobně toto autorádio nedoporučuji. O ergonomii ovládání za jízdy, raději nemluvě..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...