Přejít na obsah

Zimní pneumatiky


Jogi

Doporučené příspěvky

Zdravim

Kupil som zimne pnemuatiky na Feldu Continental TS 780 v znamom pneuservise, ale nahadzoval som ich v inom pneuservise, technik ich este len zobral do ruk a vravi ze su to Protektory, ostal som zaskoceny ani som sa ho nestihol spytat ze podla coho to sudi. Volal som do servisu kde som to kupil, tvrdia mi ze neexistuje aby to boli protektory, tak neviem kde je pravda. Podla coho je mozne zistit ci ide o protektor alebo original pneumatiku. Ako pozeram tak pozeram nic zvlastne tam nevidim, rok sedi na pneu 2009 (co je 20 tyzden a rok 09) aj podla mna vsetko ostatne tak hadam ma neokaslali v tom pneuservise, tie pneu neboli lacne jedna pneu 45 €...

Prikladam aj foto:

post-39375-1255706237_thumb.jpg

post-39375-1255706247_thumb.jpg

post-39375-1255706255_thumb.jpg

post-39375-1255706266_thumb.jpg

post-39375-1255706274_thumb.jpg

post-39375-1255706295_thumb.jpg

post-39375-1255706310_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

To je z blata do kaluže. Obidve pneumatiky patria do low-end kategórie, môžeš si hodiť korunou.

Ak mám niečo odporúčať, tak pozrieť sa do vyššej kategórie. Pneumatiky majú veľký význam pre bezpečnosť, stačí neubrzdiť a škoda je oveľa vyššia, ako pár ušetrených korún pri kúpe pneumatík.

Za dobrú cenu sa dajú kúpiť napr. Uniroyal MS Plus 66, Semperit Master Grip, alebo Nokian W+. V minulosti som tiež jazdil na Barumkách a Matadorkách, ale potom som prešiel na Uniroyal MS Plus 5 (zatiaľ na nich stále jazdím) a bol to podstatný posun vpred v jazdných vlastnostiach.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud trváš na volbě z těchto dvou, tak vol Matador a řeknu ti také proč. Já kupoval současně třináctky Matador MP52 (na Feldu) a čtrnáctky Polarisky (na Fábku). Podotýkám že s Feldou jsem jezdil denodenně do práce, s Fábkou jezdila žena, popř. nějaké rodinné pojezdy. V každém případě Fábka najezdila za tu zimu podstatně méně než Felda a Polarisky jsem letos musel dát už dozadu jen na doježdění (a to bych ještzě řekl s bídou). Kdežto Matadorky když jsem dával teď zpět na Feldu na další zimu, tak mám pocit že snad nejsou ani jeté. Po této zkušenosti jsem si i na Fábku letos objednal na předek Matadorky, akorát že neměly MP52 ve čtrnáctkách ale malinko jiný vzorek MP55. Tak jsem zvědavý jakou budou mít výdrž. Ale mám pocit že Polarisky opravdu moc nevydrží.

Jinak k příspěvku výše, ono pokud bych nemusel obouvat dvě auta současně ( a jak na potvoru to tak většinou vychází) , asi bych si taky dopřál něco "lepšího", ale holt každý nemá v kešeni patřičný obnos na to aby obul celé auto něčím lepším

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Já jsem koupil protektory vraník http://www.alukola-levnepneu.cz/eshop/protektory/zimni-osobni-pneu/vranik-hpl-4-165-70-r13.html?manufacturer_id=27&pop=0

Protože nové co měly se mi nelíbil vzorek - jezdím do hor (Zlaté Hory - Jeseník) jediná nevýhoda že pro vyvážení tam jsou závaží jak pro vzpěrače, ale na sněhu zatím jezdí dobře.

Uvidíme jakou budou mět životnost.

Jak je hodnotíte vy? Doufám že jsem neudělal úplnou blbost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Continental TS810, jsou perfektní, mám i Polaris 2 a jsou taky hodně dobrý. Na feldě jsem měl OR54, pak Polaris 2. Naprostá spokojenost. Ve "feldovým" rozměru jsem byl taky velmi mile překvapenej Debica Frigo.

S Matadorkama nemám osobní zkušenost, ale i z okolí slýchám dost chvály na Polaris 2, takže bych se jich fakt nebál. S Conti jsi však chybu rozhodně neudělal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosim vas,mohol by mi niekto napisat na aky tlak mam nafukat zimne pneu. na Felde ? Pri prezuvani mi ich v servise nafukali na 2,2 vsetke 4. no mne sa jazda na aute zda dost tvrda a predna napravy akoby lietala a nesedela pekne na ceste.Je to iba pocit pri tej zmene z letnych pneu,alebo maju mat inu hustotu ? Dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já Vraníky jezdil několik let v Bílých Karpatech naprosto bez problémů, olovo navíc mívají každé protektory oplatí se po zimě převážit, na O1 mám GYUG7+ na jednom novém disku s novou gumou mám víc olova jak na protektoru. Životnost závisí jak jezdíš, já je měl 3 zimy a v létě jsem je dojel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Na svojí Feldě jsem měl Polaris 1 a bez problémů (ovšem na hory jsem nejezdil),v práci na Felicii Matadory (typ už si nepamatuji)ovšem to byl děs běs,na sněhu bída,po jedné sezoně (asi 8000 km)se na nich udělaly "boule" - a takových nás bylo víc (možná špatná serie?)... Pak jsem dostal Polaris 2 a na ně si nemůžu stěžovat. Po nich přišly Dunlop Wintersport 3,na sněhu na úrovni Polaris 2,ovšem byly nadmíru hlučné...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Jaké pneu byste doporučili na zimu na feldu, velikost r13 165/70. Koukal jsem na testy ale výsledky se test od testu velice liší a nejsem z toho nijak moudrý. Zajímají mě levnější pneumatiky do 900kč za jednu přes internet. S autem se bude jezdit převážně ve městě, tedy sucho, mokro, občas někde led, břečka. Žádné vysokohorské podmínky. Takže pro mě není klíčové, jak pneu zabírá v hlubokém sněhu apod.

Uvažoval jsem o Matador MP52, Barum Polaris 3, Sava Eskimo S3. Doporučili byste některé z nich popřípadě ještě jiné? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...