Přejít na obsah

Čekání na Rapida - koupě nového vozu


manfroto

Doporučené příspěvky

Ahoj "Rapiďáci"

 

Od 4.4. jsem se zařadil mezi Vás - čekatele.

Objednán Rapid Ambition Fresh + Dynamic 1.2 TSI 77 kW 6-stup.
Červená Corrida, Interiér Dynamic červená
Winter paket, Kola z lehké slitiny "ANTIA" 7J x 16"
a pár dalších "nepostradatelných" věciček.
Aktuální termín dodání 26. týden. Není to sice půl roku jako když jsem čekal na Yetíka, ale je to dost.

 


 

 


 

 


 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

když už píšeš o naftě..dnes po několika měsících cesta do Hodonína s FII FL 1.2tsi...spotřeba 5.2 ale,myslel jsem,že tam rodiče dali diesl motor... :kol-28: volnoběh,z kopce bez plynu ok,ale rozjezd,předjíždění-spíš slušně kultivovany nafťák.. :kol-47:

Editováno: , autor: manfroto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak změna plánu,nový auto bude nafťák asi..na couračky a po městě už je auto doma,tak tohle bude na dálnici a podobně...

tak to pak 1.6tdi a nebo 1.6 HDi Elyseé,píší že naftový motor je lepší ja u Rapida,udělej si konfiguraci,zajdi pro info na ceny a myslím,že budeš mít jasno...a nenech se přechytračit i tady..(4metry..... :p ..)poznáš to jednoduše,normální uživatel nenapadá a není vulgární..a není "Mistr".. :kol-47:

Editováno: , autor: manfroto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ty ceny jsou jeste z dob, kdy nebyla akce FRESH na rapida.. jinak ano, skodovka je draha, ale to se vseobecne vi.. ale najdou se i taci, kteri daj za rapida v nafte bez par tisicovek pul mega a jsou jeste spokojeni jak je to super cena.. tak ja ho dostat od firmy, taky si piskam.. ze.. za pul micu si predstavuju uplne neco jinyho.. ne auto, ktere hraje dojem ,,levneho lidoveho vozitka,, a jeste navic resit investici do repraku, protoze tam davaj horsi repraky nez rusaci do zigula.. ale proc ne..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JirkaBrno: pul micu neni moc ... za diesel, max vybavu, solidni auto... . A to ze repraky jsou slabsi - ja s tim souhlasim, ale repraky jsou u auto skoro to posledni. Dulezite je ze za ty penize dostanes solidni auto. U dieselu se prepoklada vyssi pocet KM za rok a tak jsou zde asi dulezitejsi jizdni vlastnosti [ stabilita, presnost rizeni, atd... ] coz Rapid splnuje.

Jsem rad ze stale existuji kvalitni auta. priklad: kdyby nejlepsi BMW stalo 300 000,- tak jake by asi bylo ? stejne je to i s ostatnimi auty. Kdyby Skodovka delala auta od 150 000,- tak jaka by asi byla ? viz. napriklad Renault Thalia apod. Zaplat panbuh za to ze Skodovka dela dobra auta... = jsou logicky drazsi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zaplat panbuh,že je i konkurence..ceny aktuální : rapid fresh ambiente 1.6tdi 380.000,-  elyseé exclusive 1.6 hdi  330.000,- a to jsem četl několik článků,že konkrétně tento hdi motor má mírně navrch před rapidem tdi..

Editováno: , autor: manfroto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, tak stále čekám a čekám.

Při objednání 18.února mi bylo prodejcem řečeno, že termín dodání by se měl pohybovat 4 až 6 týdnů. Tedy do 13.týdne nejdéle. Ve 12. týdnu (někdy kolem Josefa) jsem se na můj dotaz dozvěděl, že auto má jít do výroby v týdnu 14.

No a zítra končí 15. týden a já stále čekám, konkrétní termín neznaje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

runner -podivej, jak moc solidni.. mne osobne rapid nepresvedcil, mel jsem tu cest s nim jet asi 20km po Brnenske dalnici.. tvrde jak cihla, uskakovalo jak koza pred capem, pocit z kabiny nic moc.. rekl bych to asi tak-rapid je plne cenove a materialove optimalizovan.. z me 2roky stare fabky mam lepsi pocit nez z rapida.. ale co clovek, to jinej vkus, pravda.. mozna je elegance lepsi, ja jel v ambiente plus neco navic... neni to auto, za ktere bych tak nekrestanske penize dal.. ale proti gustu... za ty lowe se mi libi treba ix35.. 2.0 CRDI, 100kW 4x4, plna palba.. cena? 505t korun.. jasne , je to hnuuujday, ale i tak, na 3-4 roky litacky naprosto  na pohodu.. a o kategorii jine, lepsi, bezpecnejsi auto, navic 4x4, s vybavou, o jake se rapidovi ani nezda...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JirkaBrno:

ix35 2.0 CRDI 100KW, 4x4 vybava trikolor je dle ceniku 585 000,- v plne palbe jeste asi o 100 000,- drazsi. takze asi 685 000,-

Rapid 1.6 TDI, Frsh elegance je za 409 000,- v plne pable jeste asi o 80 000 drzasi. takze asi 490 000,-

 

rozdil je asi 200 000,-



 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasne.. ale ja nebudu kupovat cenikovku, proc bych to delal.. koupim tohle http://www.sauto.cz/osobni/detail/hyundai/ix35/12507515?goFrom=list

nebo tohle http://www.sauto.cz/osobni/detail/hyundai/ix35/8204969?goFrom=list

a mam jasno.. a i kdyby, bral bych i toto http://www.sauto.cz/osobni/detail/hyundai/ix35/12109762?goFrom=list

rozhodne lepsi volba nez rapid.. kazdopadne je to kazdeho volba.. pokud se podivas na vybavu ix35, tak rapid muze jen smutne zavidet.. navic 4 roky zaruku do 100 000km by meli dostavat automaticky zadarmo vsichni co kupuji Tsi a ne si za to jeste priplacet...

Editováno: , autor: JirkaBrno
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sorry ze se vam do toho motam, ale kdyz na to tak koukam, tak to co jsi Jirko postnul, tak je proste porad furt stejne hnusnej hnujdaj. v tomhle jezdit x let, tak si to jdu po par mesicich hodit, protoze divat se na ten interier, tak to bych dlouhodobe asi nerozdejchal. :)

pred par lety jsem se vezl s kolegou v jeho fungl Sonate, a to mne utvrdilo, ze hyundai nikdy. mozna se neco zmenilo, ale dle tech poseldnich modelu si myslim, to bude furt to stejne v blede modrym.

je to samozrejme kazdeho osobni volba. nekoho hrejou zejmena ty "usetreny" penize, jinej si zase koupi co se mu libi a neresi, jestli je jina alternativa o 10% levnejsi. kazdopadne spokojeni budou oba, a tak to ma byt. :)

EDIT:

jeste si neodpustim poznamku. vime jak to je s hodnotou asijskych aut, kde cena s prubehem casu pada mnohem rychleji nez u koncernovych aut. takze Jirko, nezpomen si z te sve uspory jeste odecist, ze za par let to svoje auto prodas radove s dalsi 10-20% ztratou. samozrejme, az cas ukaze, jak si Rapid udrzi hodnotu a kam se cena jetejch kusu bude posouvat v pristich par letech, nicmene v minulosti to u koncernovejch aut vzdy platilo, ze drzely vyssi hodnotu, zejmena v porovnani tady s korejcama jako Kia, Hundaj, kde ten pad ceny je po par letech dost vyraznej. atd.

jen muj nazor :]

Editováno: , autor: pusher...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

- porovnavam porovnatelne - tudiz cenik. porovnavani nejakych super extra mega nabidek nevede k nicemu.

- lepsi vybava jiste pokud je auto drazsi o 200 000,-

- zaruka 4 roky a 100 000KM ? no jo no, asi jsou to hold lepsi auta a proto maji jiste vetsi prodeje... a mimo jine se ta zaruka obvykle vztahuje na veci ketere se nepokazi nikdy.

- jeste bych ti poradil zjistit si cenu a cetnost servisnich prohlidek a hlavne cenu oprav a dilu... malo znamy fakt o korejskych autech.

Pusher: mluvis mi z duse.

Editováno: , autor: runner
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v poho, ja si za svym nemusim stat.. davam to jako priklad.. to same je renault, peugeot a podobne.. proste se tu jen bavime o tom -mam 500 000t kc k dispozici, koupim si za to rapida v nafte, nebo neco jinyho.. ja rikam neco jinyho..

 

porovnavam aktualni nabidku, NE cenikovou.. proste mam urcity balik penez a co za to koupim.. kdyz stala fabka kombi cca 280t korun, nasel jsem v Praze to same, jeste v lepsi vybave za 270 necelych... proste akce, posledni kus, ber, nebo neber.. proc bych mel porovnavat cenikove ceny, ktere v mnoha pripadech stejne neplati.?

pravda je o cenach servisu.. napr 30t km u ix35 je skoro 10 000kc... to je fakt.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja zase samozrejme zastavam rapida pac jednoho mam. Predtim jsem mel renaulta Meg od novoty a prednim Oktavku I starou cca 9 - 10 let. Prisel jsem na to ze oktavka po deseti letech byla porad lepsi i hezci nez renault po 3. letech. Samozrejme byl rozdil v cene. Servis byl sice levnejsi u rencka ale taky nekolikrat castejsi. Proto se zastavam skodovek obecne. Prijde mi ze treba co se toho ix35 tyce uzitne vlastnosti versus cena versus spotreba jednoznacne vychazi lepe pro Rapida. ale opet vychazim z ceniku, ceny servisu, atd...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk odbral (a) toto téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...