Přejít na obsah

Čekání na Rapida - koupě nového vozu


manfroto

Doporučené příspěvky

fabia combi ambiente plus, motor Tsi, výbava 3x větší než rapid, cena bez metalízy 260 tisíc... kamoška si byla nacenit rapida v Brně, v podstatě to stejný výbavou jak zminovaná fabka plus metla- 360t korun.. já myslím, že to stačí..

Fabia má 3x větší výbavu, až jí z toho chybí ESP, hlavové airbagy, Climatronic, 2DIN radio Swing, výškově nastavitelné sedadlo spolujezdce, multifunkční volant nebo zadní parkovací senzory. Slevu od prodejce dostane kamoška srovnatelnou na obě auta.

Fabia Combi Ambition Champion 1.2TSI/63kW 269 900Kč

Rapid Ambition PlusExtra 1.2TSI/63kW 324 900Kč

A pokud chce Fabiu za tuhle cenu, tak by si měla pohnout, protože mírně zdraží.

Zrejme jsou prodeje Rapida tezce podprumerne...v MS kraji nejezdi snad nic

Pokud neni nejaky problem s produkci, tak se da rict, ze jsou za první mesic dost zoufale. Nasazeni HTP, skladba vybav, zmasakrovane ceny ze strany Peugeotu/Citroenu par dnu po predstaveni Rapidu, velmi agresivni ceny dalsich konkurentu vcetne Golfu, neustale opakovani o cenove atraktivite pred predstavenim. Navic predstaveni v cervnu a uvedeni na trh po ctvrt roce. Myslim, ze v MB Praze mají o čem přemýšlet.

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale tolky negativizmus :) , pravdou je ze masaker cien u PSA je brutal ..

som sam zvedavy ako sa skoda vyrovna s touto konkurenciou a nizkym i predajmi rapidu

vzhladom na to ako pises ze sa opakovala cenova atraktivita pred startom predaja ..

tipujem ze pridaju vybavu .. a neskor aj tak znizia ceny .. ked im to nepomoze :-)

alebo v case zavedenia dalsej karosarskej verzie rapida budu mat prilezitost urobit vyraznejsie zmeny v kvalite materialov a vybavach ..

ale osobne si myslim ze skor sa bude tlacit na nizsiu cenu ... to ma vacsiu logiku ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výbava už nikoho nenaláká..ceny jsou přemrštěné..a nejen u Rapidu..kdybych před pár měsíci věděl že za cenu co jsem dal za fabii championa bych dnes měl kvalitnějšího konkurenta a nebo za malej příplatek 301 nebo c-elysée asi bych do toho nešel..nejlepší když něco koupíš..už se o nic kolem toho nezajímej..je to jak např s elektronikou..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O Fluenci se svého času pěly ódy nad cenou. Prodeje jsou zoufalé i bez přihlédnutí k cenám, ty mezitím spadly skoro o 100 000Kč. Aktuální cena je 234 900Kč a v ceníku se neštítí uvádět slevu 70 000Kč, tj. skoro 30%. Megane začíná na 209 900Kč a dlouhodobě se nedokáže držet na předních příčkách. Hojandé začalo část distribuce točit přes zánovní auta, když už ani megalomanské kampaně nevedou ke stanovenému tržnímu podílu. PSA nasadili ceny hned od začátku u novinky na směšné úrovni. Už se podvolil i VW a Golf při uvedení startuje s bohatou výbavou na 339 900Kč. Fakt tohle někomu přijde jako normální? Snad u té opakovaně recyklované Thalie se dá základ bez klimatizace za 150 tis. pochopit. :kol-32:

Všechno tady tohle mě štve hlavně z toho důvodu, že se stává nutností kupovat pravidelně nová auta. Rychle, dokud se staré po skončení záruky nerozsype.

Jinak frantíci dokázali mediálně sedany prodat. Jsou to sice srágory s pozlátkem, základní cenovka je vzhledem ke složení výbavy lákadlo, ale všude proběhlo 220 000Kč a na to lidi slyší. Su fakt dost zvědavej, jestli se stane převrat a krom Thalie se bude prodávat i nějaký jiný sedan. Zatím to byla u sedanů skoro vždycky kusovka.

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

není to dávno co jsem byl na asi hodinové procházce Brnem..napočítal jsem zhruba 20 firemních oktávek ku 10 v jiných značkách téhož využití..a např. Fluenc ani jeden.. :kol-47: ty hromadné součty jsou asi trochu zavádějící..a to jesm nepočítal fábky..těch je firemních mraky..včera jsem mluvil s pánem na parkáči co si před pár dny koupil Rapida..a na otázku jak je spokojen mi řekl,že ale jo..dá se to..mají prej ještě octávku,ta je prej lepší..a když jsem odcházel,ještě dodal..kdyby to nebylo na firmu,ty peníze by za to nedal.. 1.6 tdi na cenu jsem se už raději neptal..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Čekání na Rapida"..tak ten název jsem fakt při založení vystihl,bohužel k mému smutku až moc reálně..nechci strašit,ale kdo reálně o Rapidu uvažuje,čeká ho ještě několik měsíců.Jedině v případě..ale to je hloupost,aby se výrobce probral a taky prodejce netrval na co nejbližšší ceně k doporučené výrobcem..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Škoda připravuje novou akční nabídku pro model Rapid. K dosavadním zvýhodněním přidá další, snížení ceníkové ceny.Nejčerstvější prodejní akce z Mladé Boleslavi se jmenuje Škoda Rapid Fresh. Cena základního provedení Active se sníží z 292.900 na 269.900 Kč, takže zájemce o nejlevnější Rapid ušetří 23.000,- . dosavadní akce na pakety ExtraPlus bude pokračovat i nadále.Jen Fresh Elegance to trochu přepálila.. :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem si zase po dlouhé době sedl do Rapida..pokud člověk nasedá se zavřenými oči,tak to jde,ale bohužel jsem se díval..ten chybějící kryt sedáku tam prostě chybí..jako by mi chtěl někdo prodat už přebrané auto na náhradí díly.. :kol-28: asi se počítá,že si pár firem zavede pěknej kšeftík..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mého soudu jsou již ceny modelu Fresh téměř přesně odpovídající logice modelu Rapid. Takovou cenu měl mít ovšem při uvedení na trh, aby se "chytil" hned v říjnu/listopadu 2012.

Škodovka umí reagovat na podněty potenciálních zákazníků, zavede klasické ovládání všech čtyř oken od řidiče místo šetřivých dvou, a řekl bych, že i ten plast pod sedačky se objeví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk odbral (a) toto téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...